Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

której z was została zwisła skóra na brzuchu po ciąży

Polecane posty

Gość gość
Racja racja, tez bym zrobiła jakbym miała taki zwisły brzuch, mam nadzieję że mnie to jednak ominie... ale w razie czego na pewno nie uwierzę że może to się mężowi podobać, never X przede wszystkim MI to się nie podoba... mój mąż nalezy do dziwnych zboków, którzy lubią wszystko co wskazuje na to, ze kobieta jest płodna. Krótko mówiąc- mój brzuch wskazuje, ze urodziłam mu dziecko i jak go dotyka czy całuje to z miejsca mu staje :/ Sorry, ze pisze tak z mostu, ale tak jest :/ mnie z kolei ten brzuch obrzydza totalnie :o Jestem nim załamana :o

Gość gość
Krótko mówiąc- mój brzuch wskazuje, ze urodziłam mu dziecko i jak go dotyka czy całuje to z miejsca mu staje :/ x hahhaaa dobre, dobre! ale serio współczuję i życzę powodzenia przy operacji, efekt na pewno będzie spektakularny - masz rację - to my musimy się dobrze czuć ze swoim ciałem i w doopie z resztą!

Gość gość
no ja mam nadzieje, ze efekt będzie dobry... droga długa, bo moje dziecko ma już prawie 3 lata :o horror! Ale chciałam robić w sprawdzonej klinice- u Szczyta a tam na konsultacje samą czeka się długo, potem na zabieg :o

Gość gość
a mozna jezdzic na rowerku stacjonarnym w ciazy ?

Gość gość
tak można jeździc na rowerku w ciązy, chyba że lekarz widzi przeciwskazania, jak bedziesz sie ruszac bedziesz sie czuc lepiej i szybciej wrocisz do formy

Gość gość
tak można ćwiczyć na rowerku stacjonarnym tylko pamiętaj żeby puls nie podwyższył się więcej niż 30% czyli na oko - nie za wyczynowo tylko rekreacyjnie.

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży przytyłam chyba ok 11 kg, mamy z siostrą prawie identyczną budowę, ona przytyła podobnie jak ja nawet dzieci były podobnych gabarytów ALE droga porodu tutaj decyduje o wyglądzie brzucha przez co najmniej kilka miesięcy po porodzie. Ja rodziłam SN a ona miała CC. Mój brzuch tydzień po porodzie był praktycznie wciągnięty, czułam że mięśnie są dalej mocne i był twardy po napięciu się, nie było też nadmiaru skóry ani tłuszczu, o niedawno przebytym porodzie świadczyła tylko linea negra od pępka w dół, ale szybko zniknęła. Za to moja siostra nosiła długo duży obrzęknięty wydęty brzuch i wieeeele osób długo myślało że jeszcze nie urodziła, a niedługo po ciąży że jest w drugiej ciąży :) ale ona nie ćwiczyła, nie próbowała go zmienić więc chyba jej nie przeszkadzał. dodam że jesteśmy bliźniaczkami jednojajowymi:) i wszystko w życiu przechodzimy podobnie, nawet kichamy i kaszlemy w ten sam sposób. A teraz ja jestem w drugiej ciąży, ale sam dobry wygląd brzucha nie przekonuje mnie do wielogodzinnych męczarni, rzygania z bólu, płaczu i żegnania się ze światem na porodówce więc będę załatwiać CC......

Gość gość
sposób porodu nie ma tutaj nic do rzeczy! To mit totalny! A jeśli juz, to pokusiłabym się o to, że po cc brzuch szybciej jest płaski bo podczas operacji wszystko czyszczą ;)

Gość gość
a rozstępów nie miałam, siora też nie. Mam nadzieję że teraz też ich uniknę. Jestem w stanie zrobić cc przed terminem porodu, wiele z moich znajomych dostało rozstępów w ostatnich dniach ciąży. Ale po porodzie to już raczej rzadko, nie zawsze jak ktoś tu wcześniej pisał. Zreszta wydaje mi się że w takim przypadku musiały powstać przy porodzie a po nim zostały dopiero zauważone... Ja uzywałam maści fissan, na piersi też po 20 tc 2 razy dziennie. Może to jej zawdzięczam swój ładny brzuszek, kto wie....

Gość gość
ŻE COOOOO/?????? Kobieto, pojęcia nie masz o czym piszesz, pierwszy lepszy artykuł i otworzysz oczy. Wiesz jak obrzęknięta jest macica po przecięciu???? Dziecko, chyba chyba jeszcze w szkole nie miałaś biologii. I to po porodzie naturalnym większość wydzielin szybciej schodzi, po cc dostaje się leki żeby się macica oczyszczała. Żenada, jak można takie herezje wygłaszać

Gość gość
to cytat z pierwszego z brzegu artykułu "Połóg po cesarskim cięciu trwa dłużej i może być bardziej dokuczliwy, niż ten po porodzie naturalnym. Nie ma wątpliwości, że tzw. cesarka pozostawia po sobie więcej śladów niż poród siłami natury. O ile te zewnętrzne są dość oczywiste - blizna po cięciu czy wypukły brzuch (dłuższy czas potrzebny na cofnięcie się zmian), warto także zauważyć, że procesy wewnątrz ciała kobiety przebiegają nieco innym rytmem."

