Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia u 10msc dziecka

Polecane posty

Gość gość

Od urodzenie u mojego dziecka co jakiś czas występowały na skroniach i za uszkami plackowate i chrapowate plamki. Z koloru pomarańczowego przechodzily na czerwone i bardzo swędzące. Byliśmy u dwóch lekarzy, ale nic to nie dalo. Ktoras z mam miala to samo u dziecka ? Czy to jest atopowe zapalenie skóry?

Gość gość
Lekarz ci nie powiedział a pseudo lekarki z kafe powiedzą?

Gość gość
Lekarz przepisal maść po której jest jeszcze gorzej.Nie proszę o receptę tylko chce wiedzieć czy ktoras z mam tez to przerabiala z dzieckiem

Gość gość
tak może byc to azs , odstaw całkowicie mleko i jego przetwory i zobaczysz czy objawy zejdą.

Gość gość
Mialam odstawione i bylo to samo. Teraz jestesmy na etapie prowokacji. Do swojej diety wprowadzam nabiał i wlasciwie to samo. Pojawiają sie, znikaj te plamki

Gość gość
Zrob wymaz albo pobierz zeskrobiny w laboratoeium. Moze to zmiany grzybicze.

Gość gość
Na jak długo odstawiony był nabiał? Czy podejrzewane były inne produkty, gluten? Moja Córeczka ma nietolerancję białka mleka krowiego i glutenu. Objawy były błyskawicznie, ale ustępowały bardzo powoli. Wiele tygodni.

Gość gość
Przez 8msc nie tknelam nabialu. Bylam u innego pediatry i zalecil prowokacje. I dalej to samo. Na skórze cos jest i wlasnie dlugo. Później znika na kilka dni i dalej powtorka

Gość lady bronka
Idx z dzieckiem do dermatologa, niech obejrzy te zmiany i oceni czy to azs czy coś innego. jeśli to azs możesz spróbować podawać dziecku probiotyk latopic, który jest przeznaczony właśnie dla dzieci z azs i alergia pokarmową. na pewno dziecku nie zaszkodzi. moja córka miała podobne zmiany za uszami, wręcz pękały i robiły sie rany. okazało się że ma skazę białkową. po zmianie mleka na nutramigen i podawaniu probiotyku wszystko ustapiło. skóra wracała do normalnego stanu ponad miesiąc.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Jasne, to bardzo prawdopodobne, że to jednak alergia. Jednak bez wizyty u specjalisty trudno o tym przesądzić. Znalazłam opis reakcji alergicznych w pigułce, może podsunie Ci odpowiedź odetchnijspokojnie.pl/rodzaje-reakcji-alergicznych