Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badania prenatalne

Polecane posty

Ja uważam, że badania prenatalne warto zrobić, żeby mieć świadomość, że dziecko jest zdrowe. W najgorszym przypadku już myśleć o następnych działaniach, które pomogą dziecku.. Monitorowanie ciąży to podstawa zdrowia matki i dziecka.

Gość gość
Ja zdecydowałam się zrobić badania prenatalne żeby czuć się spokojniej podczas ciąży. Zgłosiłam się z tym do Kliniki Galena, którą poleciła mi znajoma i na szczęście badania nie wykazały nieprawidłowości. Dzięki temu nie musiałam się stresować w czasie ciąży o rozwój dziecka.

Gość gość
Polecam test NIFTY u meza mamyginekolog.

Gość Wanilia89
Moim zdaniem warto pomyśleć nad wykonaniem taki badań prenatalnych. Wtedy wiesz, czy wszystko prawidłowo się rozwija, czy może wystąpiły jakieś problemy zdrowotne, zaburzenia. Ja nie spałabym spokojnie, nie mając pewności czy wszystko jest w porządku dobrze z moim dzieckiem. Dlatego na pewno wykonam, chociażby testy Panorama MediStore. Chcę wiedzieć, na czym stoję... W szczególności, że też mam swoje lata.

Gość gośćio
Badania prenatalne pierwszego trymestru które robi się bodajże do 14 tyg określa ryzyka wad, takich jak zespół downa i inne zespoły. Także jeśli jesteś w 20 tyg to na to już za późno. Teraz to tylko badanie polowkowe a na nim już tyle się nie dowiesz, mniej więcej tyle co od własnego lekarza. Zmierza dziecko, ilość wód plodowych, poszczególne narządy jak serce, mózg, kończyny. I raczej niewiele więcej a tyle to może zrobić twój lekarz na wizycie także ja bym się już nie wybierala na to. Ja poszłam w sumie niepotrzebnie, 3 dni po wizycie a podejrzewam że wszystko co było na tym tzw usg polowkowym sprawdzane zostało również sprawdzone przez mojego lekarza 3 dni wcześniej, a nie odradzil mi tego dodatkowego usg chyba tylko dlatego że kolegę miał okazję polecić więc kasa jak się zgadza to jest ok.

Gość gość
Niektóre osoby muszą wykonywać badania prenatalne. Na pewno w grupie ryzyka znajdują się kobiety powyżej 35 roku życia. Ja jestem taką kobietą. Badania wykonywałam w gabinecie ginekologicznym Antoniego Kubiaka w Koninie przy ulicy Kleczewskiej 25. Lekarz ten wykonuje te badania na NFZ.

Gość emillia77
Oczywiście że Robić, ja wolę wiedzieć. Poza tym jak by było coś nie tak to medycyna poszła do przodu, są metody by pomóc dziecku jeszcze w łonie matki. Badania wykonywałam w http://badanieprenatalne.com/rozwoj-zarodka-plodu/pierwszy-tydzien-ciazy-jak-przygotowac-sie-ciazy/ bardzo mila pani doktor, miejsce nowoczesne, czułam się tam bezpiecznie.

Gość ulkaaaassaa
Ja tam jestem zadowolona że wykonałam takie badanie. Gdybym zaszła w ciąże kolejny raz, myślę że zrobiłabym to samo. Wykonywałam je na NFZ u dr Antoniego Kubiaka . Gdyby każdy ginekolog był taki to byłabym naprawdę zadowolona.