Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co podac do jedzenia dziecku które wymiotowało

Polecane posty

Gość gość

Witam, mój trzylatek rano zwymiotował. Nie chciał nic jeść ani pić, narzekał tylko na ból brzucha. od 3 dni nie może zrobić kupy (znów, bo cierpi na zaparcia nawykowe). Po ok. godzinie chciał pić wodę i dwa razy tą wodę zwrócił. To było ok 11-ej. Od tamtej pory zjadł 1/3 kajzerki i pije wode. Spał 3,5 godziny. Zrobiłam mu kleik, ale nie chce go jesc. Co mu podac do jedzenia, by nie zaszkodzić mu? Temperatura na razie ok-36,8. Podpowiedzcie drogie mamy.

Gość gość
biszkopty sucharki wafle ryżowe banan kisiel kromka chleba/bułka bez masla piers z kurczaka gotowana

Gość gość
Ja to po pierwsze pojechalabym z nim do lekarza. Moze zlapal cos wirusowego i dlatego boli go brzuszek i wymiotuje. Pozdrawiam

Gość igggooo
dlaczego nie pójdziesz do lekarza?:(

Gość gość
zapomniałam dodac, ze rano na czczo dałam synkowi lyzeczke tranu. pierwszy raz. od razu miał odruch wymiotny i rozplakal się, ze był strasznie niedobry i nie będzie tegi pil. możliwe, ze wymiotowal po tym tranie?

Gość gość
a jeżeli zlapal cos wirusowego, to co mi lekarz poradzi? już raz miał wirusowke, to kazali nam w szpoitali caly czas poic woda, ewentualnie dawac smecte i tyle.

Gość gość
zwymiotował rano-3 razy. to powod by jechać do lekarza? teraz przyjmuje wode, nie ma goraczki.

Gość gość
Jesli nie wirusowe to moze to byc bakteryjne badz cos zakaznego. Nie pomyslalas o tym? Jak moj syn mial cos takiego, dostal lek i bylo lepiej.

Gość gość
po co do lekarza, zeby tam złapał cos dodatkowo? jak to wirus to i tak nic nie poradzisz

Gość gość
Tak, to jest powod zeby jechac do lekarza. Nie musi miec goraczki. A skoro do tego boli go brzuch to chyba jest cos nie tak.

Gość gość
Sluchaj, nie chcesz nie jedz i tyle. Dla mnie to jest powod aby jechac. Twoja sprawa.

Gość gość
Nie wyzywaj od idiotow. Kazdy ma prawo do swojego zdania. Po to jet to forum. Pyta to dostaje odpowiedzi

Gość gość
brzuch go boli, bo od 2 dni probuje kupe zrobić. zazwyczaj daje mu lactulose. nie wiem tylko, czy dzis mu nie zaszkodzi.

Gość gość
Dziwne. Moj maly tez wymiotowal i brzuch go bolal. Lekarz zapisal lek.

Gość gość
Tran podaje sie po jedzeniu!!!! czy ty jestes normalna? tranu nigdy nie podaje sie na pusty zoladek, 90% lekarstw daje sie po jedzeniu, to doroslemu po jedzeniu moze byc niedobrze a co dopiero dziecko

Gość gość
farmaceutka powiedziała mi, ze dawac na czczo. zawsze stosuje się do zaleceń lekarzy bądź farmaceutów.

Gość lady bronka
podaj probiotyk, picie małymi porcjami, bo jak wypije za dużo może znowu zwymiotować. skoro zjadł trochę kajzerki to nie jest tak źle chyba. nie dawaj mu nic jeśli nie chce. może dać mu orsalit na uzupełnienie elektrolitów, ale najlepiej schłodzony, bo wtedy smakuje lepiej. a nie zjadł czegoś dziwnego kiedy nie widziałaś? ostatnio córka kolezanki zjadła serduszko ozdobę ze spinki, a nidgy nie zjadała rzeczy "niejadalnych"...

Gość gość
u nas najlepsze w takich sytuacjach są chrupki kukurydziane

Gość gość
brak mi słów.

Gość gość
Ciekawe co to za cudowny lek na wymioty, czy to z wirusowych przyczyn czy bakteryjnych. Mi jeszcze żaden lekarz nigdy nic takiego nie wypisal, oprócz elektrolitów, oslon, smekty ktora w twoim przypadku nie jest wskazana tylko przy biegunkach. Lecieć do lekarza bo dziecko zwymiotowało ludzie. Wy chyba poważniejszych problemów nie macie albo jakieś jesteście nieogarnięte. Poczekaj, dawaj duzo wody, zaparz kopru włoskiego to na wzdęcia.