Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do pań

Polecane posty

Gość gość

cześć . Od pewnego czasu zaobserwowowałam, że sluz z pochwy mam bardziej obfity niż dotychczas. Zawsze miałam upławy bo nigdy nie było tak, że ich nie było ale teraz one zmieniły swój zapach i konsystencję, stały się nawetczasmi grudkowate, nie lejące i tu moje pytanie czy jest to związane z tym, że mam dopiero 16 lat i dojrzewam czy jest to jakas infekcja i muszę udac się do ginekologa. Dziękuję za odpowiedzi. Nadmienię, że innych objawów nie mam infekcji więc nie wiem czy to infekcja.

Gość gość
grudkowate upławy świadczą o grzybicy pochwy i jak najszybciej powinnaś zgłosić się do ginekologa, poproś osobę dorosłą z rodziny aby ci towarzyszyła. Do czasu wizyty, aby infekcja jeszcze bardziej się nie rozwinęła podmywaj się tantum rosa, które kupisz bez recepty w aptece, maść clotrimazolum - tym się smaruj i invag dopochwowy to lek probiotyczny, który przywraca odpowiednią florę w pochwie - tą maść i probiotyk również kupisz bez recepty.

Gość gość
Jeżeli przy upławach występuje swędzenie lub pieczenie to niestety jest to infekcja. Wybierz się do lekarza, mi ostatnio na grzybicę lekarz rodzinny przepisał nystatynę i dodatkowo polecił mi smarować się po umyciu provag żelem, ponieważ zawiera kwas mlekowy i przywraca odpowiednie pH okolic intymnych. Mi ten zestaw pomógł.

Gość bolonowa23
Prawdopodobnie to początek infekcji intymnej, więc powinnaś iść do ginekologa, by Cię zbadał i jeśli to konieczne przepisał odpowiednie leczenie. Zacznij też stosować do codziennej higieny intymnej płyn lacibios femina protecta z kwasem mlekowym i pH 3.5, dzięki którym zapewnia odpowiednie, niskie pH, sprzyjające dobrym bakteriom kwasu mlekowego obecnym w pochwie oraz chlorheksydynę, działającą bakteriobójczo. Oprócz ochrony przed infekcjami intymnymi LF protecta złagodzi też podrażnienia i pieczenie. I nie wysuszy skóry okolic, bo jest hypoalergiczny (bez SLS, PEG, parabenów) i zawiera naturalne składniki.