Gość gość
gość ŻE COOOOO/?????? Kobieto, pojęcia nie masz o czym piszesz, pierwszy lepszy artykuł i otworzysz oczy. Wiesz jak obrzęknięta jest macica po przecięciu???? Dziecko, chyba chyba jeszcze w szkole nie miałaś biologii. I to po porodzie naturalnym większość wydzielin szybciej schodzi, po cc dostaje się leki żeby się macica oczyszczała. Żenada, jak można takie herezje wygłaszać X herezje głosisz Ty! jestem po 2 cc, siostra po 3 cc, mama miała 1 cc i 3 sn i 2 siostry miały 2xsn. W naszej rodzinie jest na odwrót. Koleżanki też jednogłośnie mówią (nie musze z restzą bo widac), że po sn dłużej mają brzuch. Głupoty pleciesz takie, że czytać mi się nie chce i wyzywa od razu... cc to ty chyba widziałaś w snach :o

Gość gość
a połóg i oczyszczanie z reguły (choć są wyjątki) krócej trwa po cc. U mnie trwał w jednym przypadku 5 dni a w drugim tydzień.

Gość gość
a artykułami z internetu możesz sobie wytrzeć pupę po kupie mówiąc grzecznie ;) w internecie piszę, ze pedalstwo jest normą- jak widac wszystko można tu znaleźć

Gość gość
ja tam mam porównanie i po porodzie SN miałam szybko swój ładny brzuszeek, a po CC od dwóch lat mam wystający, nigdy nie wrócił mi płaski...... Nie mam oponki, także i tak jest dobrze. A po CC faktycznie miałam dłużej te odchody. A jak ty piszesz że tylko 5 dni albo tydzień, to wg lekarzy nieprawidłowo- mój na 2 tyg. po SN powiedział że to dużo za krótko.

Gość gość
Tak.... po przecięciu macicy i powłok brzusznych mięśnie silnie pracują nad wyglądem i wciągają się już następnego dnia ;)))) że nie widać śladu po ciąży i bryka się jak młody źrebak ;)) Owszem to co zacytowałam to nie był medyczny artykuł opracowany przez lekarzy ale inne są w podobnym tonie, a dlaczego? Sama sobie odpowiedz. Eeeeehhhhhhh.............czas się pożegnać, bo nie ma tu sensownych osób dzisiaj. GOOD BYE dziewczynko, spakuj na jutro zeszyty bo w ogólniaku nie ma żartów, trzeba się wziąć do nauki, żeby się potem nie ośmieszać niewiedzą.

Gość gość
ja nigdy nie rodzilam a mam taka faldke, zwis, za ktory mozna sie zlapac, wisi jak fartuch. Mam 10 kg nadwagi, ale od zawsze jestem bardzo aktywna, chodze na silownie, biegam, mam dosc umiesnione cialo jak na kobiete, cala jestem jedrna, tylko ten zwis na dole brzucha. powyzej pepka jest zupelnie ok, ten zwis w zasadzie chowa sie tez w glebszych majtach

Gość gość
to chyba jest jednak genetyka, bo ja przed ciążą ważyłam 45, w ciązy przytyłam jak hipopotam albo nawet dwa bo 23 kg, nie miałam ani pół rozstępu i wszystko się gdzieś wchłonęło nie mam pojecia jakim cudem. Żadnej aktywności sportowej w czasie ciaży, oprocz normalnego zachowania i pracy do ostatniego dnia bez dnia zwolnienia

Gość gość
Na ta skore to kremy, picie duzej ilosci wody, dieta i przede wszystkim cwiczenia. Mam czworo dzieci, malutka urodzilam we wrzesniu, mimo odrobiny rozstepow na brzuchu i nieladnej skory dookola pepka, po wiszacej skorze nie ma sladu, brzuch mam plaski, kosztuje mnie to duzo pracy i cwiczen, 5-6 razy w tygodniu, nosilam gorset w sumie przez 6 tygodni od dnia porodu. Po poprzednich ciazach brzuch wygladal jak wiszacy flak, ale to moje zaniedbanie bylo, teraz postanowilam popracowac nad tym i naprawde, gdyby nie ta brzydka skora dookola pepka, byloby super. Po rozstepie miesni, ktory mialam, nie ma sladu. Jestem szczupla i przytylam miedzy 10-30 kg w trakcie ciaz, teraz juz waze mniej niz zanim zaszlam w ostatnia ciaze. Zycze powodzenia, ciezka praca nad soba naprawde ma dobry skutek, zaleznie od ciezkosc***orodu, zacznij cwiczyc, napinajac miesnie brzucha najpierw w trakcie codziennych czynnosc****ozniej poszukaj cwiczen w internecie po ciazy na brzuch i inne partie ciala, masuj skore oliwka codziennie, i gorset, najlepiej jak najszybciej po porodzie. Pozdrawiam

