Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem oszczędna a mój facet nie

Polecane posty

Gość gość

Często się o to kłócimy,a on twierdzi, że jestem materialistką. Odmawiam sobie wielu rzeczy, nie latam po sklepach i nie kupuję ciuchów, kosmetyków i innych d**ereli, kupuję tylko jak mi coś potrzeba. Czasami lubię poszaleć, ale kiedy wiem, że możemy sobie na to pozwolić. On natomiast nie widzi w tym problemu, aby wydawać pieniądze. Jest jak małe dziecko. On chce gre za 200 zł i koniec, musi być. Nie ważne, że w tym miesiącu jesteśmy na styk, on musi i koniec, będzie tak długo marudził, aż nie wyciągne ze swoich magicznych oszczędności i mu nie dam (mam swoją skarbonkę do której odkładam pare groszy) Jesteśmy razem od 8 lat, mieszkamy razem, ślubu nie mamy bo nie potrafimy odłożyć pieniędzy na wesele o którym marzę, bo on ma wiecznie zachcianki. Jak mu wytłumaczyć, że są rzeczy ważniejsze od gier, drogiego alkoholu, że zamiast jego pizzy i kebabów na dowóz można zrobić domowe dobre jedzonko, jak go przekonać do oszczędzania? Boli mnie to, że ja sobie odmawiam, aby on miał, i żeby komornik nie ścigał nas za niezapłacone rachunki... Opadam z sił :(

Gość gość
nie warto

Gość kelnerka z Rewala
przestan odmawiac SOBIE zacznij odmawiac JEMU

Gość gość
to nie jest tak, że on piśnie a ja daje. Ale kiedy dzień w dzień marudzi, stęka, opowiada o grach, będąc w sklepie mówi smutnym głosem :idę nacieszyć oczy" to szlag mnie trafia i wolę dać i mieć spokój. On nie jest egoistą, mogłabym kupować sobie co chcę, ale nie o to tutaj chodzi. Ja potrzebuję mieć pieniądze, aby być spokojna o to, że jesteśmy zabezpieczeni w razie czego. No i chciałabym odkładać na ślub, dom, samochód... Obawiam się, że przy nim to nigdy nie nastąpi. Kocham go, ale ciężko mi żyć z tym, że zamiast spełniać moje marzenia, mogę nimi tylko żyć, bo jego zachcianki są ważniejsze od odkładania...

Gość gość
to sie nigdy nie zmieni, a ty zostaniesz stara panan bez grosza przy duszy i bedziesz to mogla tylko wlasnej bezmyslnosci zarzucic