Gość gość Napisano Listopad 30, 2013 Witam,czy to możliwe żeby dziecko z autyzmem osiągało dobre wyniki w nauce w klasie integracyjnej?Mój syn też tam chodzi ale nie ma super wyników mimo że nie ma autyzmu.Z kolei kuzyn ma autyzm i indywidualny tok nauczania ponieważ właśnie nie radził sobie z atyzmem w klasie integracyjnej oraz syn koleżanki tez ma autyzm i też właśnie uczy się w szkole dla dzieci słabozłyszącycjh i głuchych choć nie jest głuchy ani słabosłyszący lecz ma autyzm a takie dzieci też tam przyjmują ponieważ tez miał kłopoty w klasie integracyjnej.Pytanie dotyczy również dziecka koleżanki które jak twierdzi ma autyzm i są momenty że się wyłącza.Obserwowałam troszkę to dziecko i mam wrażenie że kontaktuje się normalnie a nawet jakiegoś kolegę przezywał i matka mu zwróciła uwagę że tak nie wolno a ojej synek tak głupio się uśmiechał że tak zrobił. Więc jaka jest prawda?Wiem że dzieci z autyzmem nie kontaktują się,żyją w swoim swiecie,bez emocji,tak właśnie jest u kuzynki syna.Jakby porównać oba te dzieci to jest ogromna różnica.Proszę o konkretne odpowiedzi,również od specjalistów i mam które mają dzieci z autyzmem.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach