Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mada95

Problemy z mamą

Polecane posty

Gość Mada95

Pewnego dnia przez przypadek wysłałam sms-a do mojej mamy zamiast do mojego chłopaka w którym była mowa o seksie... Mojej mamy wtedy wyjechała na kilka dni... Jak zobaczyłam, że nie w te okienko wysłałam tego esa, dostałam białej gorączki... zaczęłam płakać i wgl, bo wiedziałam, że bd miała przerąbane...Następnego dnia poszłam do mojej najstarszej siostry o tym powiedzieć. Na szczęście ona mnie zrozumiała i zadzwoniła do mamy, żebym nie miała takiej lipy. W końcu mam wróciła i co ? Nie odzywała się do mnie 5 dni, ani słowem... w końcu jak byłyśmy same powiedziała do mnie " masz mi coś do powiedzenia ? " i zaczęła mówić, że żeby to robić trzeba mieć swój dom i pieniądze, że mam grzech, że rozłączy mnie z moim chłopakiem i że ona mi nie będzie wychowywała bachora... Dodam, że mam 18-ście lat i z chłopakiem jestem prawie 2 lata... No i od tej pory mam zakaz jeżdżenia do niego a on do mnie. Nie dostaje złamanej złotówki na cokolwiek. W ogóle nie mogę nigdzie z domu się ruszyć... Chociaż i bez tego nigdy nie byłam na dyskotece czy gdziekolwiek... Przecież mam 18 lat a nie 15... wiem... mogę wyjść sobie z domu bez pytania, ale potem będzie tylko gorzej. W czerwcu mamy plany z moim chłopakiem, żeby się wyprowadzić i odciąć od moich rodziców...

Gość gość
witaj nie wiem jak mozna byc tak nierozsądnym i wysylac sms z komorki kiedy wiadomo jest ze moze sie cos takiego stac. cóz poczekaj, przejdzie jej. poza tym morza mama nie cofnie-skoro juz spicie... może coś dadza jej zareczyny? moze wtedy by sie uspokoila...

Gość gość
mialam 19 lat gdy moja kumpela wyslala sms z glupia trescia do mnie na komorke. 10lat temu. zmienilsmy sie z mama telefonami. na szczescie przeczytalam i wykasowalam, nim mama przeczytala...

Gość Mada95
Tak wiem... ale to był przypadek... nie cofnie, ale trzyma mnie w domu, żebym tego już nie robiła... zaręczyny ? chyba by mnie zabiła... " masz zając się książkami, a nie takie rzeczy Ci do głowy przychodzą " Ale naprawdę ja już nie wytrzymuje, bo moja przyjaciółka jest ode mnie młodsza i jeździ na dyskoteki a je nie mogę... Aż mojego chłopaka mama się śmiała... Z "teściową" mam lepszy kontakt niż z własną matką ! Z nią mogę o wszystkim porozmawiać dosłownie...Wie, że współżyje z jej synem i rozmawiała z nami o zabezpieczeniu... Ale także mówiła, że gdybyśmy wpadli to bym nam pomogła.. a moja mama co? Won z domu dzieciaku...

Gość gość
masz dziwna matke, zamiast usiasc****ogadac z pełnoletnia córka to wali fochy jak gówniara, współczuje Ci

Gość gość
masz dziwną matkę,przeciez masz juz 18 lat,dwa lata z chłopakiem to co ona myślała,że tylko patrzycie na siebie?

Gość gość
A ostra byla tresc tego sms?? Moze twoja matke zirytował fakt, ze jestes taka wyzywajaca.... mamy czesto mysla ze jezeli ktos jest zboczony to chlopacy a nie ich coreczki

Gość Mada95
nie... napisałam tylko, że jakby mieszkał bliżej to byśmy mieli więcej czasu na to... a moja mama była przekonana, że my tego nie robimy. Szok przeżyła i nadal przeżywa...

Gość gość
Moja mama miała dokładnie takie samo podejście do tych spraw co twoja. Jak poznałam chłopaka (mając 20lat) to cały czas mi powtarzała , że jak zajdę w ciąże to nie mam na nią liczyć , że zostanę z tym sama. Dlatego jak zaczęliśmy sypiać to wszystko robiłam by nie zajść w ciąże (tabletki + prezerwatywy). Teraz ten chłopak jest moim mężem w ciąże zaszłam po ślubie , po skończonych studiach a moja mama jest najwspanialsza na świecie i poniekąd rozumiem jej postępowanie.

nie wiem, poczekaj jakiś czas, jak macie plany z chłopakiem to świetnie :) Jeżeli czujesz, że mama może to zrozumiec, porozmawiaj z nią jeszcze raz, że przez takie jej zachowanie może stracić córkę bo sie od niej odsuniesz, ale jeżeli tego nie zrozumie to poczekaj i jak będziesz się wyprowadzać (ale na pewno!) to powiedz, że to przez ich zachowanie i bark zrozumienia. Moze tez porozmawiaj o tym z siostrą, żeby jednak rodzice tez inaczej do tego podeszli. Życzę powodzenia, jeżeli chcecie sie wyprowadzic od czerwca, to przeczekasz, dasz radę ;) zacznij sie tez rozgladac za praca, bo chyba raczej na wsparcie rodziców nie bedziesz mogła liczyc ;).

