Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

UNIEWAŻNIENIE MAŁŻEŃSTWA

Polecane posty

Gość gość

Witam. Niebawem mam pierwsze zeznanie w diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej. Czy wiecie jakie mogą zadawać pytania, ile to trwa? Jak się przygotować, czego się obawiać. Czy ktoś z Wam próbował unieważnić małżeństwo? Proszę o wsparcie.

Gość gość
o świadków, o seks, o twoją dojrzałość psychiczną

Gość gość
aha, koleżanka dostała unieważnienie właśnie, po 6 latach :D

Gość zjebek123
o to jak obciagasz, ile ci wchodzi i takie tam

ślub się unieważnia, a nie małżeństwo nie wiem, o co pytają, bo nie brałam bezp. udziału, ale z zeznań wynika, że o pobożnośc skarżącego i bezbożność oskarżonego /

Gość gość
Prawdę mówiąc wychodząc za mąż miałam 20 lat( znaliśmy się tylko rok) to była spontaniczna nie do końca przemyślana decyzja. Moi rodzice po 25 latach małżeństwa się rozchodzili , tatuś poznał "nowa" żonę. Nie powiem, że to nie miało wpływu na moją decyzję, Myślałam, że ślub jest "gwarancją" wierności. Szkoda tylko, że nie byliśmy szczęśliwi, Po roku się wyprowadziłam, wzięliśmy rozwód. Każde z nas od 5 lat żyję w związkach z kimś innym. Obawiam się okropnie tych wszystkich pytań. Sama nie wiem jak to będzie wyglądało. I czy w ogóle mamy szanse na unieważnienie z przyczyny niedojrzałości emocjonalnej obu stron. Mój eks w chwili zawarcia sakramentu miał 26 lat, ale właściwie nie wykazywał jakiegoś przejawu do "dorosłego" życia. Z perspektywy czasu uznaje to za największy błąd w swoim życiu. Pytanie brzmi, czy zdołam go naprawić.

Gość gość
UP. Boję się , ze stresu nie będę potrafiła wydobyć z siebie niczego, żadnych słów, wspomnień. NA dzień dzisiejszy nie mam żalu do eks. Właściwie widzę ,że wina leży po obu stronach. Oboje zrobiliśmy coś głupiego, niedojrzałego.

Gość gość
Zastanawiam się jak będzie wyglądało spotkanie z biegłym sądowym psychologiem/psychiatrą, bo to chyba za sprawą jego orzeczenia będzie można tak naprawdę stwierdzić unieważnienie.

Gość gość
up/pomocy

Gość gość
Jak nie macie dzieci, to zgodnie razem zeznajcie, że małżeństwo nie zostało skonsumowane i tyle.

Gość gość
rozwod koscielny,to jedno wielkie qurestwo,wiem bo wlasnie przez niego przechodze,jako pozwana.liczy sie tylko klamstwo i kasa, zeby dostac ten rozwod.ale zamierzam wygrac :) ave

Gość jatojaiktoś
Witam, czy ktoś stara się o stwierdzenie nieważności małżeństwa w diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej w ostatnim czasie? W tym tygodniu miałem okazanie akt (była żona może jeszcze przez tydzień je przejrzeć i się ustosunkować). Jak długo trwa oczekiwanie na wyrok po okazaniu akt? (wysłałem kilka uwag). Wiem, że w każdej diecezji jest rózny czas oczekiwania, dlatego byłbym wdzięczny za informacje dotyczące tej konkretnej diecezji. I jeszcze jedno dodatkowe pytanie: po ogłoszeniu wyroku I instancji - czy sąd w miarę szybko wysyła akta do II instancji?

Gość Serlafia
Szczegół na pewno poznasz, jak dopytasz dobrego prawnika, który w tym siedzi i ma sukcesy w prawie kanonicznym. Daję link do dobrej kancelarii: http://www.kancelaria-kanoniczna.com/ Trzymam kciuki i życzę dużo cierpliwości.