Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko spadło z łóżka czy to moze być wstrząs mózgu

Polecane posty

Gość gość

Nasza 2 letnia córka spadla z łóżka, chwile poplakała i było ok śmiała się i bawiła nie zauwazyłam nic niepokojącego. na drugi dzień wymiotowała, czy powinnam to powiązać z tym upadkiem? nie chce dziecka nadmiernie prześwietlać dlatego póki co obserwuję je bacznie, Czy miał ktoś z was podobnie? czy to może być wstrząs mózgu? czy lepiej udać się do przychodni czy od razu do szpitala.

Gość gość
do przychodni, lepiej sprawdzic niz pozniej plakac ze nic sie nie zrobilo

Gość gość
nie ma po co jechać na razie. jeśli to nie było łóżko piętrowe tylko zwykłe i jeśli dziecko dodatkowo spadło na panele/parkiet a nie na terakotę to ryzyko wstrząsu mózgu jest znikome! Wymioty nie muszą być od tego wcale- obserwuj dziecko i tyle. Na wstrząs mózgu ( w waszym przypadku raczej byłoby wstrzaśnienie) i tak jej nic nie zrobią... a tylko niepotrzebnie ponaświetlasz dziecko. Swoją drogą... głowa nie szklanka ;) Trochę jednak luzu, mniej paniki ;) Ja za dzieciaka miałam takie urazy głowy, ze dziwię się, ze przezyłam dzieciństwo ;P

Gość gość
do wstrząśnienia jeszcze brakuje. gdyby wymiotowała i straciła przytomnośc t mogłabyś się martwić, a tak nie masz czym.

Gość gość
U nas po upadku i iderzeniu w glowe mielismy syna obserwowac przez pierwsze 24 h bacznie a do tygodnia czy nie wystapia symptomy. Jezeli dziecko zwymiotowalo to trzeba podjechac do lekarza, bo wstrzas mozgu u tak malego dziecka jest niebezpieczny. rafdzila bym nie zwlekac tymbardziej ze corka zwymiotowala. autorko nie ma co sie bac przeswietlenia bo chodzi tu o zycie i zdrowie twojego dziecka.Nie bede straszyc*****sac jak moja sasiadka nie chciala jechac na rtg z dzieckiem bo za duzo promieni :(

Gość gość
no właśnie wydaje mi się że i tak jesli jest to lekkie wstrząśnienie mózgu to i tak nic nie zrobią pozatym ze beda męczyć ją, innych niepokojących objawów nie zauwazyłam, siniak wielkości kropeczki. Zachowuje się normalnie śmieje, bawi, ogląda bajkę, ma dzisiaj apetyt, boje się tych wszystkich naświetlań

Gość gość
nie musisz nigdzie ciagać małej, spokojnie obserwuj ją :)

Gość gość
Tak uspokajajcie autorke bo to nie wasze dziecko. Wystarczy male uderzenie w glowe i moze dojsc do tragedi. Kazda rozsadna matka pojechala by do lekarza sprawdzic jak dziecko zwymiotowalo a nie czekala i na necie siedziala. Zycze zdrowia dla corki !!!

Gość gość
gość 10:47 weź nie gadaj takich głupot! Dziecko spadło z łóżka zapewne na drewno (chyba, ze ktoś w pokoju ma płytki, ale to rzadkość). Przez takie przewrażliwione mamusie już jedna tu z siebie zrobiła kretynkę na pogotowiu :D Polecam odszuklać wątek- można się pośmiać :D Dziecko raczkowało, przewróciło się i uderzyło głową o panele. popłakało się i glut mu wyciekł a babki na forum, ze ta ma natychmiast lecieć do szpitala, bo to płyn mózgowo rdzeniowy :D Ubaw miałam po pachy! xD Chciałabym zobaczyć miny tych lekarzy kiedy to usłyszeli :D

Gość gość
ja na początku wogule nie powiazałam tych wymiotów z upadkiem z łózką, bo ani siniakow ani wielkiego płaczu nie było, myslalam ze zaszkodziła jej parówka bo nią wymiotowała dopiero teraz skojarzyłam ten upadek z łożka, wymioty były na drugi dzien mineły 24h od upadku do wymiotów.

Gość gość
dużo dzieci wymiotuje po parówkach. ja sama jak tylko biore parówkę do ust i przełknę to mimo, ze bardzo lubie parówki (choć co tu lubić...) mam z miejsca odruch wymiotny- nie wiem czemu. Kilka razy zdarzyło mi się wymiotowac. Obserwuj dziecko. Jeśli raz zwymiotowało to i tak mu nic nie zrobią prócz prześwietlenia, bo nie jest to stan ciężki.

Gość gość
Gosciu z 10.51 lepiej byc przewrazliwionym niz potem w brode sobie pluc !!!

Gość gość
gość Gosciu z 10.51 lepiej byc przewrazliwionym niz potem w brode sobie pluc !!! X niestety nie... mylisz się. Jakby każdy z taką pierdołą jeździł do szpitala to połowa dzieci rzeczywiście potrzebujących by poumierała w kolejce na IP. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu!!! Trzeba wszystko wazyć! Łóżko, 2latek, drewno nie płytki, brak bóli głowy, utraty przytomności, brak guza czy czegokolwiek. Brak płaczu (tylko chwilę po upadku). Nie ma powodów do paniki

Gość gość
A robcie sobie co chcecie, wasze dzieci i ich zdrowie :))

Gość gość
moje dziecko spadło ze schodów, też wymiotowało, pojechałam na ostry dyżór prześwietlili trzymali 3 dni bez zadnych leków, dziecko i ja tylko sie meczylismy

Gość boss jacek
Wstrząs (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas Will Smith w poruszającym dramacie z elementami thrillera. Film oparty na prawdziwych wydarzeniach. Historia imigranta dr. Benneta Omalu, błyskotliwego neuropatologa, autora wstrząsającego medycznego odkrycia, które sprawiło, że musiał stanąć naprzeciw jednej z najbardziej wpływowych organizacji świata, NFL (National Football League). Dr Omalu odkrył powiązania miedzy brutalnymi treningami sportowymi futbolistów, które narażają ich mózgi na urazy, a późniejszymi depresjami i skłonnościami samobójczymi. Futbol to amerykański sport narodowy; prawda, jaką ujawnił, sprawiła, że stał się czarną owcą amerykańskiego społeczeństwa. On, imigrant, który chciał jedynie być dobrym obywatelem Stanów Zjednoczonych... Powstanie filmu zainspirował artykuł Jeanne Marie Laskas dla magazynu "GQ". W filmie, oprócz Willa Smitha, zobaczymy m.in. Aleca Baldwina i Luke'a Wilsona. Za rolę dr. Benneta Omalu Will Smith został wyróżniony prestiżową nagrodą afroamerykańskich krytyków filmowych (African American Film Critics). Jest również nominowany do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor.