Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pralinkazwedla

Mam bardzo jasne brwi Myslicie ze henna to dobry pomysl

Polecane posty

Gość pralinkazwedla

?

Gość gość
brwi maja byc tylko o ton ciemniejsze od włosow, jesli masz jasne wlosy, lepeij uzyj szarego lub brazowego ołowka. A jesli henne to blekka i brazowa

Gość gość99
a jakie włosy? przecież można zrobić lekką brązową hennę lub grafitową takie jasne są brzydkie

Gość pralinkazwedla
Wiem, że są brzydkie. Włosy mam średni, ciepły blond (naturalne) z pasemkami. A brwi jaśniutkie. Używam teraz kredki z Inglota (najjaśniejszej) ale męczące juz trochę jest takie codzienne malowanie i zastanawiam się nad henną. Boję się tylko karykaturalnego efektu...

Gość takapracamnie przytłacza
tak dobry, tylko kolor dobrze dobierz

Gość kosmetolożka
ja też mam bardzo jasne brwi, kilka lat wstecz przyciemniałam takim specjalnym ołówkiem do brwi ale teraz mam ciemnobrązowe cienie i maluje je cieniutkim takim specjalnym pędzelkiem bo możesz je pięknie i delikatnie lub ostro podkreślić, jasne brwi mają to do siebie,że możesz im nadawać jaki chcesz kształt za pomocą ciemniejszego lub jaśniejszego cienia nawet - zwykłego cienia do powiek..słabszy efekt jest po hennie ale musisz chodzić raz w tygodniu

Gość pralinkazwedla
A ile taka henna się utrzymuje? Chyba się wybiorę do kosmetyczki bo pamietam jak w podstawówce (ah dawne dzieje) zrobiłam sobie taki eksperymetn z czarną henną. Później był płacz i załamywanie rąk co z tym fantem począc, bo rozpoczęcie roku tuż tuż:D

Gość kosmetolożka
do dwóch tygodni sie utrzymuje do twojego typu urody proponuje henne brązową

Gość gość
dziewczyno naucz sie sama robić hennę w domu to żadna filozofia i masz z głowy tylko kup brązową i jak nasmarujesz to potrzymaj krócej niż na ulotce napisane i zobaczysz czy kolor c****si czy nie zawsze można jeszcze poprawi jak chcesz ciemniejsze

Gość pralinkazwedla
Dziękuję za radę. Mam bardzo jasną karnacje i jasne rzęsy (ale długie i dośc gęste więc po pomalowaniu dobrym tuszem efekt jest zadowalający):)

Gość gość
Śmieszne są te bladolice panny co sobie brwi malują, bo im oczu nie widać. potem chodzą takie pokemony po ulicach, heh.

Gość pralinkazwedla
No ja własnie chcę uniknąc takiego efektu:) Broń boze nie zrobię sobie takich myślników na twarzy. Chcę tylko podkreślic kontur brwi!:)

Gość gość
myślę że na początek możesz spróbować z henną grafitową, ewentualnie z minimalną domieszką brązu a na rzęsy czerń z granatem. Grafit szybko się wypłukuje z włosów; z resztą to zależy jeszcze od tego czy masz grube włosy tworzące brwi, to czy robisz demakijaż preparatem tłustym ale efekt będzie utrzymywał się średnio 2 tygodnie w stanie zadawalającym

Gość kosmetolożka
ładny zarys brwi jest całą otoczką oka i twarzy

Gość kosmetolożka
ale nie mogą być zbyt cieniutkie