Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego biedni ludzie mają pretensje do bogatych

Polecane posty

Gość gość
Gość 19:02 nie zgrywaj cwaniaka tylko zajrzyj do słownika i przeczytaj definicję słowa próżnosc :O

Gość gość
19:05gorzej jak się noga podwinie i sielanka się skończy i nie mówię konkretnie o bankructwie

Gość jaro1991pz
pretensji sie na ogol nie ma, za to przynajmniej ja odczuwam zazdrosc i nic innego ale tez nikomu nie szkodze wrecz jestem przyjaznie nastawiony tylko czasami sobie gdybam dlaczego oni maja kasa i sobie fajnie zyja, ich rodzice zyja a moi nie itd itd Tu nie ma nienawisci i to same raczej takie mysli przychodza mimowolnie do glowy.Nie zazdrosciliscie nigdy nic nikomu? Bo ja np często w markecie kupujac jakies tanie kasze patrze na tych co sobie kupują dobre soki owocowe czy jakies markowe słodycze i sobie myślę, że też bym sobie zjadł.

Gość gość
nie, nie wystarczy zmienić sposobu myślenia, bogaci sobie tak tłumaczą, ale trzeba znacznie więcej, żeby się powiodło

Gość gość
19:6 rodzinie szmato ja tobie a ty na moja rodzine. Oby cie jakiś narkoman z hivem zg****ił 🖐️

Gość aniołkowa1313
gościu, sprawa z mężem i szefem jest wyjaśniona, pieniądze mu wypłacono. ten szef robi się coraz gorszy. chyba im więcej zarabia, tym bardzej mu ba głowę pada :)

Gość gość
"nie, nie wystarczy zmienić sposobu myślenia, bogaci sobie tak tłumaczą, ale trzeba znacznie więcej, żeby się powiodło" x To ty sobie tak tlumaczysz. Znacznie wiecej ?? to mnie oswiec.

Gość gość
Najlepiej szukac wymowek i wmawiac sobie ze to niemozliwe, ze mnie nie stac, ze to za trudne, ze trzeba miec znajomosci itp itd ciagle wymowki. Wymowki to cecha ludzi slabych Biedny = Nieudacznik taka prawda.

Gość gość
Też przegrałes życie bo też zdechniesz a śmierć jest porażka, także się nie wzwyższaj bo zostaniesz umniejszony. Nikt wam niczego nie zazdrości bo co za problem podejść poderznac gardło i zabrać wam tego mercedesa za 200 tys i raz jeden w życiu się przejechać. Słyszeliście o takim przypadku? To że biedni pluja na bogatych na ulicy bo mają rację, bogaci to ścierwo. Poza tym o czym my dyskutujemy jacy wy bogaci zarobi taki 3piecet i ma się za boga. Żegnam.

Gość gość
jest teraz badana sprawa w UK - powstał raport, że jeden z banków specjalnie doprowadzał do bankructwa dobrze prosperujące firmy, żeby przejąć jej majątek, sprzedać (oczywiście nie przypadkowym osobom) i co zrobisz w takim wypadku? Jesteś biedny, chcesz coś zacząć, pójdziesz po kredyt, uda Ci się, ktos to zobaczy i do widzenia? Zostajesz w najlepszym razie z niczym. Oczywiście zaraz się okaże, że wszyscy są ludźmi sukcesu i zaczęli od 100zł zarobionych na truskawkach, nigdy nie dali w łapę, jasne. Osoby, które załozyły dwie firmy developerskie w miescie, w ktorym studiowalam ufundowaly sobie ta dzialanosc okradajac ludzi (nie bede pisac jak, publikacje na ten temat zostaly skasowane), potem rozwijaly biznes kosztem podwykonawcow, ktorzy plajtowali i wyjezdzali z kraju splacac dlugi. Ci ludzie chcieli dobrze, chcieli uczciwie zarobić, ale zostali wykorzystani, wiec nie mowcie, ze tylko nieudacznicy sa biedni, czasami sa to ludzie, ktorzy nie maja juz sil probować

