Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy lekarz medycyny pracy skieruje mnie na badanie krwi jeśli idę do pracy biuro

Polecane posty

Gość gość

wej? czy jeśli zacznę to załatwiać jutro i pojutrze, to mi starczy czasu? boję się, że jakieś komplikacje będą...i, że sie nie wyrobię w ciągu dwóch dni z badaniem dostałam kwit od firmy i muszę mieć na nim pouzupełniane wszytsko, boję się strasznie

Gość gość
mama mnie straszy, że dostane i okulistę i diabli wiedzą kogo jeszcze do załatwienia boję się strasznie, że nie dam rady, że coś mnie zdyskwalifikuje w oczach pracodawcy, jeśli np. się nie wyrobię z czymś;-(

Gość gość
ja chyba umrę przez tą prace, mało tego, że nowy styl życia to i nowe miasto i na ostatnią chwile mieszkanie boże, jakie to chore, boże litości, tak się boję....

Gość gość
O matko! A gdzie to takiego tłumoka przyjęto??

Gość gość
Badania to zazwyczaj okulista + internista, bez badań krwi. Nie martw się, nawet jak się nie wyrobisz to nic się nie stanie.

Gość bardzo zmęczona
miałam okulistę i rtg płuc na takich badaniach ostatnio, krew mi tez chcieli robić, ale akurat miałam badania ze swojej przychodni i wystarczyło

Gość gość
ale kuźwa po co krew??? toż to też zalezy od specyfiki pracy, moja jest głównie siedząca i gadająca to co oni mi chcą robić? po co płuca? po co krew? kij im w oko, ja nie chcę, jezu, jaki stres;-((( a może w sobotę się da prywatnie w razie gdyby mi sie nie udało w dwa dni? ale diabli wiedza, jeden stres, tak czy siak

Gość gość
Tłumoku, po to płuca, aby sprawdzić czyś nie gruźliczka, a krew, aby wiedzieć czy jakiejś zarazy w sobie nie nosisz. Jak będziesz się potem w robocie puszczała, to chcą pewność, że czegoś nie załapią od takiej dziewuchy, proste.

Gość gość
mmmm.....gratuluję Ci...mendo

Gość gość
Medycyna pracy to z przynajmniej 4 dni. Jeszcze możesz dostaw skierowanie do ginekologa i laryngologa, tak na wszelki wypadek. Potem już tylko testy psychologiczne i możesz pracować.

Gość gość
Ja robiłam badania już jak pracowałam, bo po prostu nie dostałam wcześniej skierowania. Także naprawdę... luz.

Gość gość
Wysil ten marny intelekt i pomyśl się po co płuca (jeżeli nie masz prześwietlenia z ostatnich 2 lat) oraz po co krew; jak myślisz ciemniaczko?? Po co to się robi?? Gimnazjum specjalne skończyłaś i będziesz baseny w OP wynosiła, że tego nie kumasz?

Gość gość
A zdajesz sobie sprawę ile myśleć musi prostytutka, aby odpowiednio i spokojnie zarobić? To nie robota na zmywaku w kebabie.

Gość gość
czemu tacy jesteście? po prostu to inny rodzaj pracy, zupełnie niefizyczny po co w mojej sytuacji płuca i krew

Gość Kobieta Znikąd
Raczej nie, ale napisz jakie masz dokładnie narażenia na skierowaniu. Praca przy monitorze, coś jeszcze? Praca stresogenna, stały dopływ informacji, gotowość do wypowiedzi?

Gość gość
Ciemniaczko, to jest standardowa procedura. Nie rozumiesz tego?? Poważnie jesteś tak głupia, że niczego nie przyjmujesz? Nie wiesz, że gruźlica się w Polsce szerzy i inne choroby? Czy jesteś w stanie zagwarantować, że nie miałaś nigdy styczności z Mycobacterium tuberculosis, że masz aktualne badania krwi ze wszystkim na pozytyw? Jesteś opóźnioną, czy po prostu tępą ignorantką?? Chcesz mieć chorych w robocie??

Gość gość
Do idiotki nic nie dotrze.

Gość gość
przeczytajcie sobie ton waszej wypowiedzi moje skierowanie wyznacza jakieś d**erele- odhaczenie czy praca naraża mnie na wibracje, na hałas, na pracę na wysokości- tego typu rzeczy, które nijak mają się z moim stanowiskiem

Gość Rubikovský bloček
Do ciemniaka nadal nic nie dociera. Może w lesie się chowała i mało styczności z cywilizacją miała.

Gość Kobieta Znikąd
Chciałam pomóc, ale nie rozumiem co piszesz. Proste pytanie zadałam o narażenia zaznaczone na skierowaniu. Badania zostaną wykonane zgodnie z ustawą, i tyle.

Gość gość
Jestes strasznie drętwa kobieto! Czy nigdy nie podejmowałaś pracy że tak to przeżywasz? Rtg płuc będziesz musiała wykonać na pewno i badanie na hiw:D skoro masz pracowac z ludzmi.

Gość gość K
Nierozgarnięta dziewuszko, nie rozumiesz, że musisz być przebadana, aby wspiąć się np. po teczki lub zejść do zakurzonego archiwum. W urzędach i wszelkiego rodzaju biurach to normalne badania, po to aby uniknąć anemików i memej, co to będą chciały wiecznie się kimś wyręczać. Czy dasz rade przy kompie wysiedzieć powyżej 4 godzin i td. Szkoda, że testy IQ nie są przeprowadzane, bo by mniej takich idiotek ''pracowało''.

Gość gość
pierwszy raz idę do pracy, skonczyłam studia we wrzesniu jesteście okropni i to nie było do pani pytajhącej ,nie o to, co tam jest, na tym skierowaniu są tam rzeczy abstrakcyjne

Gość gość K
Po studiach, a takie to nierozgarnięte, aż wstyd.

Gość gość
badanie trwało 5 minut, prostaki, kwit mam, tyle, że kolejnka 4 godziny masakra żadnego rtg, ginekologa, krwi, nic;-p

Gość gość
lekarz zbada wszystko to co trzeba, jeśli bezie taka koniecnzosć - skieruje na kolejne badania, alenie powinno to z niczym kolidować. znajdziesz namiary na dobrego lekarza znalezc tutaj: www.pco-poznan.pl/

Gość gość
z tego co się orientuje to jeśli podczas wywiadu nic nie wzbudzi podejrzeń lekarza to nie będzie badań krwi, tym bardziej że to praca biurowa. Kiedy ja byłam na badaniach w http://medycynapracybielsko.pl/ to nikt mi krwi nie pobierał :)

Gość gość
wiesz, to zależy od lekarza. Jeśli uzna, że jest taka potrzeba to cię pewnie skieruje. Na https://www.pkt.pl/ znajdziesz lekarzy medycyny pracy w swojej okolicy to może zadzwoń i się dowiedz jak to wygląda?

Gość gość
Ja robiłam badania w http://kolmed-swidnica.pl/ i zakład pracy skierował mnie tylko na badania do laryngologa, bo pracuje głosem, jestem nauczycielką, żandych dodatkowych badań nie miałam.