Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dokarmiac bezdomne koty

Polecane posty

Gość gość

W poblizu mego domu jest smietnik,taki "blokowy".Od paru lat mieszkaja tam bezdomne koty,kazdego roku wiecej.Dokarmia je taka babcia,laza za nia jak dzieci.Gdy jest sroga zima,sama im zanosze jedzenifdaddje,bo mi ich zal.Siedza i czekaja od rana do nocy.Czy takie dokarmianie ich nie krzywdzi,czy dadza sobie rade,gdy tej babci zabraknie?Dryndalam juz do roznych sluzb,by te koty wylapali,bez rezultatu.Teraz jest 5 malenich i 6 doroslych..

Gość gość
oczywiscie ze dokarmiac,co to za pytanie ? jak masz dobre serce to wiesz co robic, przeciez wiesz ze te biedactwa w zimie nie przezyja

Gość gość
jakieś kartony przygotuj w których się schronią. Widziałam kiedyś kota co zamarzł:(

Gość panna kotta
ja dokarmiam, bo sama mam koty i je uwielbiam, obojętnie jaki kot zawita na moją posesję zostaje dokarmiony automatycznie ;) szczególnie jedna kotka przychodzi co kilka dni na "stołówkę'' jak mawia mój mąż, ale coś długo jej ostatnio nie było, mam nadzieję że nic jej nie jest

Gość Walcce
jasne że tak... zawsze się znajdą tacy którym przeszkadzają takie koty, że śmierdzi itp.... ale te zwierzątka mają prawo do życia, gdzie mają iśc, skoro nie mają domów? poza tym łapią myszy i szczury

Gość gość
do wora i do jeziora.

Gość Frania_2014
Dokarmiaj. Jak Ty byś była zmarznięta i głodna, to wolałabyś, żeby ktoś Ci dał jeść, czy żeby zastanawiał się, czy Ci tym krzywdy nie zrobi jeśli coś zjesz? do frajera z 17.42 - jak bym zrobiła tak jak piszesz z osobą, która cię tak wychowała i nauczyła krzywdzić zwierzęta

Gość gość nr 137
Oczywiście, że dokarmiać :) Możesz także zadzwonić do urzędu miasta - konkretnie do wydziału ochrony środowiska - o kupony na sterylizację kotów, żeby się wam ich nie namnożyło :)

Gość Frania_2014
Szkodnik to taki frajer, którego urodziła jakaś latawica i nie nauczyła nawet poprawnej polskiej pisowni:) to jest pasożyt i szkodnik. Dobre z tą sterylizacją darmową/. W cywilizowanych krajach nie ma problemu bezdomnych wygłodzonych zwierzątek.

Gość Frania_2014
Twoją matkę / osobę która cię wychowała powinno się powiesić :) Twoja matka usmaży się w piekle za to że takie dziadostwo wychowała czego jej serdecznie życzę :)

Gość gość
Oczywiście że dokarmiac. Nie ma się co zastanawiać. Zresztą chcesz to zrobić,jak widać.

Gość gość
ej.. nie karmcie juz tego trolla.... ubaw ma ze was ruszaja jego teksty. Mozesz sie zastanawiac ... a jak bedzie zimno to i tak polecisz z jedzeniem :)- bo masz współczucie dla zwierząt. Prawda taka, ze one i tak za długo na ulicy nie pożyją to niech chociaż brzuchy mają czasem pełne. Powinno sie je wyłapywac, sterylizowac i skoro nie ma miejsca w schroniskach - puszczac wolno.

Gość gość
dokarmiam choc nie powinnam :O mam domek, przychodzi taki stary zmaltretowany kocur, na szafce pod daszkiem przy wejsciu zrobilam mu nawet poslanie ze starych szmat, kupuje mu jakies tanie puszki z zarciem, albo daje mieso z obiadu, a nie powinnam bo mam w domu dwa koty i choc wykastrowane, jeden z tych kotow jest bardzo niepewny siebie (oba nie wychodza, chyba ze latem na chwile tuz za prog) i zdarza sie, ze czujac zapach tamtego albo widzac go, sika mi gdzies poza kuwete :O

Gość Frania_2014
Dlaczego nie zabolukją możliwości wejścia osobom namawiającym do krzywdzenia? Czy to może sami zarządzający tym forum to piszą, skoro to nie jest ususwane?!?!?!?!?!!!!!!!!!?!!!!!!!!!!!!???????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Frania_2014
18.58 - dobrze robisz, jesteś kochanym człowiekiem :*

Gość gość
U mnie tez jest kilka takich kociar. W tym roku ubyło im 3 sztuki, które sama z przyjemnością rozjechałam.

Gość gość
dobrze zrobiłaś ze rozjechałaś:D