Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przebieracie swoje noworodki specjalnie do spania

Polecane posty

Gość gość

? bo ja nie..no chyba ze ma brudny pajacyk..a tak nosi ubranko 2-3dni

Gość gość
Tak po kapaniu zakładamy czyste ubranka

Gość gość
czyli codziennie ewentualnie co drugi dzien nowe ubranko pomimo tego ze jest czyste?sama nosze kilka dni cos skoro nie jest brudne,przepocone

Gość gość
u nas było mega częste przebieranie (strasznie ulewał) więc ubranko sprzed kompania miało maks 2 h więc zakładałam to samo. Ale gdyby nie ulewał i miał ten ubiór od rana to po kąpieli bym zakładała nowe.

Gość gość
A jak sie wykąpiesz to wtedy ubierasz ubranie w ktorym bylas caly dzien albo 2-3?

Gość gość
3 dni w tym samym ubraniu ?? może dziecko się nie ubrudzi ale poci, czasem mleczko poleci itp itd. Ja przebierałam , do spania miało całkiem oddzielne ubranka, zawsze świeże.

Gość gość
Tak, przebieram.

Gość gość
Tak, zawsze po kąpieli miał zakładane czyste. Przebierałam również jak pielucha przeciekła, kiedy mu się ulało i nie zdarzyło się żeby ubranko było czyste dłużej niż jeden dzień.

Gość gość
dziwne jak na razie pielucha nie przeciekla, a jak sie uleje to na pieluszke..jak zdarzy sie wyjatek to oczywiscie przebieram ale jak sie nic nie dzieje nie wiedze potrzebt

Gość gość
autorko mniemam że to ty zapytałaś, czy dziewczyny zakładają nowe ubranka swoim dzieciom pomimo to, że tamto było czyste. Do spania masz piżamkę/koszulę itp. prawda? więc do spania zmieniasz ubiór po kąpieli i na 2gi dzień zakładasz to co miałaś poprzedniego dnia? Takim oto sposobem-ubranie które nosisz 2 dni załóżmy nosisz 24h (12h w jeden dzień i 12h w drugi) a Twoje dziecko ma to samo ubranie przez 48h, więc w Twoim wypadku 4 dni ;) Ty 3 dni-Ono 6 dni... Zmieniaj do spania a na drugi dzień zakładaj to w czym było poprzedniego dnia.

Gość gość
przebierałam tylko jak było brudne bo po co miałam to robić jak np w dzień mu juz przebrałam bo mu się ulało.

Gość gość
a potem dzieci nauczone syfu i tydzień w tych samych gaciach beda chodzic a po tygodniu przewroca na lewa strone :D

Gość gość
Tak,zawsze po kapieli swieze ubranko. A jak byl troche starszy to i rano przebieralam z "pizamki" w dzienne ciuszki. Codziennie czyste.i codziennie nowa "pizamka" . Teraz jak juz nie je w nocy to pizamke ma na gora dwa dni i do prania.

Gość gość
brudasko takie dzieciątka przebiera się codziennie, ja codziennie kąpie malucha i zakładam mu świeże czyste ubranko do spania, co za syfiara z ciebie, brudem pewnie zarastasz i śmierdzisz na kilometr!!!

Same czyścioszki... Ja kąpię dziecię do drugi dzień i wtedy zmieniam ubranie. Czyli co 48h. Oczywiście jak pielucha przepuści, czy to nieszczęsne mleko to wtedy naturalnie też. Jednak nie przebieram do spania w typowe piżamy i nie rozbieram z piżamy rano, żeby założyć "dzienne" ubrania. Jak wychodzimy gdzieś to wtedy przebieram całkowicie, jak wracamy to znowu w pajaca, który miała przed wyjściem.

Gość gość
Popieram tryczkę. teraz mam juz roczne dziecko- to zupełnie cos innego przebieram codzien a czesto i kilka razy dziennie. Ale noworodka? jak nie zabrudzilo sie mlekiem, i nie kapałam, to nie przebierałam.

Gość gość
rozumiem nie przebierać po nocy w dzienne ale żeby 48h w jednym ubranku? biedne dzieci mające matki brudaski i syfiary, z zewnątrz pewnie wytapetowane a pod majtkami smród że czuć na kilometr, fuj ohydne idiotki do tego brudne!!!

Gość gość
ja zmieniam kilka razy dziennie, na pewno z 'piżamki' na strój dzienny i wieczorem znów w piżamke :) kąpię codziennie. jeżeli podczas drzemki śróddzienniej się spoci - przebieram również, jak się opaciura mlekiem albo syropem - także przebieram. tak mnie moja mama nauczyła :)

Gość gość
a wy wstałybyście w piżamie, cały dzień w niej chodziły, leżały, spały, a na wieczór poszły znów w niej spać i znów cały dzień łaziły i dopiero po wieczornej kąpieli się przebrały? a on to ma na dodatek gorzej, bo bidak leży i przewiewu nie ma, poci się przy jedzeniu i jak drzemie. nie nie nie, ja po pierwsze każde ubranko ubieram RAZ, po drugie przebieram dziecko minimum 2 razy dziennie to jest ze spania na dzień i do spania.

Gość gość
po kąpieli zakładam małemu świeże ubranko, a rano przebieram w świeże. Jak zachodzi potrzeba to przebieram częściej. Co za syfiary...

Gość gość
Szczerze to powiem ze syfiara z Ciebie i wspolczuje dziecku takiej matki! Ja mam 18 miesięczne dziecko i nigdy nie zdarzylo się żeby chodzi dwa dni w tym samych ciuchach czy to do spania czy w ciągu dnia. Rozumiem jeszcze matki co przebierają dzieci co drugi dzień ale Ty to sobie chyba jaja robisz!