Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yomysskaa

nt 3 mm

Polecane posty

Gość yomysskaa

Chetnie porozmawiam z jakas mama ktora miala podobny problem i w czasie ciazy umierala ze strachu :( moje dzieciatko ma nt 3mm i moze byc chore...

Gość gość
3mm to nie jest taki zły wynik. W którym tygodniu ciąży było usg? Co z kością nosową?

Gość yomysskaa
w 13 tyg . Niby wiem , ze nie duze , bo czytalam , ze dzieci innych kobiet mialy nawet 4,5 i rodzily sie zdrowymi pieknymi maluszkami ale nie moge odpuscic od siebie mysli , ze moje malenstwo moze byc chore :(( Lekarz niby nie straszy ale mowi , ze w razie czego trzeba przygotowac sie na najgorsze i te slowa chyba mnie dobijaja. nosek widac.

Gość gość
Wyobrażam sobie, że się denerwujesz, ale wytrzymaj do kolejnego USG - może umów drugą wizytę jakoś wcześniej. A nie zalecał zrobienia testów PAPPA? Ja ciągle słyszałam historie, jak to na usg wychodziło coś nie tak (właśnie przezierność albo niewidoczna kość nosowa), koleżanki płakały pół ciąży, a w żadnym z tych przypadków nie urodziło się dziecko z jakąkolwiek wadą. Tak więc bądź optymistką :)

Gość yomysskaa
testy PAPPA juz zrobilam , czekam na wyniki jeszcze 7 dni , aczkolwiek wydaje mi sie ze to wiecznosc.

Gość gość
A ile masz lat? Były jakieś przypadki zespołu Downa itp. w waszych rodzinach? Są jakiekolwiek przyczyny, dla których Twoje dziecko mogłoby być chore?

Gość yomysskaa
mam 19 lat, nigdy nie bylo , aczkolwiek to nie jest przeciez powiedziane , ze nasze dziecko moze nie miec tej choroby :((

Gość gość
Nie jest, ale np. wyższy wiek znacznie podwyższa ryzyko. Tu wiek na pewno jest dla Ciebie i dziecka dużym plusem (a jeśli ojciec też młody, nie powyżej 50 lat to super). Wytrzymaj ten tydzień, bądź dobrej myśli, nie denerwuj się na zapas - postaraj się jakoś zrelaksować się przez te dni. Pamiętaj, że rzadko komu wszystkie wyniki badań wychodzą idealnie.

Gość gość
A jeśli naprawdę się zamartwiasz, to umów sie z jakimś naprawdę dobrym ginem od usg na prywatną wizytę. W Warszawie jest to np. jakiś dr Majewski - słyszałam o nim sporo, chociaż sama chodzę do innej dr i jestem zadowolona

Gość yomysskaa
ojciec 21 lat,, chcialabym sie nie denerwowac nawet dla samego dzidziusia ale chyba taka nasza natura kobiet , ze poprostu sie nie da :((