Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do matek niemowlaków malujących paznokcie

Polecane posty

Gość gość

Ja nie maluję, kiedyś jak byłam młodsza to malowałam ale ciekawią mnie te co to piszą że malują. Czy nie boicie sie że jak np. wkładacie palec do buzi niemowlaka w celach pielęgnacyjnych albo zagniatacie ciasto czy jakiś farsz to że boicie sie że wam lakier odpryśnie i dziecko połknie kawałek albo do jedzenia wpadnie ?

Gość gość
o tak, ja to bym się bała, ze połknie i umrze.

Gość gość
Trzeba malować lakierem do paznokci, nawet takim z 3 zety, a nie olejną, to wtedy nic nie odpryskuje.

Gość gość
mój niemowlak jeszcze nie maluje paznokci :)

Gość gość
Moj tez nie maluje.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie malować paznokci, włosów, malować się i myć się chemicznymi szamponami i żelami mając niemowlaka. To nieodpowiedzialne. Ja swojego dotykam tylko przez gumowe rękawiczki i trzymam w wiklinowym koszu

Gość gość
a ja kijem w rzece piorę, przecież wiadomo, jaki to chemiczny syf, te proszki do prania

Gość gość
acha czyli wy jecie te odpadające kawałki i wasze dzieci również

Gość gość
skoro ten topik to taki niedorzeczny absurd, totalna głupota, kretynizm to dlaczego w przemyśle gastronomicznym jest całkowity zakaz malowania paznokci. wytłumaczcie mi

Gość jajasiewypowiem
żeby takie idiotki jak ty miały o czym gadać

nie stykaj laska, jak twój niemowlak zacznie pełzać, to ci odkurzy dywan :D odpryśnięty lakier to przy tym pikuś :D

Gość gość
dns - :D :D :D och, jak ja czasem żałuję, ze tu nie można lajkować postów :D

Gość jajasiewypowiem
dns padłam :-D

Gość gość
do jajasiewypowiem "żeby takie idiotki jak ty miały o czym gadać " Czytając to nasuwa mi się słynne powiedzenie "Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi."

Gość gość
acha i na koniec jedno. Najmądrzejsza wypowiedź na moje pytanie to laska o nisku dns Dziękuję za uwage. Malujcie dalej szpony. Smacznego

Gość gość
autorko ile masz lat????? nie umiesz dania złozyć?? MÓJ NIEMOWLAK NIE MALUJE PAznokci

Gość gość
Zdanie jest złożone prawidłowo. Gdyby chodziło o malowanie paznokci niemowlakowi to napisałabym tytuł "Do matek malujących paznokcie niemowlakom"

Gość gość
ja paznokcie maluje, do gloy mi nie przyszlo ze to coś złego i moze zjeść kawałek lakieru moje dziecko. Ktos tutaj madrze napisal, ze dzieci jak dorwą kupe psa to potrafia zjesc i to jest problem. Dzieciaki zjadaja duzo gorsze rzeczy niz odprysk od lakieru. Ogolnie jestem matka bardzo wyluzowana i nie przejmuje sie prawnie niczym.

Gość jak dbasz tak masz
Jeden z głupszych tematów jakie ktoś założył.Mówisz,że kiedyś też malowałaś pazury i co wtedy się nie bałaś,że lakier wyląduje w jedzeniu?A po co ty wkładasz dziecku palce do buzi?

Gość jak dbasz tak masz
12:57 co racja to racja.Mój mały zjadł ptasią kupę jak miał rok i żyje:)Lakier to przy tym pikuś:)

Gość jak dbasz tak masz
A co by było gdyby dziecko zjadło tipsa?:)

Gość gość
Pewnie, że odkąd urodziłam dziecko to nie maluję paznokci! Ba, nie używam podkładu (bo co jak dziecko da mi buziaka i by dotknęło tego? Zatrucie gwarantowane), nie używam tuszu do rzęs ani cieni do powiek (bo jeszcze jakieś drobinki by wpadły do zupy i co wtedy? ) i oczywiście nie farbuje włosów (nawet nie chcę myśleć co by się mogło stać gdyby dziecko dotknęło takiego nie naturalnego włosa, aż mi ciarki przeszły).

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] LedZeppelin mój niemowlak jeszcze nie maluje paznokci usmiech.gif hehe, tylko po tytule wlazłam poczytać, która mama niemowlaka powie, że jej dziecko maluje już paznokcie:-D

Gość gość
gość Zdanie jest złożone prawidłowo. Gdyby chodziło o malowanie paznokci niemowlakowi to napisałabym tytuł "Do matek malujących paznokcie niemowlakom" \ A ja napisałabym tak: "Do malujących paznokcie matek niemowlaków" \ chyba wtedy nie ma wątpliwości, kto te paznokcie maluje, cio?:p

Gość gość
A swoją drogą, rozumiem pchać paluchy do buzi dziecka, gdy coś sobie włoży, co zagraża jego życiu i zdrowiu, rozumiem, wtedy nawet należy sprawdzić, czy tam czegoś nie ma. Ale tak, to po co? Paznokcie przy małym dziecku mają być czyste i nie za długie, żeby nie drapać dziecka przy codziennej obsłudze. A jak se kobitka pomaluje, to sama dla siebie, dla własnego samopoczucia. Nie popadajcie w skrajności.

Gość gość
to jest zła składnia i nie oszukuj się, że nie! poza tym co to za lakiery odpadające na każdym kroku?!

Gość sweet love child
Pewnie takie za 2 zł :) ja maluję raz w tygodniu i nic mi nie odpada :P Poza tym zdanie faktycznie trochę źle złożone. Z tematu wynika, że chodzi o niemowlaka malujacego paznokcie :D

Gość gość
autorka zadała głupie pytanie i się obraziła, bo ją obśmiali :D kocham :D

Gość jak dbasz tak masz
Może poszła jednak pomalować paznokcie:D