Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzisiaj se czytam rzepę i na co trafiłem

Polecane posty

Gość gość

"Francuskie Zgromadzenie Narodowe przystępuje dzisiaj do debaty nad projektem ustawy przewidującej 1500 euro kary dla amatorów płatnego seksu. Prostytucja jest we Francji legalna lecz istnieje zakaz oferowania usług seksualnych nie mówiąc o stręczycielstwie. Rynek płatnego seksu kwitnie i pojawia się na nim coraz więcej imigrantek i imigrantów. Socjaliści Francoisa Hollande'a zamierzają ukrócić proceder handlu żywym towarem jak i uniemożliwić funkcjonowanie zorganizowanych grup stręczycielskich. Stąd pomysł wprowadzenia kar dla klientów prostytutek, na wzór Szwecji." x www.rp.pl/artykul/11,1068721-Francja--Ukarac-klientow-prostytutek.html x jednak ci socjaliści to naprawdę mają g***o w głowach.

Gość pszemo 22 lata
a ja se czytam taka ksiazke o bulgarii i zastanawiam sie dlaczego mowi sie najstarszy zawod swiata na prostytucje skoro pewna jest tylko smierc****odatki?

Gość gość
A dlaczego k***a kasy dla klientów? A te d****i to co?

Gość gość
A dlaczego k***a kary dla klientów? A te d****i to co?

Gość gość
socjalizm bohatersko zwalcza trudności nie znane w żadnym innym ustroju. skoro dorosły facet chce sobie poużywać to dlaczego ma jeszcze za to być karany. to się po prostu we łbie nie mieści.

Gość gość
czy tego chcemy czy nie prostytuki były i będą, tylko że po tej ustawie po prostu zejdą do podziemia.

Gość gość
Francuzi potrzebuja kase od glupich podatnikow. :-D

Gość gość
Moga dalej pracowac tylko nie moga aktywnie reklamowac swoich uslug. Wiec to nie koniec swiata :-D

Gość gość
bo socjalistom ciągle na coś brakuje. im nigdy budżet sie "nie dopina" obojętnie gdziekolwiek by nie rządzili zawsze długów narobią i potem wymyślają rożne głupoty jak podatek 75% czy kary za korzystanie z prostytutek aby pokryć "zobowiązania".

Może dlatego, że większość pań oferujących takie usługi to nie robi tego z własnej woli?Jasno pisze, że chodzi o ukrócenie handlu żywym towarem.Chcielibyscie żeby wasze siostry albo matki porwano, gwałcono, uzależniano od narkotyków i stosowano wszelkie rodzaje przemocy łącznie z ekonomiczną?

Ja rozumiem, że kochacie kapitalizm, wolny rynek łącznie z targiem niewolników a jedyne prawa jakie do was przemawiają to podaż i popyt ale może bez przesady?W końcu sie kobiety w*****ą i zaczną płacić za za obcinanie k***sów niewiernym mężom. Albo po prostu rodziny porwanych ofiar zrobią ściepe i sie pojawią nowe miejsca pracy:)Jak wam to pasuje to nie ma sprawy:)

Gość gość
"Chcielibyscie żeby wasze siostry albo matki porwano, gwałcono, uzależniano od narkotyków i stosowano wszelkie rodzaje przemocy łącznie z ekonomiczną?" x no cóż, jedna z powodu "przemocy ekonomicznej" idzie do pracy a inna idzie dać d**y za kasę. tak właśnie wygląda "przemoc ekonomiczna".

No cóżA mam do ciebie wpaść i zmusić cie do robienia mi laski?A może twoją dziewczynę?Albo może najpierw doprowadzę was do bankructwa a potem zaproponuje seks za kase z moimi niewolnikami żeby mieli sie jak odstresować?

Gość Aron Ralston
ciężko czasem rzepy od siebie odkleić :(

Gość gość
jakoś nie mam ochoty żebyś robił mi laskę więc nie musisz do mnie wpadać. ale twoje skłonności nie są żadnym powodem żeby karać ludzi za chodzenie na d****i. absurdalny argument o tym że zdarzają się przypadki porwań i zmuszania do prostytucji trafia tylko do głupich. ostatnio ujawniło się kilka przypadków "polskich obozów pracy" w krajach "starej" unii, gdzie polacy byli zastraszani i "zmuszani" do pracy w rolnictwie. czy wobec tego należy zakazać rolnictwa?

Nie.Ale niewolnictwo jest od dawna zakazane. i powinno sie to respektować:)Problemem nie jest rolnictwo tylko niewolnictwo.I nawet jeżeli nie trafi do ciebie argument o tym, że każdy człowiek ma prawo do wolności to moze trafi do ciebie argument o uczciwej konkurencji która przestaje być uczciwa z chwila zastosowania pracy przymusowej.Chyba jasne jest, że po pewnym czasie prostytucja jako legalna forma zarobkowania przestanie być w takich okolicznościach opłacalna dla zainteresowanych tym zawodem.Nie wiem jak kształtują się ceny takich usług we francji ale chyba oczywiste, że stosujac niedozwolone metody albo można zaoferować te same usługi za niższą ceną albo ustawiając tę samą cenę zarabiać przy tym więcej. Koniec końców bezwzględni przestępcy przejmują rynek przy okazji poszerzając działalność o handel narkotykami itd. Nie watpię że maja jakies układy.Wiec potraktuj tę karę jak cene zaporową, Chesz korzystać z usług prostytutek i wspierać w ten sposób przestępczośc zorganizowaną to płać na jej zwalczanie. Jak kogoś stac na d****i to ta kara go nie przerazi a jak nie stać to skorzysta z tańszych czyli wiadomo czyich usług.Co do rolnictwa to chyba przyznasz, że raczej troche łatwiej je kontrolować pod kątem tego typu "nieprawidłowosci"Ale spoko. Rozumiem, że chcesz dobrze dla francuzów i całej europy ogólnie.Francuzi maja taniej. uprowadzone dziewczyny mają pracę i darmowe dawki używek pomijając to, że okres ich uzytecznosci mija dosyć szybko a nikt raczej biletu do domu nie będzie im fundował.Byc może Nawet polki na tym skorzystają.Normalnie bedzie fajnie jak w starozytnym rzymie. Obywatele i niewolnicy. Git:)­Poza tym jak zauważyłeś nikt zarówno prostytucji jak i rolnictwa nie zakazuje jednak:)No ale skoro uważasz, że twoje prawo do płatnego seksu jest ważniejsze niz prawo człowieka, którego chcesz wykorzystać do wolności to nawet nie mamy o czym dyskutować. W końcu płacisz. Jesteś klientem. Ale mógłbyć od czasu do czasu spojrzeć dalej niz czubek twojego fiuta.Zresztą biorąc pod uwagę jego domniemane przeze mnie rozmiary może się to skończyć dla ciebie zezem:)