Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaSssstasia

siadanie

Polecane posty

Gość MamaSssstasia

do kiedy dziecko "ma czas", żeby zacząć samodzielnie siadać? mój Staś ma 7,5 miesiąca i absolutnie się za to nie zabiera, wręcz mam wrażenie, że nie robi mu większej różnicy czy leży (większość czasu spędza na brzuszku), czy siedzi np w swoim foteliku. Tak samo absolutnie nie zachwyca go siedzenie w wózku na spacerze...

Gość gość
moja ma 8,5mies i jeszcze nie siada choć już od dawna raczkuje i chodzi przy meblach

Gość gość
a mnie martwi w drugą stronę - teraz kończy 4 miesiące, ale od 3,5 morduje się i siada, czerwienieje, oczy mu wychodzą, leżeć nie chce już na płasko absolutnie, podciąga cały czas głowę i pół torsu, z podanymi palcami wspina się do pozycji siedzącej i wygląda jak garbus. martwię się o jego kręgosłupik, noszę tylko na pionowo, bo w pozycji horyzontalnej jest chory!

Gość gość
Niektóre dzieci wolniej się rozwijają ale to nie znaczy że gorzej. Na pewno nie można dziecka do niczego przymuszać. W swoim czasie zacznie siadać i chodzić.

Gość wczymmamyproblem
Moj tak jak dziecko Ledzeppelin od malego cwiczyl brzuszki. Ale jak kolezanki corka juz siedziala(nie siadala) to on lecial posadzony. A wystarczyly 2 tyg i sam usiadl stabilnie dokladnie jak skonczyl 8 miesiecy. Z pozycji lezacej. Cwiczenia nie poszly na marne. A dopiero potem zaczal raczkowac. Kazde dziecko rozwija sie indywidualnie.jeden usiadzie w 7 miesiacu a inne w 10.