Gość gość
do sądu nigdy nie trafili, dzialaja dalej

Gość gość
"Też przegrałes życie bo też zdechniesz a śmierć jest porażka, także się nie wzwyższaj bo zostaniesz umniejszony. Nikt wam niczego nie zazdrości bo co za problem podejść poderznac gardło i zabrać wam tego mercedesa za 200 tys i raz jeden w życiu się przejechać. Słyszeliście o takim przypadku? To że biedni pluja na bogatych na ulicy bo mają rację, bogaci to ścierwo. Poza tym o czym my dyskutujemy jacy wy bogaci zarobi taki 3piecet i ma się za boga. Żegnam" x Smiesznie gadasz zawistny nieudaczniku hahahahah, uuuuuuuuuuuu

Gość jaro1991pz
Widzisz zależy czy ktoś ma układy czy nie.Tylko 40% ogłoszeń o pracę w Polsce trafia do szerszej wiadomośc****ozostałe zaś rozchodzą się między znajomych / rodzinę i jeżeli ktoś ma dobre koneksje może mieć lżejszą i lepiej płatną pracę nie posiadając specjalnych umiejętności bądź wykształcenia.Dlatego jeśli nie posiada się "układów" są trzy wyjścia: cienka robota/ skończenie ciężkiego kierunku typu medycyna,prawo i większość technicznych no chyba, że ktoś ma smykałkę i umie założyć firmę wtedy wykształcenie niekonieczne.Chodzi o to, że bez "pleców" trzeba się bardzo starać by mieć to co niektórym przychodzi łatwo, wiele lat wyrzeczeń!

Gość gość
19:21 umrzesz więc też jesteś nieudacznikiem. Jak jakiś menel spod biedronki uuuuuuuuuuu buahaha

Gość gość
Jaro dokladnie ale kij z tym ścierwem dobrze przynajmniej że to wszystko wyzdycha.

Gość gość
I nie ma się co oburzać, że miejsca pracy nie są ogłaszane. Tak jest na całym świecie. To jest normalne, że firmy wolą robić rekrutację wewnętrzną albo przyjąć kogoś z polecenia. To jest ogólnie przyjęty sposób rekrutacji - ogłoszenie wakatu pomiędzy pracownikami najpierw. W korporacjach płaci się nawet oficjalnie pracownikom nagrodę za polecenie kogoś, kto potem zostanie zatrudniony. Sorry, ale firmy to nie instytucje charytatywne, żeby dawać pracę dla wyrównania życiowych szans. Szukają ludzi, którzy się sprawdzą i których rekrutacja będzie najlepsza dla firmy.

Gość gość
"19:21 umrzesz więc też jesteś nieudacznikiem. Jak jakiś menel spod biedronki uuuuuuuuuuu buahaha" x Zalosny jestes. dzieki takim komentarzom jak twoj troszke sie podbudowuje bo zdaje sobie sprawe jak wielu niudacznikow jest wokol mnie. Ty sie do takich zaliczasz. Nie zal mi cie bo jestes zwyklym malutkim trybikiem ktory na nic nie ma wplywu. jestes bezuzyteczny. przegrales

Gość gość
Jeden polaczek z drugim kupi lepszy samochód dom i już ma się za jakiegoś burzuja. A ja dla tego polskiego ścierwa dzień w dzień modlę się o nowotwory.

Gość gość
19:29 to dokladnie jak ty ! Pomimo tej nienawiści wiele nas łączy. Kij w to że masz lepszy samochód :-D🖐️ poLAKU

Gość gość
"Jeden polaczek z drugim kupi lepszy samochód dom i już ma się za jakiegoś burzuja. A ja dla tego polskiego ścierwa dzień w dzień modlę się o nowotwory." x Uwazaj bo jeszcze ta modlitwa odbije sie rykoszetem i ty zachorujesz hahahah Biedni, niudacznicy zyciowy gardza ludzmi bogatymi no bo co moga zrobic, musza sie jakos podbudowac****oczuc ulge ze sie kogos zwyzywalo. jakie to polskie hahaha

Gość gość
"19:29 to dokladnie jak ty ! Pomimo tej nienawiści wiele nas łączy. Kij w to że masz lepszy samochód poLAKU" x Mylisz sie, nic nas nie laczy. W zyciu prywatnym nie zadaje sie z takimi ludzmi jak ty. Szkoda mi na takich mojego cennego czasu. i nie tylko samochod mam lepszy, dodaj jeszcze wyglad, apartament, zdrowie, przyjaciele, kobiety i wiele innych rzeczy. Tu nie chodzi tylko o pieniadze.

