Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cały czas kołacze mi serce

Polecane posty

Gość gość

tak jakby zawieszalo się na chwilę, mam to kilkadziesiąt razy dziennie. robiłam usg serca, wyszło dobre holter wskazal delikatną arytmię .lekarz mowil ze tego sie nie leczy, wyniki krwi mam dobre,od czego to moze być, przestałam już pić kawę-kupiłam bezkofeinową, z herbat to rumiaanek, malina itp. od czego to? jak się pozbyć?

Gość gość
pomozcie

Gość gość
mi kiedyś sie tak robiło od tabletek chormonalnych Diane, potem w pierwszym trumestrze ciazy brałam duphaston tez miałąm podobnie, mam zdrowe serce a te kołatania były przejściowe

Gość gość
tarczyce zbadaj poziom hormonow moze byc tez na tle stresu i nerwica

Gość kolpi
to moga byc nerwy, tez tak mialam. Po prostu stres. Masz jakies problemy=?

Gość gość
może to być też nerwica, też tak miałem, ale odkąd psychiatra przepisał mi tabletki wszystko wróciło do normy

Gość gość
tsh mam dobre biore tabletki antykoncepcyjne ze względów zdrowotnych- endometrioza. niedługo mam odstawić i starać sie o dziecko tak mam problemy i w pracy i w domu:(

Gość gość
myślę ze jesli lekarz niczego nie wykrył to jest to na tle nerwowym,musisz pobrać cos na uspokojenie bo po co się meczyć

Gość gość
to moze byc nerwica.sama to przechodze choc juz zdazylam sie oswoic z kolataniami serca,a mam je od wielu lat.jezeli masz problemy i dusisz w sobie emocje to pozniej tak wychodzi.

Gość gość
Kup sobie magnez w tabletkach , lub magnez z potasem ( Aspargin ). Ma działanie antyarytmiczne. Ile masz lat ? Czy byłaś u kardiologa ? Jakieś leki ci zapisano ? Nie chcę się wymądrzać , ale jeżeli arytmia występuje kilkadziesiąt razy dziennie, zakłóca ci funkcjonowanie , to może powinnaś jakiś konkretny lek przyjmować.

Gość gość
mam to samo, to jest na tle nerwowym, tez robilam rozne badania, kotrych wyniki były idealne bierz magnez na poczatek, powinno byc troche lepiej:)

Gość gość
a ja to wyglada te kolatanie? bo mnie czasami taki scisk w klatce po lewej stronie i strasznie boli i po chwili puszcza.

Gość gość
ja wlasnie nie odczuwam bolu.tak jak autorka napisala ze zawiesza sie na chwile,albo wali tak mocno jak by mialo wyskoczyc.magnez z potasem podobno jest wazny dla serca.ja robilam ekg i echo i tarczyce badalam i wszystko ok tylko holtera nie robilam bo jakos ciezko bylo mi sie zebrac,ale u mnie to nerwica akurat bo pozniej doszly jeszcze inne objwy i musialam pojsc do psychiatry i do psychologa.bralm wczesniej leki ale teraz w ciazy nie moge.

Gość gość
Przede wszystkim stosuj zdrową dietę, wyeliminuj używki. Ćwicz codziennie, najlepiej na świeżym powietrzu. Polecam kupno Dehalidu - suplementu stricte na wzmocnienie serducha (znajdziesz w nim omega-3, omega-6, EPA i DHA).

Gość gość
mi lekarka na kolatania serca zalecila lykanie potasu

Gość gość
Ja tez miałam potas poniżej normy.

Gość gość
Mi kołatało serce przy nasczynnosci tarczycy

Musisz ograniczyć kawę i fajki, iść zbadać krew, mocz i z badaniami do lekarza RAZ! Polecam Wam kobietki te butki za dyszkę, są boskie!!!! już innych nie noszę :) allegro.pl/baleriny-gumowe-meliski-rozowe-blekitne-czarne-i6184059585.html

Gość gość
moze masz krzywy kregoslup, pasozyty, problemy z zoladkiem lub nadmierne wyrzuty insuliny :D

Gość gość
Tak naprawdę to może być tysiąc powodów dla których kołacze serce. Jak się nie pójdzie do lekarza to się nie dowie bo tak pytając na forach to można w międzyczasie zejść z tego świata. Moja siostra to miała i okazało się że to już dosyć silne nadciśnienie przez które musi brać leki. Ważne żeby ten lekarz był na tyle ogarnięty żeby to szybko zdiagnozować. Jak ktoś jest z Krakowa to polecam Unicardię www.unicardia.pl gdzie siostra trafiła na bardzo fajnego kardiologa.

Gość gość
Bierz magnez !

Gość gość
nerwy i stres--mialam to samo

Gość gość
nerwica- umów sie do psychologa

Gość gość
Świetnie działa koenzym Q10. Zamawiam go z Apteki pod Smokiem i zawsze jestem zadowolona z szybkości wysyłki

Gość gość
masz to jajprawdopodobniej od tabl hormonalnych mi po hormonach tez sie tak robilo okropne odczucie poza tym doradze tobie taki suplement ashwaganda, mi wyregolowal prace serca poczytaj sobie o tym w internecie

Gość gość
Magnez i melisa

Gość gość
Ja polecam suplement preparat na serce zawiera olej z mięśni ryb sardynkowatych. To cenne źródło zdrowych, naturalnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych w każdej diecie. Dostępny w Aptece pod Smokiem.

Gość gość
Miałam okazje kupić mojemu dziadkowi dany preparat w Aptece pod Smokiem i był to udany zakup.

Gość oAntek
Skoro usg wyszło dobre, to najpewniej masz po prostu problem ze stresem i pewnie się przemęczasz (plus katujesz serducho niezdrową dietą). Koniecznie poczytaj sobie o dobrych profilaktykach na http://wylecz-serce.pl i sprawdź co oferują w tym temacie, bo na pewno wyniesiesz stamtąd tylko wartościowe informacje (a może i jakiś suplement?). Z sercem nie ma co ryzykować i zwlekać, bo to nasz silnik napędowy bez którego raczej kiepsko patrzy się na przyszłość :)