Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość iraga000

Niedoczynność tarczycy i PCO

Polecane posty

Gość iraga000

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was ma takie połączenie? U mnie sytuacja wygląda tak, że poszłam pewnego razu do ginekologa po antykoncepcję, bo przeczytałam w internecie, że to pomaga na przetłuszczające się włosy i problemy z cerą, miałam ten problem od okresu dojrzewania. Tylko przez daylette stałam się bardzo senna, okazało się, że mam podwyższone TSH. Wtedy już poszłam do endokrynologa, który dał mi euthyrox 12,5 i wysłał na usg tarczycy. Na usg tarczycy był widoczny guzek ok. 1 cm. Wtedy poszłam do innego lekarza z polecenia, tylko ten lekarz powiedział, że jestem leniwa albo mam depresję i że nie mam chorej tarczycy, a daylette żebym brała skoro pomaga. Wtedy już nie wiedziałam co robić, odstawiłam euthyrox, daylette nadal brałam i tsh nadal było za wysokie. Poszłam do trzeciego lekarza, tutaj pani wykazała się profesjonalizmem, powiedziała, że mam zrobić 2 miesiące przerwy z daylette i zrobić badania hormonów już 'na czysto'. Tak też zrobiłam, i właśnie wyszło PCO i TSH nadal podwyższone. ***************************************************************** Mam do Was pytanie, czym leczyłyście PCO i niedoczynność? W moim przypadku daylette spowodowało bardzo dużą senność, ale jak brałam euthyrox 12,5 to miałam taki tydzień, że czułam się tak dobrze jak nigdy, później organizm musiał przyzwyczaić się do tej dawki i euthyrox przestał działać. Jednak wtedy właśnie drugi lekarz dał mi do zrozumienia, że wymyślam i mam odstawić euthyrox. Teraz biorę yasminelle, euthyrox 25 i spironol, ale puchną mi nogi i nie wiem, czy to przejdzie, czy trzeba zmienić tabletki. Jak myślicie? Na dodatek nadal mam problemy ze wstawaniem, nie ma takiej poprawy jak wtedy przez tydzień przy daylette i euthyroxie. Czy to kwestia yasminelle? Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 miesiące i nie wiem co z tym fantem zrobić.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować