Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trójka czterolatków straciła miejsca w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

ponieważ rodzice nie wyrazili zgody na uczestnictwo dzieci w programie równościowym. Jeden z przedszkolaków powiedział do swojego ojca: “Tatusiu, też możesz chodzić w sukienkach”.

Gość gość
Chodzi o Przedszkole nr 13 w Rybniku-Chwałowicach Rodzice nie zgodzili się, by ich dzieci uczestniczyły w programie dofinansowanym przez Unię Europejską, który w § 2 pkt 3d regulaminu posiadał zapis, że projekt ma za zadanie: rozwijanie kompetencji społecznych dzieci 3-, 4- i 5-letnich za pomocą wycieczek edukacyjnych, uwzględniających zasadę gender. Sprawa dotyczyła tylko jednej z grup a do wniosku dołączono prośbę o przepisanie dzieci do którejś z pozostałych grup. Jednak jak tłumaczy Lucyna Tyl, rzecznik UM w Rybniku: „Pani dyrektor odpowiedziała pisemnie rodzicom, że przyjmuje ich rezygnację, jednocześnie poinformowała, że nie ma możliwości zapewnienia miejsca w innej grupie ponieważ są one pełne. W związku z tym potraktowała ich pismo jako żądanie natychmiastowego rozwiązania umowy i na to się zgodziła”.

Gość gość
Dzieci do przedszkola mogą uczęszczać jeszcze przez trzy miesiące – tyle trwa okres wypowiedzenia umowy. Dyrekcja, po spotkaniu z prezydentem chce poszukać rodziców chętnych do udziału w projekcie, które zwolniłyby miejsce wydalonym czterolatkom. Zdaniem dyrekcji przedszkola rodzice nie potrzebnie sieją panikę. Genderowego programu broni Urząd Miasta, który tłumaczy, że to całe zamieszanie wynika z niezrozumienia intencji. Zdaniem wiceprezydent Rybnika, Joanny Kryszczyszyn gender to „w programach edukacyjnych oznacza równość szans kobiet i mężczyzn w dostępie do edukacji, zawodu”. Pojęcie „gender” zostało jednak wykreślone z regulaminu. Zastąpiono je zapisem o „równości szans kobiet i mężczyzn”.

Gość Zbyszko_____
Jak się w końcu ludzie nie zorganizują i nie przegonią tego tałatajstwa, to za niedługo będzie już za późno

Gość Soowa
Po raz n-ty: przyj***ć pałą, bo inaczej nie dotrze. Wątpię że pani dyrektor jest pochodzenia czosnkowego. To taka typowa polska idiotka, której to nie przeszkadza, bo co w tym złego, nie?

Gość gość
jeśli zapisali dziecko do grupy gdzie w programie dzieci traktowane są równo to nie rozumiem czemu zdziwienie, że nie ma dla nich miejsca jeśli nie godzą się na programowe zajęcia

Gość gość
Jakby nie patrzeć to to jest chamstwo. Zwolnili, za co? To panią dyrektor powinno się zwolnić :O Dzieci zostały zmuszone do uczestnictwa w czymś, czego rodzice nie akceptują. I nie tylko oni, przypuszczam, że większość, tylko siedzieli cicho, bo co poczną z dzieckiem? A potem jak się chłopczyk zacznie stroić w sukienki i bawić lalkami to rodzice będą biegać po psychiatrach. Że niby to normalne? Ha ha ha Gdyby głupota mogła fruwać.... :P

Gość gość
Podstawowe pytanie, czy przed zapisaniaem dziecka do przedszkola, rodzice byli poinformowani o udziale ich dzieci w takim programie? Jezlei tak, to won z przedszkola, jezlei nie to pani dyrektor won.

