Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luiza98

Kurkuma

Polecane posty

Gość Luiza98

Dzisiaj oglądałam program w telewizjii BBC HD .Kuchnie swiata _ Kuchnia z dalekiego wschodu. Tematem była przyprawa Kurkuma i jej skutecznoś w zapobieganiu i leczeniu nowotworów.Wspaniały program. Czy ktos z Was używa Kurkumę ale nie jako dodatek do potraw a jako lek??? Chętnie się dowiem od was o jej skuteczności w leczeniu.

Gość gość
Stosowałam ją do jogurtów, ale potem dowidziałam się ,że to kiepski pomysł - powinna być jakaś inna kurkuma niż ta sklepowa- i przestałam. Poco psuć sobie smak jogurtu.

Prowadzacy program tłumacz,mowił ze na dalekim wschodzie kobiety pija kurkumę chroniąc bądz lecząc choroby piersi (w tym raka)

Gość gość
nie wiem, ale ta sklepowa ponoć jakaś słaba jest

A masz orientację gdzie kupić tak z prawdziwego zdarzenia,ktora jest lepsza od sklepowej???

Gość gość
Nie mam pojęcia.

Gość Olenka190
Musisz poszukać suplementu z kurkuma tylko zapytałabym się najlepiej dobrego farmaceuty na ten temat ponieważ bardzo dużo preparatów nie chce się wchłaniać .

Gość gość
nie pieeeerdol, nie potrzeba żadnych suplementów tylko wystarczy łyżeczka kurkumy dziennie, w dowolnej formie

Gość gość
sama łyżeczka kurkumy też nic nie da :/ trzeba by ją wymieszać z pieprzem i najlepiej oliwą, żeby wątroba jej po prostu nie wydaliła, a suplementy to w głównej mierze ściema, podchwycili temat i sprzedają jakiś s**t

Gość gość
może i ma te działania, ale jak dodasz jej tyle co kot naplacze raz na tydzień to ch*ja da, to samo sie tyczy tych badziewnych suplementów, o kant d**y je rozbić :/

Gość gość
@up Zobacz sobie Licur na ich stronie i poczytaj trochę o nim (www.licur.pl) . Nie jest taki jak inne, bo nie oferuje 20 , 40 czy 65 krotnie zwiekszona przyswajalnosc ale aż 185 . Sama się co do niego przekonałam i jestem zadowolona z tego wyboru

Gość Czesław Mroczek
Od jesieni 2017 do marca 2018 praktyczne nie byłem w stanie chodzić. Ból bioder, nogi i kolana na to nie pozwalał, jakiś czas chodziłem pod łaską bo inaczej się nie dało, zabiegi, lampy zamrażania nic nie dawały. Po na trafieniu na opis Kurkumy zacząłem ja pić z wodą i pieprzem. Po miesiącu Picasa tego specyfiku, bóle ustąpiły, normalnie chodzę a nawet potrafię kawałek przebiec. Mam 70 lat.

Gość ewelina88_88
mam dostep do kukurmy w oleju do picia 100% naturalna z indii jak cos moge sprzedac pare buteleczek po 5ml sam uzywam dziala super na zapalenie naczyniowe oka kontakt ewcia88_88@o2.pl