Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robicie dzis na obiad

Polecane posty

Gość gość
U nas dzisiaj zupa kalafiorowa i reszta pulpetow z wczorajszego obiadu. Jutro zrobie zoladki z sosem i ziemniakam a w sobote rybe. W niedziele jedziemy na obiad do rodzicow

Gość gość
To ja od przepisu na babkę. Tam skąd pochodzę też mówi się kartoflak :D ale tu gdzie mieszkam ludzie dziwnie się na mnie patrzą, jak tak mówię i przyjęłam tutejszą nazwę :D czyli babkę ziemniaczaną.

Gość gość
zalewajka a jutro pizza domowek roboty

Gość gość
czesto macie 2 dania? bo ja albo zupa, albo drugie

Gość gość
zupa buraczkowa i gulasz wolowy z kasza

a ja robię dziś na obiad żurek z kiełkaską (frankfurterką bo moja dwulatka przepada za tym specjałem) z jajkiem i z ziemniakami a na drugie gołąbki bez zawijania ;)

Gość gość
flaki:P

Gość Lady gość
Co to jest Zupa buraczkowa? Barszczyk czerwony?

Gość gość
pulpety w sosie grzybowym+ryż+surówka z kiszonej kapusty

Gość gość
dziewczyny dajcie przepis na dobra ciemna zasmazke:)

Gość wczymamyproblem
U mnie zupa burakowa i barszcz to dwie rozne rzeczy. Barszcz powinno sie robic z zakwaszanych burakow albo przynajmniej dokwasic i bez smietany i jest to zupa "czysta" bez warzyw,do picia. Np.do pasztecikow. Tak jak z torebki. A burakowa to jak zwykla jarzynowa z burakami startymi,slodka od slodyczy burakow,delikatnie dokwaszona,ze smietana(slodka) podawana z ziemniakami.

Gość Mam na imię Aneta
A ja robię tołpygę - pierwszy raz, muszę poszukać przepisu. U mnie zupa burakowa jak ktoś to określił, to barszcz ukraiński, a barszcz czerwony podawany jest do pasztecików w szklance lub do utłuczonych ziemniaków - wtedy na talerzu.

Gość gość
krem z brokułow i naleśniki z serem

Gość gość
gość 28.11.13 gość / ja mam dzisiaj devolay'a, puree i surówkę z rzepy. Devolay łaził za mną już dłuuuugo ą A jak robisz surówkę z rzepy? Co do niej dodajesz? X chrzan ze śmietaną :D sól, pieprz. Rzepa z chrzanem nie potrzebuje wg mnie już dodatków

Gość gość
u mnie krem z cukini z grzankami i polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu,ziemniaki,do tego karmelizowana marchewka na maśle

Gość angela13
zupa pieczarkowa i gulasz z wolowego

Gość gość
Ja zazwyczaj mam jedno danie ale czasami jak nie mam pomyslu na kolacje to robie cos obiadowego. Zupe jemy o 15 po powrocie z pracy, przedszkola a drugie danie o 18 na kolacje.

Gość gość
zupa kalafiorowa z wczoraj pizza domowa z szynką, pieczarkami, pomidorami, cebulą, kukurydzą i serem jutro będzie zupa krem z cukini z grzankami ziemniaki, rybka i surówka z kapuchy kiszonej w sobote będzie krem z dyni z piątku a na drugie gołąbki bez zawijania w niedziele rosół z makaronem ziemniaki, karczek pieczony w piekarniku i kapusta biała gotowana zasmażana

Gość gość
u nas będzie makaron z warzywami zapiekany z serem

Gość czym chata bogata
dziewczyny, kiedyś znalazłam taką strone .Przepisy napisane dziwnym językiem, podobno ksiażka wydana w 1871 roku. Często korzystam, bo sa ciekawe ;) h ttp://pl.wikisource.org/wiki/365_obiad%C3%B3w_za_5_z%C5%82otych/Menu_na_ka%C5%BCdy_dzie%C5%84_roku

Gość czym chata bogata
usuncie przerwę między pierwsza a druga literka

Gość gość
Ja dzis robie nalesniki ze szpinakiem i feta,to dla mnie i dla meza,a dla dzieciakow jajko sadzone z ziemniakami i miezeria :P Bardzo czesto robie jakies dwa niedrogie obiady,bomam strasznie wybredne dzieci masakra

Gość gość
A babka ziemniaczana u mnie w rodzinie nazywa sie Tarciuch :) Oj dawno nie jadlam,moja babcia robi wysmienita.

Gość ex_debill_znowu_po
nic, dzieci zjedzą w palcówkach, chłop w pracy, ja coś wykończę z lodówki, na kolację odgrzeję im wczorajsze naleśniki, dzień bez pichcenia lalala:)

Gość gość
ale bida tylko nalesniki i placki ziemniaczane wszedzie

Cukinia nadziewana mięsem mielonym z wczoraj i właśnie gotuje się zupa szczawiowa. Jutro kurczak z surówką z kapuchy pekińskiej, młody lubi jako jedno z nielicznych dań. A tę babkę ziemniaczaną to bym zjadła, oj tak. Tylko tych ziemniaków nie che się trzeć straszliwie.

Gość głodna studentkaa
U mnie dzisiaj zupka chińska Złoty Kurczak, na drugie danie kajzerka z serkiem topionym :(

Gość gość
Oj, taką babkę tez bym zjadła, może zrobię na jutro. A dziś mam indyk curry z ryżem, do tego zielony ogórek, bo syn innych warzyw nie lubi.

Gość gość
Wczoraj bigosik od mamy, dzis pierogi od babci meza, ktore dala nam pol roku temu na czas okoloporodowy :) wyjadany zapasy z zamrazalnika, zeby byl luz na swieta :)