Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy

Polecane posty

Gość gość

mam 30 lat, męża i roczne dziecko. Mamy 3 pokojowe mieszkanie (kredyt). Jest ciężko. Moja mama (60 lat) zachorowała i potrzebuje opieki 24h/dobę. Ja właśnie wróciłam do pracy, mąż pracuje, dziecko w żłobku. Co ja mam teraz zrobić?

Gość gość
mamie można zapewnić całodobową opiekunkę lub taka ktora przychodzi kilka razy dziennie, no chyba ze chcesz rezygnowac z pracy

Gość wczymamyproblem
Masz rodzenstwo? Mama ma rente,emeryture? Mozna zalatwic np.miejsce w osrodku pomocy spolecznej,przekazac im pieniadze ktore otrzymuje mama i ew.doplacic jak brakuje. Jakbys miala rodzenstwo to mozna sie zlozyc. Mozesz tez wynajac pielegniarke.

Gość gość
Jesli znalazlas czas na pisanie na forum to znajdz czas i dla matki.nie jestes taka biedna jesli stac cie na internet

Gość gość
a po rodzicach jakies emerytury chyba masz,wiec siedz w domu i opiekuj sie mama

Gość gość
mama jest już na emeryturze. Nie mówię, że jestem biedna, tylko że jest ciężko ze względu na kredyt. Nie mam rodzeństwa. Mama potrzebuje stałej opieki (karmienie, podawanie lekarstw, mycie itp). Dom opieki to dobre rozwiązanie?

Gość wczymamyproblem
Tak,dobry. Mama bedzie miala opieke 24h/dobe. Tylko o niej nie zapominaj i czesto odwiedzaj. Zeby nie czula sie porzucona. Jest wiele osrodkow. Wystarczy poszukac.

Gość gość
W życiu nie oddałabym matki do domu opieki :(

Gość gość
to mam rzucić pracę na zawsze? Mama już zawsze będzie potrzebowała opieki.

Gość gość
zamieszkajcie z mama, jej mieszkanie sprzedajcie będą pieniądze na pielęgniarę.

Gość gość
to mamę mam przenieść do salonu z kuchnią? Znajoma opiekuje się swoją matką już 20 lat...

Gość gość
Też bym nie oddala swojej mamy... Wszystko można jakoś poukładać. Trzeba tylko chcieć... Jak Ty się urodziłaś to ona też zrezygnowała zapewne z pracy, karmiła Cię, przewijała i nie spala w nocy, teraz pora na Ciebie, taka kolej rzeczy. Zawsze można zrobić kuchnie i salon osobno - przecież wystarczy postawić ściankę gk miedzy tymi pomieszczeniami i w taki oto sposob zrobisz pokój dla mamy. Ale to Twoja decyzja, ja tylko wyraziłam swoje zdanie ;) Pozdrawiam :)