Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sushinakolację

Czy auto 5letnie to auto stare

Polecane posty

Gość sushinakolację

Bo zgłupiałam już ... jedni twierdzą, że tak, inni że nie Chcę takie kupić z załozeniem na następne 5 lat. Doskonały stan, 75 tys przebiegu, serwisowany w stacji autoryzowanej.

Gość gość
5, 50 co za różnica jeśli auto jest sprawne? :O

Gość sushinakolację
dla mnie jewst różnica pomiędzy 5 a 50. 50 lat może miec dla mnie kolekcjonerskie zabytkowe. Użytkowe ma mieć mniej.

Gość gość
moje ma 20 lat i jest ok.

Gość gość
Moje ma 6 lat i dopiero przejechane 43tys.km ale mam je od nowości i nadal tak wygląda :)

Gość sushinakolację
Ojciec twierdzi, że zamiast takiego auta powinnam kupić nowe. Tylko, że róznica w cenie tego konkretnego 5latka a tego auta, które bym kupiła jako nówkę to ponad 50 tys. Na wiosnę mam kupić mieszkanie, będą duże wydatki, więc uznaliśmy, ze na razie taki 5latek nam wystarczy (spełania wszelkie nasze potrzeby), bo lepiej mieć w sytuacji kupna mieszkania 50 tys wiecej niż mniej. A ojciec uważa, ze jak mnie stać to powinnam kupić nowe. Tylko, że ja w świetle tych wydatków mieszkaniowych, nie wiem czy nas stac. Trochę mnie wkurza takie naciąganie na nowe, bo "przecież Cię stać".

Gość gość
takie ani nowe ani stare, ale bardziej stare, niż nowe.

Gość gość
to zależy od tego jakie auto i kto nim jeździł.

Gość gość
Stare raczej nie. W cywilizowany świecie za auto stare uznaje sie takie powyżej powiedzmy 8-10 lat. W Polsce to takie powyżej 15-20 lat.

Gość sushinakolację
jeżdził nim mój stryjek z żoną, po mieście do pracy, czasem do sanatorium i nad jezioro (dobrymi drogami, bo zawsze się trząsł, zeby mu się coś w podwoziu nie zepsuło). 15 tys rocznie robił. Teraz przeszedł na emeryturę i sprzedaje bo trochę za drogo go wychodzi utrzymanie.

Gość gość
jaki to samochód?

Gość sushinakolację
Opel Astra

Gość gość
jeśli w dobrym stanie to brac i nie dyskutować. opel z takim przebiegiem to praktycznie nowy samochód.

Gość sushinakolację
Czy się opłaca czy nie opłaca to inna sprawa. Ja teraz powinnam rozsadnie liczyc pieniądze (tak uważam). Gdyby nie to mieszkanie to pewnie kupiłabym nowy. Ale na chwilę obecną to chyba nie najlepszy pomysł by wydac 50 tys. więcej.

Gość sushinakolację
stan bardzo dobry - tam prawie w środku nie ma śladów zużycia. Wujek ciągle pucował i mył to autko :)))))))))) Całe życie jeździł jakimiś rzęchami i na starość go dopiero sobie kupił w salonie.

Gość gość
naprawde nie ma się co zastanawiac skoro od początku był w dobrych rękach a więc nie jest "kombinowany" itp. taka Astra to praktycznie nowy samochód

Gość gość
k***a 5 letni samochod w Polsce to prawie nowy

Gość sushinakolację
"k***a 5 letni samochod w Polsce to prawie nowy" ale nie dla faceta, który całe życie kupował tylko nowe :( (patrz: ojciec). Ale sądzę, że dla większości społeczeństwa tak - to w sumie raczej nowe auto. Z resztą, dotychczas też kupowaliśmy nowe, ale teraz ..... są ważniejsze rzeczy w życiu (dach nad głową) niż nowe auto.

Gość gość
haha moje auto ma 14 lat

Gość gość
Moje ma 10 lat. Kupiłam jako nowe i będę nim jeździć kolejne 10, bo praktycznie nic mu nie dolega.