Gość gościówkaa
To promowanie na siłę homo, transów, bi, jest po prostu obrzydliwe. Do rodzica należy informowanie dzieci o seksie, i na miłość boską nie w przedszkolu :o I naprawdę o ile wcześniej, jakieś 6-7 lat temu byłam bardzo tolerancyjna, to obecna sytuacja zaczyna mnie w******ć, nie ma już mowy o tolerancji bo tolerancja już jest, oni teraz walczą o akceptację i narzucają swoje ideologie wszystkim, mniejszość dyktuje większości co ma robić, to jest chore, nie obchodzi mnie co kto z kim w łóżku robi ale po c***a z tym na ulicę wychodzić, po c***a dzieci od przedszkola uświadamiać że dwóch panów się w tyłek posuwa? Ujawniają afery pedofilskie w kościele i jest ostra jazda i wożenie po księżach, ale jak tylko się pojawi gej pedofil, albo gejowscy rodzice wykorzystujący dzieci to lament i oskarżenia o homofobię, wychodzi na to że żyjemy w kraju gdzie pedofilami są TYLKO księża :o

Gość gościówkaa
I naprawdę, jak kiedyś będę miała dzieci to mimo tych afer pedofilskich w kościele będę je do katolickiego przedszkola i katolickich szkół zapisywać, przynajmniej nie będą tam miały do czynienia z seksem i gender od małego, ja sobie będę monitować i im prostować to w czym się z kościołem nie zgadzam (w wielu rzeczach), ale przynajmniej wg mnie będą bezpieczniejsze u zakonnic :/

Gość gość
Właśnie, nie rozumiem tego zdziwienia. Skoro nie chcieli brać udziału w tym projekcie to co? Mieli dla nich zmieniać zasady? Jak im przeszkadza ten projekt to niech szukają innego przedszkola.

Gość gość
Ale z was nietoleranty. Zrozumcie że jest coraz więcej osób tolerancyjnych i homoseksualistów i takie przedszkola są potrzebne. Czego spodziewali się rodzice zapisując dzieci do takiego przedszkola? Myśleli że nagną dla nich zasady? Niech się zgłoszą do innego przedszkole skoro to im nie odpowiada. I przestańcie pisać o promowaniu homoseksualizmu. Tego się nie da promować. Co? Nagle ktoś pomyśli- O fajnie jest być gejem, ja też nim będę-??? I zaraz myślicie że jak dziecko zacznie uczestniczyć w tym projekcie to dowie się jak to się robi i żę pewnie będą kazali uczestniczyć im w jakichś orgiach? Uważacie że wasz związek polega tylko na tym>? No to w takim razie strasznie mi was żal.

Gość gościówkaa
A wyobraź sobie że te dzieci są zmuszane za przebieranie się za drugą płeć, jakoś nie widzę sensu w zmuszaniu 4letniego chłopca w sukienkę i nakaz bawienia lalkami, i piszę dokładnie to co wiem - zmuszane, nawet jak płaczą że nie chcą, po co to ma być, czemu to ma służyć, żeby dziecku traumę robić? I co dziecku z tego przyjdzie? Niech takie rzeczy wprowadzają w ostatnich klasach podstawówki, a nie w przedszkolu!

Gość gość
"Ale z was nietoleranty." a co to za nowe słowo? :D nietoleranty :D " I przestańcie pisać o promowaniu homoseksualizmu. Tego się nie da promować." DA się da się i właśnie jest to robione. W Szwecji niedługo albo już nie ma przedrostków ona i on tylko ono. Z***biście :O "Co? Nagle ktoś pomyśli- O fajnie jest być gejem, ja też nim będę-???" Skąd wiesz jaki to będzie miało wpływ na psychikę małego dziecka, takie zachwalanie panów chodzących w sukienkach, bądź panów sypiających ze sobą? Wiesz co to eksperymentowanie? Może taki dzieciak w przyszłości z ciekawości chcieć spróbować homoseksualnego seksu itd