Gość gość
Ta skore pomarszczona wokol pepka trzeba mocno natluszczac. Polecam olej arganowy, kokosowy, migdalowy. Wazne, zeby byl to olej 100%, a nie jakas kosmetyczka mieszanka.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Tak.... po przecięciu macicy i powłok brzusznych mięśnie silnie pracują nad wyglądem i wciągają się już następnego dnia oczko.gif że nie widać śladu po ciąży i bryka się jak młody źrebak oczko.gif Owszem to co zacytowałam to nie był medyczny artykuł opracowany przez lekarzy ale inne są w podobnym tonie, a dlaczego? Sama sobie odpowiedz. Eeeeehhhhhhh.............czas się pożegnać, bo nie ma tu sensownych osób dzisiaj. GOOD BYE dziewczynko, spakuj na jutro zeszyty bo w ogólniaku nie ma żartów, trzeba się wziąć do nauki, żeby się potem nie ośmieszać niewiedzą. X jak się nie ma dobrych i mocnych argumentów najlepiej kogoś nazwać gnojem z gimbazy, nie? ;) Wiesz po co są te artykuły? W polsce jest moda na zniechęcanie kobiet do cc. Dlaczego? Jakbyś była mądra to byś wiedziała. Tydzień po obu cięciach brzuch miałam taki jak przed ciążą praktycznie. Co do brykania- przyznam Ci racje ;) ja po obu cc brykałam jak młody źrebak akurat :) Po drugiej na 4tą dobę byłam z dzieckiem na normalnym spacerze ;) Po pierwszej w 6tej dobie byłam w kościele i normalnie wystałam całą msze (kregosłup tylko dokuczał w tym przypadku :D). A seks mogłam swobodnie uprawiać po niespełna 3 tygodniach.

Gość gość
A u mnie powiedział, ze ładnie wyczyścił i że nie będę długo krwawić i tak było

Gość gość
Przytylam 20kg ( tylko ze przed ciaza nosilam rozmiar 34, teraz 36- 2 kg na plusie). I wydaje mi sie, tak jak poprzedniczki mowily, ze to kwestia genow. U mnie zero "flaka" i rozstepow:) Mialam cc. Niestety seks, dopoki karmilam piersia katorga. Ale potem wszystko wrocilo do normy:) pozdrawiam

Gość gość
PO CC NIE MOZNA CWICZYĆ np robić brzuszków i wyczerpujących treningów, ja po SN zaraz po miesiącu zaczęłam ćwiczyć z Ewką CHodakowską sklapel, killera, chodziłam też na basen, nosiłam pas poporodowy i w ciągu 3 miesięcy wyglądałam lepiej niż przed ciążą!!! Dlatego ze się wzięłam za siebie, a po CC bodajże nawet do pół roku nie można ćwiczyć więc o czym my tu mówimy?!

Gość gość
Ja jestem 3 m-ce po cc. Przytyłam w ciąży 15 kg,brzuch był bardzo duzy... Teraz zero rozstępów,brzuch jędrny,ale niestety nad blizną została wystająca oponka. Po porodzie plus 5 kg. i to głównie brzuch. Niestety ćwiczyć nie mogę,bo od przeciążania pojawił się stan zapalny i zebrała się ropa...więc na razie muszę polubić swój brzuch :-(

Gość gość
U mnie nie geny, ale predyspozycje akurat mojej skory wyszly. Moja mama po 2 porodach (z bratem 28 kg na plusie) ma ladny brzuch i kilka bialych, niewidocznych juz rozstepow. Ja przytylam 15 kg ale wszystko poszlo w brzuch, bo dziecko z przodu, wygladalam jak na blizniaki co najmniej. Przed ciaza mialam idealny, plaski, umiesniony brzuch, w ciazy dbalam o cialo ze zdwojona sila. A pod koniec 7 m-ca jak mi wylazly rozstepy to jeden na drugim a po ciazy zostal mi zwis skory, ktory sie juz nie wciagnie mimo cwiczen, smarowania. a po porodzie jestem prawie 6 lat, waze od dawna tyle, co przed ciaza, nogi mam ladne, szczuple, bez cellulitu, piersi duze, pelne i nie wisza, ale brzuch to masakra. Tylko skalpel w moim przypadku pomoze.

Gość gość
ćwiczcie dziewczyny, ćwiczcie! joga, basen albo pilates! no i smarujcie się oliwką z migdałów, nie tą chemiczną z petroleum tylko z migdałów!

Gość gość
już to gdzieś pisałam :) ale dobrym rozwiązaniem jest po prostu wybrac się na zabieg u specjalisty :) Oszczędzić trochę kasy i po prostu zlikwidować problem od podstaw. Tutaj sprawdzą się zabiegi liftingujące, które rozgrzewają skórę do określonej temperatury i sprawiają że później "wraca na swoje miejsce", to co moge polecić to Ultraskin II w Estetica Nova u dr Rybickiej, na innych zabiegach nie byłam więc się nie wypowiem, ale naprawde (tu nawet dla specptyków) warto po prostu zacząć działać głębiej a nie kosmetykami które nic nie popradzą w tak ekstremalnej sytuacji jak obwisła skóra po ciąży :(