Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 8 miesiacu a nic nie przytylam

Polecane posty

Gość gość

Jestem na poczatku 8 miesiaca ciazy, a nie przytylam ani kilograma, na poczatku ciazy schudlam okolo 2kg przez nudnosci i teraz ta waga sie utrzymuje. Mam nadwage wiec jakos szczegolnie mnie to nie stresuje, lekarz mowi ze jest ok, dziecko rosnie ladnie. Zeby nie bylo, odzywiam sie zdrowo, nie obzeram sie ale tez nie odmawiam sobie zbytnio. Jem regularne posilki, duzo warzyw, owocow. Ktos mial taka sytuacjei bylo ok?

Gość gosczszs
a dużą masz nadwage ?

Gość gość
Duże prawdopodobieństw o ze dziecko moze mieć hipotrofie

Gość gość
Ale czemu ma miec hipotrofie? Dziecko jest odpowiedniej wielkosci teraz, nie jest to tak ze sie glodze i dziecko nie rosnie. Brzuch mam spory, zeszlo mi z ud, posladkow, ramion. Nadwage mam spora- 20 kilo.

Gość Karioka83
Jaką hipotrofię? Autorko ja urodziłam niecałe 3 miesiące temu. nadwagę zawsze miałam, ale niewielką - kilka kg. Przez cała ciążę martwiłam się, że mało przybieram na wadze ( dodam, że w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg ), a niczego sobie nie odmawiałam. Jadłam mnóstwo rzeczy i non stop. rano, wieczorem, w dzień, w nocy. bez przerwy byłam głodna. suma sumarum przez całą ciąże moja waga wzrosła o 2,4 kg. wszyscy mówili, że dzieciątko będzie pewnie małe tylko mój ginekolog za każdym razem mierzył dziecko i twierdził, że mała ładnie rośnie i mam się nie martwić. I rzeczywiście okazało się, że mała wyciągnęła ze mnie każdy nadprogramowy kg. urodziła się 3600, a ja jestem szczzuplejsza o 11 kg niż przed ciążą.