Gość gość
"a co to za nowe słowo? :D nietoleranty :D" A co to za pisanie z małej liter :D? (:o) "Skąd wiesz jaki to będzie miało wpływ na psychikę małego dziecka, takie zachwalanie panów chodzących w sukienkach, bądź panów sypiających ze sobą? Wiesz co to eksperymentowanie? Może taki dzieciak w przyszłości z ciekawości chcieć spróbować homoseksualnego seksu itd" Wiesz, już wielu ekspertów się na ten temat wypowiadało i uważam że takie dziec**** prostu będą bardziej otwarte na tolerancje i jeżeli któreś z tych dzieci faktycznie będzie gejem to nie będzię się bał o tym komuś powiedzieć. Nara nietoleranty :D

Gość gość
"Wiesz, już wielu ekspertów się na ten temat wypowiadało " Jakich ekspertów, podaj nazwiska, ośrodki badań, tytuły prac w których się wypowiadali. Takie gadanie wielu ekspertów się wypowiadało nic nie znaczy :O Ja słyszałam o ośrodkach w których leczy się ludzi z homoseksualizmu, podobno z dobrymi rezultatami. Zresztą tu nie mowa o homoseksualizmie. tylko praniu mózgu dzieciakom już w wieku przedszkolnym. Takie projekty powinny być wprowadzanie w późniejszych latach podstawówki a nie u takich maluchów. Jak chłopiec w przedszkolu na siłę jest przebierany za dziewczynkę to raczej coś jest nie tak.. Nara nietoreluchu :P

Gość gościówkaa
Co do promowania - w mediach ciągle tylko homo to, homo tamto, homo pokrzywdzone, na homo się krzywo patrzą, gender, trans, bla bla, no bez przerwy. I wśród dzieciaków jak nie jesteś gejem albo chociaż bi, to jesteś zacofany i niemodny, bo jest teraz taka moda na bycie homo i prześladowanym - a jak tego nie widzisz to polecam się do okulisty wybrać. Ekspertów? Sorry ale to nie są NIEZALEŻNI eksperci. Nie ma niezależnych badań i opracowań, albo są opracowania lgbt albo kościelne, jedne i drugie mają za zadanie udowodnić coś konkretnego pod konkretną grupę, a nie obiektywnie zbadać sprawę. Badania są finansowane przez jedno lobby albo drugie i dla mnie nie są podstawą do oceniania czegokolwiek!

Gość gogolinek
Rozczaruje Cię, już dawno ustalono że homoseksualizm nie jest chorobą ;). I czy to przypadkiem nie Twoje dzieci wyrzucono z tego przedszkola, że tak się burzysz ???

Gość gość
nie mam dzieci w przedszkolu, pudło domorosły detektywie :P bardzo dobrze ktoś napisał te wszystkie badania są sponsorowane przez dane lobby to raczej wiadomo jaki będzie wynik w zależności kto zlecił takie badania. łykacie wszystko pelikany co Wam podaje na tacy TV :O

Gość gościówkaa
gogolinku - a nie wiem czy wiesz że homoseksualizm został skreślony z listy chorób WHO na podstawie głosowania, a nie badań ;) A spróbuj teraz zaproponować badania na homoseksualistach żeby sprawdzić chromosomy, genotypy, czy są jakieś zmiany i odstępstwa, to dostaniesz po japie od lobby lgbt :) Nie ma badań czy choroba czy nie, było głosowanie. Zresztą całkiem niedawno w podobny sposób próbowano skreślić pedofilię z listy dewiacji :) Ale jest na to "trochę" za wcześnie, więc WHO się szybciutko wycofało i zasłoniło pomyłką :)

Gość gość
"Rozczaruje Cię, już dawno ustalono że homoseksualizm nie jest chorobą" czytałam, że organizacja pedofilska właśnie próbuje przepchnąć, że nie jest to choroba a jedynie kolejna orientacja. Biorąc pod uwagę fakt, rosnącą poprawność polityczną może nie teraz ale za parę lat, pedofila również zostanie wykreślona z listy chorób. Powodzenia, jak jakiś zbok zacznie się dopierać do Twojego dzieciaka tylko nie mów, że jest chory :P

Gość gość120
A według Ciebie homoseksualiści nie są pokrzywdzeni? Teraz jest na to taki szał bo wreszcie mają odwagę o tym mówić. Nie ma mowy o promowaniu, ponieważ nikt nagle nie zostanie transwestytą "bo to fajnie". Ja jestem tolerancyjna, chodzę na różne parady równości i jakoś lesbijką nie zostałam :D.