Gość gość
19:28 tylko nie porównuj ludzi z zagranicy do pod ludzi z polski. Za granicą przyjmują na dobre stanowiska nawet polaków, wiadomo dobrze wykształconych ale jednak. Tylko w polszy tak jest że dopychaja do koryta rodzine żeby się więcej nachapac a drugiemu nie dać

Gość jaro1991pz
W krajach skandynawskich wszelkie przejawy nepotyzmu są bardzo społecznie piętnowane, a tutaj? "Ale mi fajną robotę wujek załatwił"

Gość gość
19:34 ahh jak dobrze jest pomarzyc :-Dalbo nie - ehh i musiałes się tym pochwalić :-D a co jaśnie hrabia porabia sam przed komputerkiem - przepraszam TABLETEM to takie teraz modne :) - w sobotni (andrzejkowy?) wieczór? :) :-P

Gość gość
tak sie sklada, ze prawie wszyscy moi bliscy znajomi i przyjaciele maja sie bardzo dobrze. Za komuny ( nie mowie o czasach za Stalina, bo wtedy było roznie), kazdy mial w zasadzie rowny start, rodziny byly po wojnie na ogol bez niczego, wszytko od zera- jak np u nas. Kto sie nie opieprzal w szkole i na studiach, a potem pracowal, do czegos dposzedl. I trudno,zebysmy niczego nie darowali swoim dzieciom ( w koncu czlowiek zarabia bardziej dla najblizszych, nie dla siebie)- co nie znaczy,ze mialy wyrosnac na leni. Przeciwnie- skoro jest przyklad, ze gdy sie pracuje i madrze decyduje , mozna do czegos dojsc, dzieci z niego korzystaja i postepuja podobnie.

Gość gość
"19:34 ahh jak dobrze jest pomarzyc albo nie - ehh i musiałes się tym pochwalić a co jaśnie hrabia porabia sam przed komputerkiem - przepraszam TABLETEM to takie teraz modne - w sobotni (andrzejkowy?) wieczór?" x Pochwalic sie zawsze mozna. A to jak spedzam czas to moja prywatna sprawa jasne ? A ty co robisz na forum o tej porze ? idz z kolegami nieudacznikami na jakas impre, napij sie taniego alkoholu, wypal taniego papieroska, poderwij jakas latwa blondyne bo przeciez na wiecej cie nie stac hahaha

Gość gość
jesli ktos jest naprawde bogaty. To ma to w99.99% podloze w jakis ukladach politycznych kryminalnych lub wiazanych. Malo ktos ie dorobil czegokolwiek bez oszustw , machlojek i lapowek. dlatego kazdy normlany czlowiek mam pretensje bo to bogactwo to kradzierz nic wiecej. Malo tego tacy bogacie maja tyle pienidzy i jescze nie placa podatkow bo ich satc na nieplacenie, sa zbyt wielcy zeby ktos im mogl zagrozic bo np zatrudniaja 1000 osob w jakims zakladzie :/ dlaczego ci ktorzy pracuja 1500zl maja placic podatki a Ci ktorzy maja miliony juz nie ? Jest mnostwo niesprawiedliwosci na swiecie.

Gość gość
Twoje dzieci to ścierwo i kiedyś zdechna może nawet dobierze się jakiś pedofil g****iciel. Także s********j się nimi zająć a nie mądrzysz się o komunie i stalinie

Gość gość
Przegramcom z kafe znów coś się pomyliło że są bogaci :-D

Gość gość
"jesli ktos jest naprawde bogaty. To ma to w99.99% podloze w jakis ukladach politycznych kryminalnych lub wiazanych. Malo ktos ie dorobil czegokolwiek bez oszustw , machlojek i lapowek. dlatego kazdy normlany czlowiek mam pretensje bo to bogactwo to kradzierz nic wiecej. Malo tego tacy bogacie maja tyle pienidzy i jescze nie placa podatkow bo ich satc na nieplacenie, sa zbyt wielcy zeby ktos im mogl zagrozic bo np zatrudniaja 1000 osob w jakims zakladzie :/ dlaczego ci ktorzy pracuja 1500zl maja placic podatki a Ci ktorzy maja miliony juz nie ? Jest mnostwo niesprawiedliwosci na swiecie." x co ty pieniczysz czlowieku. Chory jestes na glowe ? Sredniowieczne myslenie masz jak wiekszosc tych oferm. Smutne