Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki ma wpływ na dorosłe życie

Polecane posty

Gość gość

molestowanie przez brata i kuzyna czy taka sytuacja moze doprowadzic do rozstania i nieporozumien na tle sexu z partnerem z ktorym planowalo sie slub :( prosze o wypowiedz osoby ktore taka lub podobna sytuacja niestety w zyciu sie przydazyła. Czy to moze naprawde wplywac na osobowość w takim stopniu ze osoba pokrzywdzona miewa załamania nie wierzy w siebie i czesto wpada w stany depresyjne. do tego jest sklonna do uzależnień np papierosy zakupy stara sie we wszystkim byc perfekcyjna a do tego stroni od sexu?

Gość gość
Tak. Może doprowadzić do lęków, baniem się mężczyzn, a może równie dobrze przejawiać się w popadaniem w drugą skrajność poprzez spanie z różnymi mężczyznami bo myli miłość z aktem seksu. Takie osoby są czeęto wykorzystywane, są naiwne, mają skrzywioną psychikę. Z molestowania się "nie wyrasta", "samo nie przechodzi" I trudno jest znaleźć partnera który by w pełni rozumiał koszmar jaki osoba molestowana przeszła i przechodzi nadal.

Gość gość
gorzej jezeli partner o tym nie wiedział niestety bo przez 14 lat milczałam jak zakleta i nikt o tym nie wiedział oprócz mnie i ich... czyli wszystko zaczyna sie powoli w mojej glowie ukladac w calosc i juz wiem skad wiele niepozadanych u mnie zachowan :( tylko jak o tym zapomniec mam wrazenie ze przez to sypie mi sie moje cale zycie... odszedl najwaznejszy facet w moim zyciu ;(

Gość gość
sama raczej sobie z tym nieporadzisz. Powinnaś pójść do psychologa, a przynajmniej spróbować. To, co pomaga jednej osobie, niekoniecznie pomoże drugiej. Możesz również postawić wszystko na jedną kartę i po prostu powiedzieć temu mężczyźnie o wszystkim. A przedewszystkim to, że takie kobiety jak Ty, są nadal piętnowane i niezrozumiałe w naszym społeczeństwie. Octekuje się od nich że nagle przestaną myśleć I wszystko pójdzie w zapomnienie. Tak się nie da, jeżeli nieprzeciwstawisz się "wrogowi", który ukradł Ci beztroskie życie I być może dzieciństwo. W końcu co masz do stracenia? Bardzo mi szkoda takich osób jak Ty. Jeżeli cokolwiekk co powiem w czmś C***omoże,, to pal licho faceta, zrób to dla siebie (psychology). Nauczysz się jak sobie radzić z natrętnymi myślami, jak rospoznawać i co robić w sytuacjach gdy czujesz sią "zagrożona". To jest ważne dla Twojej psychiki. Inaczej, te wydarzenia będą się za Tobą ciągły niczym cień, I nadal będziesz powielać te same błędy bo niepotrafisz ich rozróżnić. Powodzenia!

Gość gość
Dziękuje ślicznie za odpowiedź - dostałam kopa w 4 litery i chyba rzeczywiście teraz kolejny krok to psycholog i praca nad samą sobą :) jeszcze raz dzieki

Gość gość
Nie ma za co. Trzymam za Ciebie kciuki !·Słyszysz??? I oby mniej jakichkolwiek kopów. Powodzenia :-)