Gość gogolinek
No cóż, pedofilia to już inna sprawa i nie można jej porównywać do homoseksualizmu. Cieszę się że uznano że homoseksualizm nie jest chorobą i że pedofila nie przeszła (o ile to prawda, mam nadzieje że nie).

Gość gość
" chodzę na różne parady równości i jakoś lesbijką nie zostałam" rozumiem, że śmigałaś na te parady w wieku 4 lat :P Jesteś teraz osobą dorosłą. Nie porównuj prania mózgu dzieciom w wieku przedszkolnym z paradami dla dorosłych.

Gość gościówkaa
Jak są krzywdzeni? Wybacz ale nie słyszę nic o atakach na homo, pobiciach, wygnaniach... Ludzie ich tolerują, wiedzą że są, nikt im krzywdy nie robi. Ostatnio na piekielnych czytałam jak jedna dziewczyna opisywała krzywdzenie jej przez ludzi - bo są na nią PATRZĄ jak idzie z dziewczyną. No patrzą się, bezczele jedne, rzucają klątwy i uroki wzrokiem. Nie ma prześladowań za orientację, to jest jeden wielki wymysł po to żeby się promować w mediach, i walczyć nie o tolerancję - która już JEST - ale o akceptację i poparcie.

Gość gość
"o cóż, pedofilia to już inna sprawa i nie można jej porównywać do homoseksualizmu. Cieszę się że uznano że homoseksualizm nie jest chorobą i że pedofila nie przeszła" Wiesz co by ta organizacja pedofilska C***owiedziała, że jest nietolerancyjna. Oni tylko kierują swoje uczucia na inny obiekt. Natura ich takimi stworzyła więc to nie choroba :P Przypuszczam, że to kwestia czasu i pedofilia zostanie wykreślona z listy chorób. Ciekawe co wtedy będziecie gadać mądrale. Poprawność polityczna powoli sieje zniszczenie w świecie zachodnim. daleko na tym nie zajedziemy :O

Gość gogolinek
Po prostu bądźmy tolerancyjni i szanujmy odmienne preferencje innych. O ile adopcja dzieci i akceptacja związków partnerskich jest jeszcze do przegadania to powinniśmy szanować innych i traktować środowiska LGBT jak ludzi drugiej kategorii. peace

Gość gościówkaa
Ale widzisz, pedofile się podpinają pod homo, od samego początku pomagają im walczyć o prawa, bo liczą na to że później sami coś uszczkną, i jak pokazują ostatnie wydarzenia z wykreśleniem pedofilii z list dewiacji jest ku temu całkiem blisko. Ruchy lgbt były początkowo związane z pedofilami, ale dopiero jak zobaczyli jak działa to na opinię publiczną, to się odżegnali od tego i starają się odciąć, a mimo tego mają w szeregach masę pedofilów, którzy mimo wszystko się podpinają - z powodów o których pisałam wcześniej. W Holandii była partia pedofilów, którą rozwiązali dopiero w 2011 bodajże! Po aferach związanych z wykorzystywaniem dzieci. Ich głównymi założeniami było obniżenie legalnego seksu do granicy 12 r.ż.,, całkowita legalizacja miękkich i twardych narkotyków, całkowity rozdział państwa od kościołów, zlikwidowanie instytucji małżeństwa - i powiedzcie mi, czy to wam nie przypomina przypadkiem postulatów jednej z partii która jest u nas?

Gość gość
Chyba masz klapki na oczach skoro uważasz że środowisko polskie jest tolerancyjne.

Gość gościówkaa
A ta partia powstała z organizacji Martijn, która była do 1994 roku związana z ruchem lgbt! I dopiero w 1994 się od nich lgbt odcięło!