Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc147258

ile dni od owulacji pierwsze objawy i kiedy testowac

Polecane posty

Gość gosc147258

Hej, mam pytanie. Owulacje mialam 17dc, potwierdzona monitoringiem. Byly dwa blizniacze pecherzyki, dzien przed peknieciem na ok 22mm kazdy. Praktycznie po 2dniach zaczelam odczuwac wrazliwosc w okolicy sutkow. 5dni po owu pojawil się gesty bialy sluz, bez zapachu czy grudek. Dzisiaj tj 6dni po owu rano ze zmeczenia puscila mi się krew z nosa. Od wczoraj co jakis czas pobolewa mnie jajnik i ciagnie w dole brzucha. Do tego uczucie goraca... Staramy się od 1,5roku więc etap nakrecania się mam już daleko za soba, jednak duzo się tego nazbieralo w tym cyklu. Co sadzicie? Kiedy testowac?

Każda kobieta jest inna,ale ja objawów ciążowych nie doczekałam się do teraz, a to 12 tc. Jedynie w 7 tc przestało mi mięso smakować i może więcej śpię. Mi test ciążowy wyszedł już tydzień przed @ Cykle 28 dni, owulacja 13 dc. Był to test z allegro, który ma większą czułość niż apteczne, a drugi paseczek był słaby.

Gość gość
Ja owulację miałąm wcześnie bo około 10-12dc***** niecałym tygodniu już wiedziałam że jestem w ciąży, bo mam nietypowe objawy (sprawdzone przy 1-szej ciąży) a mianowicie bezsenność w środku nocy i zaparcia. Testowałąm na 4 dni przed okresem i kreska była ale ledwo widoczna i cienka jak włos. Zrobiłąm później jeszcze 3 testy w odstępach 2, 3 dniowych i na każdym robiła się już mocniejsza, a na 4-tym była już koloru i grubości tej pierwszej :) A co do objawów, gdyby nie pierwsza ciąża, to w ogóle nie uznałabym ich za objawy ciążowe :)

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Wczoraj bylam na usg i lekarz stwierdzil bardzo ladny przyrost endometrium. W dniu owu mialo 9mm, a 6 dni po mialo już 12,5mm. Uznal ze to dobry objaw. Uznal ze macica jest bdb przygotowana na zagniezdzenie. Wypisal duphaston na 10dni i pozniej mam testowac. Nadal mam duzo bialego sluzu. Czy uwazacie ze to faktycznie dobry znak i mogę miec nadzieje?