Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to lekarz może tak rzadko

Polecane posty

Gość gość

dawać skierowanie na badania krwi ? Bo mój lekarz prowadzący powiedział, że ciąża jest w porządku, bez żadnych powikłań, winiki krwi też miałam dobre i powiedział, że nie widzi potrzeby częstszych badań. Wygląda to tak: 18tc, do tej pory miałam 1 badania krwi w 2 mc, dziś go zapytałam o te badania i powiedział, że da mi skierowanie za miesiąc pod koniec 5mc*****otem jeszcze 1 pod koniec ciąży. Wyjdą 3 badania krwi na całą ciążę. Nie orientuję się za bardzo, bo to moja pierwsza ciąża ale czy to nie troszkę za mało ?

Gość gość
wszysto ok. w połowie zrób usg połówkowe i wystarczy nie zapominaj ze to twoje wyniki nie dziecka wiec jak ty sie dobrze czujesz to wszystko ok

Gość gość
ja dostaję skierowanie na badania co 4 tygodnie, pomimo tego, że moja ciąża przebiega prawidłowo, jestem w 26 tygodniu

Gość gość
Każdy daje 3 razy podczas ciąży ja chórze prywatnie i badania robię prywatnie mocz i krew co miesiąc to nie SA mega pieniądze 40 zł chyba. A to jest ważne bo bakterie w moczu mogą być grozne

Gość gość
a miałaś obciążenie glukozą i jakie badania dodatkowe cytomegalia toksoplazmoza żelazo itd.?????

Gość gość
miałam ogólnie morfologię więc wyszło, tam że mam leciutką anemię ale dostałam żelazo, cytomegalii mi nie dał, toksoplazmozę tylko na moja własna usilna prośbę bo twierdził, że nie ma potrzeby

Gość gość
aha i obciążenia glukozą też takiego badania nie miałam, tylko normalnie w morfologii poziom cukru i był w normie

Gość gość
a 18 td to nie za wczesnie na badanie krzywej cukrzycowej? Ja miałam robioną chyba dopiero po 25 tygodniu ale toksoplazmoze miałam robioną dwa razy bo miałam słabe wyniki i wymaz na GBS ale ja myslałam że tobie chodzi o zwykłą morfologię?

Gość gość
to obciążenie glukozą musi Ci dać skierowanie w ogóle to jakiś dziwny ja w 30 tygodniu miałam już tyle badań że szok lepiej się upewnić i tak normalnie to powinnaś mieć co miesiąc badania

Gość gość
ja miałam obciążenie glukozą w 15 tygodniu

Gość gość
a chodzisz prywatnie czy na Fundusz? Bo niestety na fundusz dają minimum :-(

Gość gość
Chodzilam prywatnie i morfologie w cizy mialam 3 razy robiona. Mocz co moesiac. Jak cchcez to i co tydzien mozesz sie kluc tylko po co?

Gość gość
a chodzisz prywatnie czy na Fundusz? Bo niestety na fundusz dają minimum :-(

Gość gość
prywatnie chodzę do lekarza, wizyta kosztuje 100 zł, i on mi tylko raz dał na razie skierowanie i pod koniec 5 miesiąca da drugie, tak jak pisałam w pierwszym poście

Gość gość
mało tych badań ale jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to ok, tylko musisz mieć zrobione badania na WR w połowie ciąży czyli już niedlugo jesli jesteś w końcówce 4 miesiąca tak jak pisałaś i pod sam koniec ciąży na GBS