Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam bliźniaków teoretycznie pytam

Polecane posty

Gość gość

Czy u którejś z Was było całą ciąże widać jedno dziecko a wyszły dwa? Pytam czysto teoretycznie, wydaje mi się to nie możliwe, a może jednak takie przypadki się zdarzają?

Gość gość
W dzisiejszych czasach raczej jest to niemożliwe. Ale nasza znajoma 30 lat temu dopiero podczas porodu dowiedziała się, że będą bliźniaki (na każdym badaniu oba tętna tak się ze sobą pokrywały, że lekarz nie stwierdził całą ciążę, że ma do czynienia z dwójką) Co lepsze pod koniec ciąży wyliczył, że to będzie wyjątkowo duże dziecko- jakieś 7 kg!:)

Gość gość
dlatego pytam czysto teoretycznie czy mimo postępu i techniki jakiej dzisiejsi lekarze używają, czy komuś się to zdarzyło, ja w ciąży nie jestem i w najbliższych latach nie będę dlatego nie pytam w stylu "lekarz mi mówi, że jedno a mogą być bliźniaki" tylko czy takie coś się zdarza

Gość gość
eee, nie sądzę. dzisiejsze usg "widzi" już nawet w 6 tc dwa zarodki, moim zdaneim nie ma szans tego przeoczyć. mój lekarz widział. Co prawda nie na pierwszym badaniu, ale w 11 tc stwierdził już ciążę bliźniaczą. Obraz usg dzisiaj jest tak wyraźny, że zupełny laik może dostrzec, że jest to dwoje dzieci. Miałam w ciąży niejedno usg i uwierz mi- było to widoczne jak na dłoni.

Gość gość
to są teoretyczne pytania, jak pisałam nie jestem w ciąży, więc się nie zastawiam nad tym dla siebie, tylko czy komuś w dzisiejszych czasach się to zdarzyło :)