Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stanPi

masz hemoroidy moze pomoze

Polecane posty

Gość stanPi

Dziesiec lat jechalem na fast-foodach. Pojawialy sie zaparcia ale bylem w ciaglym ruchu. Po przesiadce na tryb siedzacy pojawil sie problem (krwawienie,bol) W koncu wyszedl na zewnatrz nie wiem czy napecznialy hemoroid czy jakis zakrzep. Proktolog usunął ale lepiej do tego typu inwazji nie dopuscic i nie wiem czy az tak pomogl bo problem na 100% nie zniknal. Sporo "testów" robiłem na ta chwilę najlepszy to miód naturalny. Drozszy ale sam "zabieg" i tak tani. Dwie duże łyzki (20ml) do szklanki. Jeśli już gęsty (skrystalizowany) podgrzej w mikrofali (w mojej na max mocy ok 13sekund). Uplynni sie do konca po wyjeciu z mikrofali. Przelej do strzykawki 20ml. UWAŻAJ NA TEMPERATURE. Sprawdz np palcem nie powinienes czuc ciepła. O***t jest dużo bardziej wrażliwy na temperaturę! Od np.masc**proctoglyvenol obetnij przedłużkę. Nie uzywaj czegos co nie jest przeznaczone odgórnie do o***tu! Będzie też pasować do koncówki strzykawki. Nałóz i wprowadz do o***tu (do przodu i równoczesnie na boki wtedy latwiej i bezbolesniej wejdzie, nie na maxa głeboko zeby koncowka nie zostala w srodku ;). Delikatnie wcisnij tłoczek strzykawki, sprawdzasz w ten sposób temperaturę miodu. Nie moze parzyc! Potem cała reszte. Wyjmujesz strzykawke, potem koncówke palcami. Taką akcje robie szczegolnie przy zaparciu lub gdy czuje, ze moze byc problem. Miod jest zdrowy nie zauwazylem problemów jak dotad. Po wszystkim papier toaletowy (ale tylko dociskajac bez ruchow na boki) i obowiazkowo zadek nad wanne i prysznicowac okolo minuty. Moc dopasuj zeby bólu nie sprawiał. Ciepłą a pod koniec mozna chłodną i wytrzec (dociskajac) na sucho ręcznikiem. Pamietaj higiena tu najwazniejsza. Mozna zacisnac posladki niech sie rozejdzie i w ciagu minuty parcie jak nigdy;) I najwazniejsze ten poslizg o który przede wszystkim chodzi! Najgorsze sa czeste z duza iloscia wody lewatywy. Cała flore sobie wypłuczesz. Dobra jest na kilka razy na złogi. Co pomaga przy wyproznianiu: Na pewno dobre miesnie brzucha. Naprezaj je zamiast o***tu a i tak wychodzi. Mocne uda. Równoczesnie lekko sie unies wspierajac sie np. rekoma. Przydatne tez przy prysznicu wspomnianym wczesniej ;) To sa moje odczucia, na mnie to dziala, nie biore odpowiedzialnosci za czyjas nieudolnosc lub alergie na miód ;).

Gość Alexa41
niestety w moim przypadku żadne specyfiki nie pomagały i w końcu poszłam na wypalanie do śląskiej Euro Kliniki .. Zabieg nie był jakiś straszny, długi ani inwazyjny, a tak sie go bałam i przede wszystkim wstydziłam hemoroidów... no bo jednak choroby okolic intymnych to zawsze problematyczna sprawa.

Gość gość
o matko jaki koszmarny opis