Gość Lady gość
Szmacic sie możesz pod swoim dachem , a jak ci matka nie pasuje to wio do niby teściowej . Zobaczymy czy dalej będzie taka wyrozumiała i chętna do pomocy . Weź sie ogarnij tłumoku :classic_cool:

Gość gość
Jak miałam 18 lat i był u mnie mój chłopak, i ... wiesz co robiliśmy, to weszła do pokoju moja mama. Od razu zamknęła drzwi. Sytuacja masakryczna... Ale ogarnęliśmy to tak: mój chłopak poszedł do niej do pokoju tego dnia, i porozmawiał z nią, że b. mnie kocha, że będziemy małżeństwem, i że traktujemy się poważnie, i żeby nie myślała, że to tylko o to chodzi żeby się bzykać. Matka się śmiała, i mówiła, że nigdy nie wchodziła do mnie, jak on był (bez pukania, zawołania itp.) a ten jeden raz... ogólnie luźno się to zakończyło, żadnych afer, zachowywała się normalnie w stosunku do mnie. Po trzech latach z tym chłopakiem się rozstaliśmy :)

a kto w czerwcu będize cię utrzymywał jak sie wyprowadzisz z domu ?

no i i jak się będziesz odcinać od rodziców to od ich kasy też się odetniesz ?

Gość gość
moja mama również była taka zaborcza, albo i gorzej. Odcięłam się od niej w wieku 19 lat, a w wieku 20 lat wyszłam za mąż. dziś jestem 13 lat po ślubie:) i wiem, że dobrze zrobiłam, to chore zachowanie matki

7.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość Moja mama miała dokładnie takie samo podejście do tych spraw co twoja. Jak poznałam chłopaka (mając 20lat) to cały czas mi powtarzała , że jak zajdę w ciąże to nie mam na nią liczyć , że zostanę z tym sama. Dlatego jak zaczęliśmy sypiać to wszystko robiłam by nie zajść w ciąże (tabletki + prezerwatywy). Teraz ten chłopak jest moim mężem w ciąże zaszłam po ślubie , po skończonych studiach a moja mama jest najwspanialsza na świecie i poniekąd rozumiem jej postępowanie. xxxxxxxxx a ja uważam, że to głupie postępowanie. Jakby moja córka zaszła w ciążę nawet i w wieku 15 lat to bym wszystko zrobiła, żeby jej pomóc. Pewnie najpierw zrobię wszystko, żeby w tę ciążę nie zaszła tak prędko, ale nie zostawiłabym jej samej. Beznadziejne są matki które nie dają wsparcia swoim dzieciom!

Gość Mada95
Lady gość... patrz czy Ty się nie szmacisz " tłumoku " zasrany... Bo ja się nie bzykam z 5 facetami tak jak Ty zapewne -.- A co do tego, czy odetne się od ich kasy to chyba wiadomo, że tak... w tym roku zdaję maturę i idę do pracy.

Gość gość
masz sie zajac ksiazkami...mama mysli ze czym ty jestes?kujonem. sama sobie życie układasz. sama. chcesz wyjsc za maż, miec dzieci, iść na studia albo i nie. to twoje życie... smieszni ci rodzice...

Gość gość
hmm musi minąć z pół roku.

Nie wiem jaką matką będę, ale oby nie zaborczą i nie chamską. Siostrzenica mojego męża ma dość podobnie jak Ty Autorko. Matka ją tylko ciągle "przyduszała". Jak dziewczyna zerwała z chłopakiem to ta jej mówiła, że ona jego warta nie była (nie on jej, tylko ona jego!), że ma g***o w głowie. Jak się dowiedziała, że sypia z chłopakiem to też wykrzyczała, że jej bachorów nie będzie chować. I w tym wszystkim jeszcze wymaga od dziewczyny zaufania i zwierzania się, bo przecież ona jest matką... Chore. Podejścia zero, same zakazy, nakazy, żadnej rozmowy, a dziewczyna naprawdę niegłupia by była. Została wychowana na kurę domową ;/ I co się stało? Nie zdążyła napisać matury i wyprowadziła się. Mieszka ze swoim chłopakiem, uczy się, pracuje. Kilka miesięcy temu się zaręczyli. A mamuśka została sama w wielkim domu.

Gość gość
hmm..zobaczymy jak wy będziecie miała córki w wieku autorki czy będziecie tak wyrozumiałe...ZAPEWNIAM WAS, ŻE NIE!!

Gość gość
Jak dobrze,ze mam syna ;)

Gość gość
Jak dobrze,ze mam syna ;)

Zabranianie wszystkiego to nie metoda, dzieciak się buntuje, to naturalna kolej rzeczy. I ucieka. Wierz mi, że da się z dzieckiem inaczej postępować. Ja chcę być taką matką jak moja mama była dla mnie. Miałam swobodę (w miarę rozsądku), nie byłam trzymana na smyczy, korzystałam z młodości i teraz przynajmniej wiem, że mamie mogę wszystko powiedzieć. Pójdę za nią w ogień, jest najlepsza na świecie.