Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego gin powiedzial ze to cukrzyca ciazowa

Polecane posty

Gość gość

Skierowal na badania na 3dni do szpitala.glukoza na czczo 81 tu nie ma strzalek czyli ok,ale po godz 115,a po 2godz.133.obciazenie 75 g glukozy.czytam na forach w necie i pisza ze dla ciezarnych noma jest do 140...on mi nawet badan nie kazal powtatzac tylko do szpitala od razu.jest ordynatorem to chyba cholera sie zna...jestem oglupiala.powiedzial mi ze to cukrzyca ciazowa...

Gość gość
Dobrze C***owiedział.

Gość gość
I przy ibciazeniu po godz i po 2godz mam strzalki do gory tylko na czczo nie.w moczu glukozy nie mam.wyniki moczu krwi powiedzial ze ok.co sadzicie?

Gość gość
Mozesz cos wiecej napisac??czemu wszystkie info z forum i netu sa wbrew temu co on mowi?

Gość gość
przepraszam a dla Ciebie źródłem wiedzy jest internet czy jednak lekarz?

Gość gość
Na czczo masz nisko w miarę, po 2h powinnaś mieć koło 110 a Ty już po godzienie miałaś więcej.

Gość gość
Strzałki sa bo to normy na czczo nie po glukozie i nie dla ciężarnych. Cukrzyca po 75 g zaczyna się od 140 a nawet 150 mialam ostatnio badanie i tak mój gin ord mówił. Poloz się na te trzy dni ale wg mnie to nie cukrzyca

Gość gość
tak c***owiedział bo po dwoch godzinach powinna spadac****owinno byc mniej niz po godzinie, u Ciebie jest wiecej...........

Gość gość
Po obciazeniu cukier ma po godzinie wzrosnac a po w wrocic do normy albo przynajmniej spadac a u ciebie jest wzrost. Normy normami ale trzeba patrzyc na wynik calosciowo a nie wyrywkowo i wartosci.

Gość gość
A tak cie zbawi te kilka dni w szpitalu? Zbadana kilka razxy cukier i zobaczysz co powiedzą. Chyba dla dziecka możesz to zrobić bo vukrz ca ciazxowa jest niebezpieczna dla dziecka. A propo wyników faktycznie masz sporonza dużo po dwóch godzinach

Gość gość
*A po 2 mialo byc a nie a po w.

Gość gość
A napisz mi czy masz jaies objawy cukrzy ciazowej typu ze np jestes senna lub odczuwasz duze pragnienia i przez to duzo pijesz. Ja jestem po tym tescie i troche sie boje ze wlasnie tez mi wyjdzie cukrzyca.

Gość gość
To w Polsce jak wykryja cukrzyce to do szpitala kieruja? A po co? Nie moga normalnie badan porobic bez lezenia w szpitalu? Nie kumam tego.Ja choruje na cukrzyce typu1 zostala ona zdiagnozowana w Anglii,ale jeszcze nigdy w szpitalu nie lezalam,owszem mam wizyty kontrolne ktore sie w szpitalu odbywaja,ale sa to tylko badania moczu krwi,raz do roku oczy no i spotkanie z diabetologiem i to wszystko,a i jak chce to umawiaja mnie do dietetyka.Nie rozumiem tez tego ze skoro masz glikemie w porzadku to po co szpital?

Gość gość
Idiotko z UK Tu chodzi o cukrzycę ciazowa a nie zwykła stad ten szpital ale wypuszcza ja po 2 dniach muszą tylko dokładnie przebadać czy z dzieckiem ok wszystko ustalić dietę.... Oj pustaku pustaku Zresztą co się dziwić ze głupia jesteś w uk zapewne masz godne miejsce pracy odpowiednie do inteligencji... Podpierania d**y starym dziadkom fuuuuuuuj

