Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robicie dzis na obiad

Polecane posty

Gość gość

ja juz nie wiem co wymyslac

Gość gość
Pomidorowa i placki ziemniaczane

Gość gość
Ja też pomidorowa :D z ciemnym makaronem i pomidorami z kartonika, mój synek uwielbia

Gość gość
Babka ziemniaczana i do tego sałatka z buraków.

Gość gość
gościu z 11.37 daj przepis na babkę

Gość gość
Gulasz wieprzowy

Gość Mężatka1980rok
Pałki z kurczaka w sosie pieczarkowym ,ziemniaki, buraczki ,kapusta kiszona. Nigdy nie jadłam babki ziemniaczanej hmmm muszę spróbować .

Gość gość
Robisz jak na placki ziemniaczane, trzesz ziemniaki, cebulę (lub bez niej) do tego jajko lub dwa, mąka sól (dużo soli bo wychodzi niesłona) do tego wrzucam podsmażone mięso, boczek, kiełbasę (co akurat mam). Czasem dodaję proszek do pieczenia jak chcę by była mniej zwarta, czasem też posypuję płatkami owsianymi. Piekę w 200 st. metodą na patyczek.

Gość gość
zupa fasolowa

Gość gość
pizza, wczoraj mielone-sałatka i ziemniaki,,,jutro - nie wiem

Gość gość
u nas babka ziemniaczana też jest znana:) każdy ma swój patent na nią, ja daję mąki nie za dużo, bo jak dużo się da, to twarda wychodzi, właśnie taka mocno zwarta, daję mniej mąki, nie daję proszku do pieczenia i wychodzi pulchna i się nie rozpada:) reszta jak ktoś wyżej:) pyszna ze szklaneczką maślanki, czy mleka, mmmmm :)

Gość gochaaaaaaaa
gość Robisz jak na placki ziemniaczane, trzesz ziemniaki, cebulę (lub bez niej) do tego jajko lub dwa, mąka sól (dużo soli bo wychodzi niesłona) do tego wrzucam podsmażone mięso, boczek, kiełbasę (co akurat mam). Czasem dodaję proszek do pieczenia jak chcę by była mniej zwarta, czasem też posypuję płatkami owsianymi. Piekę w 200 st. metodą na patyczek. w moich stronach nazywało się to kartoflak, ja uwielbiam, ale od kilku lat nie jadłam bo mąż nie lubi a dla samej nie chce mi się zrobić. Ja chyba zrobię naleśniki z dżemem :)

Gość gość
ja mam dzisiaj devolay'a, puree i surówkę z rzepy. Devolay łaził za mną już dłuuuugo :D

Gość gość
Dzisiaj kurczak w sosie śmietanowym i ryż.

Gość gość
musze spróbowac tą babkę ziemniaczaną :>

Gość czym chata bogata
lodówka świec**pustkami, wiec z zresztek zrobiłam dzisiaj : - ciasto czekoladowe z jabłkami, czyli biszkopt z kakao i utarte jabłuszkda do tego - kalafior zapiekany z bułka tarta - gotuje kasze gryczana, ktora zaleje sosem pomidorowym i dorzuce pokrojony w kostke ser camembert, Sama nie wiedzialam, ze tyle rzeczy mozna zrobic resztek :P

Gość gość
a ja zrobię pizzę szybko się robi i wszyscy lubimy

Gość gość
ja mam pulpety zostalo 5 sztuk z wczorajszego obiadu bedzie na dzis.

Gość gość
z resztek można zrobić cuda :) ostatnio robiłam przegląd lodówki i wyczarowało się: zupa krem jarzynowa z grzankami czosnkowymi (czerstwe pieczywo się zużyło od razu ) naleśniki z farszem pieczarkowym z żółtym serem a na deser budyń z mleka czekoladowego, które moje dziecko ze szkoły przynosi czasem jak nie wypije

Gość gość
Ja pizze zrobie jutro bo mąż lubi a akurat wraca z poligonu ;)

Gość gość
też uwielbiam babkę tylko ja nie dodaję ani kełbasy ani boczku ,uwielbiam tyle że tylko ja jem a dla siebie nie chce sie robić,

Gość czym chata bogata
ucze sie tego dopiero, bo ucze sie oszczedzac. Do tej pory bylo tak, ze lodowka pełna i mase rzeczy wyrzucałam. Teraz sie zaparłam s wobie, ze do soboty nic ni edokupie i musimy przezyc.I udalo mi sie wyczarowac nawet ciasto.Wiec mozna! I na pewno tym razem nic nie wyrzuce

Gość gość
kurcze, namówiłyście mnie na kartoflaka :). Ja lubię do niego kiszoną kapustę

Gość gość
Tesciowa robi placki ziemniaczane z sosem,żonka w pracy a ja syn,maż nierób opierdalam sie calymi dniami i jest z***biscie :)

Gość gość
do babki ziemniaczanej polecam dodać jeszcze liść laurowy i ziele angielskie - dają taki specyficzny smak - pycha! U mnie tez to się kartoflak nazywa - jak to ktoś wyżej napisał :D

Gość gość
Wczorajsza zupa pieczarkowa, a na drugie kotlety mielone z ziemniakami i sałatką (sałata, ogórek, papryka, pomidor, cebula).

Gość gość
gulasz wieprzowy z ogórkiem kiszonym w środku , makaron świderki (kolorowy) wczoraj grochówka , jutro ... szukam inspiracji :D

Gość gość
28.11.13 gość / ja mam dzisiaj devolay'a, puree i surówkę z rzepy. Devolay łaził za mną już dłuuuugo ą A jak robisz surówkę z rzepy? Co do niej dodajesz?

Gość gość
dobra wersja placków - ziemniaki zetrzeć na tarce o oczkach grubych (wiórki), na takich samych zetrzeć 10 dag sera żółtego, dodać jajko (dwa), mąkę (nie za dużo), odrobinę soli (ser topiąc się nieco jej odda, więc nie przesadzać z soleniem), pieprz, ja daję jeszcze łyżeczkę proszku do pieczenia (niekonieczny dodatek). Wymieszać i smażyć, nieco mniejszy ogień, bo wiórki wolniej "dochodzą", żeby surowe nie było. Pychota:) Do tego nie trzeba nic, ale można jakiś sos zmotować i będzie niezły obiad.

Gość wczymamyproblem
U mnie dzis pyzy z miesem z przepisu mojej babci i zupa kalafiorowa.