Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aajaanie

czy laktatorem można odciągać pokarm cały czas w obojętnym odstępie czasowym

Polecane posty

Gość aajaanie

? odciągnełam 10ml w pół h i dałam dziecku czy mogę ponownie przejść do odciągania czy trzeba odczekac?

Gość gość
coś tam trzeba odczekać

Gość aajaanie
dobrze, a lewą piers tez powinnam odciągać czy tą mogę tylko karmic, a prawą odciągam? ma to jakies znaczenie?

Gość aajaanie
zastanawiam się jak to działa.. jeżeli karmię tylko lewą piersią, a po karmieniu odciągam pokarm i ponownie chce nakarmic dziecko tą piersią to bedzie mleko czy laktator wydoił?

Gość gość
A nie czujesz czy jest pusta? Ja czuje ze jak dziecko niedoje to musze odciagnac a potem ma juz miekkie puste piersi i potem czuje jak mi sie w ciagu godziny czy 2 znow wypelniaja i staja ciezkie i twarde. Ile dziecko twoje ma dni?

Gość aajaanie
7 dni

Gość gość
ale czemu karmisz tak dziwnie? spokojnie można dawać dziecku z obu piersi jak potrzebuje A odciągając tak wcześnie jest duża szansa ze zaburzysz laktacje i szybko się karmienie skończy.

Gość aajaanie
niby czuje, ze np lewa którą karmię jest pusta, a prawa odciągana pełna ale w sumie nawet jak czuje, że lewa pusta to i tak wypływa pokarm

Gość aajaanie
no to mnie nastraszyłas, a odciągam tak szybko bo caly sutek mam poraniony i nie dam rady karmic z tej piersi :( co w takim razie powinnam zrobic odciągac czy wyc z bólu i karmic ta piersia z której leci krew?

Gość gość
Moje tezma dzis 7 dobe i tez mam poranione sutki. Uczymy sie karmic w nakladkach silikonowych. Buntuje sie troche ale potem chwyta i ciagnie. Ale dzinie polozna zdolowala ze malo przybiera i chybamm trzeba bedzie dolozyc jak do poniedzialku nie przybierze 100 g. :-(

Gość aajaanie
w kapturkach próbowałam ale mała odrzuca :(

Gość gość
to smaruj po każdym jednym karmieniu gruba warstwa na to wkładka laktacyjna. Mnie to szybko pomogło a piersi tez mi popękały do krwi na samym początku. Potem się zahartują i będzie lepiej.

Gość o lalalala bzdura
Dziewczyny ogarnijcie się !!! są nakładki do karmienia jak boli do karmienia daje się dwie piersi nie dziwie się jak dajecie jedną i nie tyje pewnie nie ma po czym jak tylko ssie sutek(stąd też boli i jest poraniona bo nie lubi notorycznej wilgoci) Karmie swoje dziecko 8 m-cy i jeszcze nie miałam nigdy poranionych sutek ani bolących a dlatego że przed karmieniem przeczytałam książki jak to dobrze robić a nie zdałam się na kafeterie....

Gość gość
Od czytanie książki od karmienia sutki nie staną się mniej wrażliwe;-) Na początku muszą się przyzwyczaić i zahartować. I tak byłam na spotkaniu z położną i doradcą laktacyjnym wiec dobrze przystawiałam.

Gość aajaanie
a ta maśc matalan to bezpieczna dla dziecka? a co myslicie o bepanthenie?

Gość gość
Laktatorem możesz odciągać jak i kiedy C****suje, ale dziecko i tak wyciągnie więcej- nieraz laktator już "zrobił swoje" a synek potem i tak wyciągał. Też miałam problem z jedną piersią, za późno przestawiłam się na nakładki i później miałam w niej o wiele mniej mleka. Z kapturkami jednak polecam spróbować- są różne firmy, kształty, Avent ma duże i małe i te małe mi pasowały. Jak karmisz odciągniętym z butelki, to pewnie masz smoczek silikonowy, kapturki też są silikonowe i mała powinna załapać. Na poranioną brodawkę pomagała lanolina (krem Purelan), ale i tak najbardziej własne mleko i wietrzenie.