Gość gość
Dziewczyny nie uwierzycie w moja sytuacje.po pietwsze zle napisalam wyniki na czczo 81.po 2godz-115,po1godz133,4.obciazenie 75 g. Przy kazdym wyniku mialam obok norme 70-99,jednakowa na czczo po godz i po 2....lekarz to widzial i choc ordynator to KONOWAL nie dopatrzyl sie ze wszedzie sa jednakowe normy dla wyniku na czczo!!stad strzalki do gory przy2pozostalych.napisalbskierowanie i tyle.pojechalam dzis do laboratorium gdzie badania robili i pani kierownik mi mowi ze badania mam b dobre a ich wina jest ze zle wpisali normy i stad strzalki i mowi zeby sie nie przejmowac bo lekarz od razu to zauwazy a na strzalki nie patrzec...ja jej mowie ze widzial to gin ordynator i mi powiedzial ze to cukrzyca itd... Kazala natychmiadt do niego dzwonic****owolac sie na nia bo po co maja kluc itd skoro mam cytuje wzorcowe badania!!zadzwonilam do niego mowie mu co i jak czytam wyniki a ten do mnie ze fakt badania sa b dobre.ja do niego ze przeciez to te same ktore pan widzial 2dni temu i z ktorymi pan orzekl cukrzyce i kazal do sxpitala.on na to nic...mowie czyli ten szpital nieaktualny a on ze tak ANI PRZEPRASZAM ANI TLUMACZENIA SIE!!JAKBY NIE MOJA DOCIEKLIWOSV JECHALABYM 100KM DO SZPITALA KLULIBY MNIE ITD.O STRESIE KTORY PRZEZYLAM NIE PISZE NAWET

Gość gość
no to teraz wam napiszę, ze norma dla 2 godz. po obciążeniu 75 jest do 140 - byłam dzis u gina i miałam 124, powiedział,ze mam b.dobry wynik nie straszta dziewczyny a do szpitala to nie wiem po co

Gość a to lekarze konowaly
Zmylilas nas,ze podalas wyniki odwrotnie. Ale lekarz tez powinien to wylapac,ze normy san podane na czczo. Ja pracuje w lab i tez kiedys nie mielismy wprowadonych norm po obciazeniu. Potem uaktualnilismy zeby nie bylo takich cyrkow i powoem ci,ze moja lekarka,mimo ze juz byly normy,te mi wmawiala jakies zaburzenia,ze mam uwazac,bo cukier po obciazeniu nie w normie. Tyle,ze nie twierdzila,ze to cukrzyca. Chiala rownie powtarzac itp. Ale poniewaz ja sie znalam lepiej w tym temacie to ja olalam. Po prpstu czasami mi sie nie chce wierzyc, ze mamy tak niedouczonych lekarzy.

Gość ytfrdexfvgvfdes
normy dla ciezarnych to do 140 po 75g. niektorzy stosuja do 120. tak w szpitalach pilnuja na czczo do 90. sama mialam cukrzyce w ciazy. nie mniej jednak warto by bylo dla ciebie przejsc na diete i ograniczyc weglowodany. nie zaszkodzi jak skonsultujesz z diabetologiem, on ci rozpisze diete i skontroluje czy wszystko ok. na poczatku jest ciezko, ja mialam insuline dodatkowo. ale nie ma tragedii

Gość gość
Chciałam bardzo bardzo podziękować wszystkim którzy próbowali mi pomoc w tym temacie. Gdyby nie to forum i wpisy życzliwych osob nie pojechałabym do tego laboratorium i chyba nie rozkminilabym tego wyniku. Bardzo dziękuję

Gość gość
tu autorka nie zmyliła! Wyniki podała na odwrót, ale widać od razu, ze tu cukrzycy nie ma!!! Najbardziej liczy się wynik na czczo i po 2h. Ten po godzinie jest w ogóle niepotrzebny i w większości się go wręcz nie robi! Lekarz konował totalny!

Gość gość
Ten lekarz jest ordynatorem w szpitalu....Ma mi robic cc,nie wiem co dalej robic i czy to dobry wybor lekarza.Taka gafa........