Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Riia

Grzybica pochwy a kiszone ogórki i inne zakwaszacze

Polecane posty

Gość Riia

Od niedawna borykam się z tym świństwem. Leczenie poskutkowało ale po miesiącu problem powrócił. Mam słabość do słodyczy i podejrzewam że to w tym tkwi cały problem... Moje pytanie brzmi: Czy ogórki kiszone/kapusta oraz woda z cytryną, faktycznie pomagają w profilaktyce? Ponoć ogórki kiszone przez swoją fermentację wytwarzają kwas mlekowy.

Gość gość
Oczywiscie ze tak,i kwasne mleko jeszcze

Gość gość
Kup sobie jeszcze jakieś typowo dopochwowe probiotyki.

Gość lady bronka
kiszonki jak najbardziej, ale bierz też probiotyki ginekologiczne. spróbuj provagu doustnego, ja stosuję od jakiegoś czasu i widzę poprawę. same kiszonki musiałabyś zjadać w ilościach hurtowych, a to trudne. twój układ pokarmowy mógłby tego nie wytrzymać.

Gość gość
Nie ma probiotyków ginekologicznych,normalne ilosci kiszonek spokojnie wystarcza

Gość gość
Jak to nie ma probiotyków ginekologicznych? Są. Tylko lepiej wziąć te dopochwowe, bo ma się pewność, że się je w odpowiednie miejsce dostarczyło. Tym doustnym to jakoś ja osobiście nie ufam:)

Gość MariaR
Na pewno trafią tam, gdzie trzeba :) Ja stosuje probiotyki doustne i ich działanie jest jak najbardziej prawidłowe. Wzbogacają florę bakteryjną, co zapobiega infekcjom.

Gość Majka_25
codzienną dietę warto uzupełnić o probiotyki ginekologiczne, ponieważ samymi kiszonkami nie wiele wskóracie

Gość Milenka_ll
Wprawdzie probiotyki nie mogą zaszkodzić, ale pomagają tylko niektóre. Właściwośc**preparatów probiotycznych są uzależnione od znajdującego się w nich szczepu bakterii. By ich działanie przyniosło efekty, potrzebna jest znajomość działania określonego szczepu. Najlepiej jest więc dowiedzieć się, jakie bakterie mają dobroczynne działanie w naszym przypadku i tych właśnie nazw szukać na etykietach produktów. Ja tak zrobiłam i dla mnie odpowiednim probiotykiem jest Profemin Intima. Wcześniej używałam innych probiotyków, ale te niestety zawiodły.

Gość gość
Nie ma probiotyków ginekologicznych,najlepszymi naturalnymi probiotykami,sa kiszone ogórki,kiszona kapusta,kwasne mleko,polecam

Gość gość
zapomniałem dodac to wszystko musi byc w kubku magnetycznym

Gość wandka41
Gdzieś czytalam że taka dieta rzeczywiscie może pomoc. Warto sporóbowac. Jednak najważniejsze są skuteczne leki. Miałam łupież pstry i lekarz przepisał mi trioxal. Od tamtej pory problem nie powrócił i mogę cieszyć się zadbaną skórą na rękach.

Gość AlicjaF
Ukiszone warzywa dostarczają kwasu mlekowego – powstałej w czasie fermentacji substancji, która oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny, chroniąc nas przed chorobami. Kwas mlekowy reguluje florę bakteryjną, co zapobiega powstaniu infekcji intymnych.

Gość Betty Q
Ja zakwaszam środowisko miejsc intymnych stosując niemal codziennie po kąpieli provag żel, zawiera właśnie kwas mlekowy. Niekłopotliwa aplikacja, wydajny, stosunkowo niedrogi.