Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozchachana

dostaliście już walentynkę z ZUSu

Polecane posty

Gość rozchachana

śmiać mi się chce jak widzę tą śmieszą kwotę, jaką mają dla mnie ci złodzieje dlatego mając 25 lat już od 5 lat sama systematycznie odkładam niewielkie kwoty, żeby na emeryturze pić drinki w hamaku pod palemką zamiast stać w kolejce do lekarza i przeliczać grosiki w aptece :D magia procentu składanego !!! dlatego uważam za kompletnych ignorantów (czytaj debili) tych którzy tak nie robią :P powodzenia jeśli liczycie na ZUS

Gość rozchachana
Mam problemy ze stolcem i nie zamierzam wydawać majątku na lekarzy i na lekarstwa

Gość gość
Nie zapłaciłem w sowim życiu nawet złotówki na ZUS i jestem z tego dumny. "Pracę" mam Ubezpiecznie NFZ mam, Nie narzekam, czego chcieć więcej?

Gość aniołkowa1313
a co ci napisali? bo ja dostałam tylko jakąś jedną kwotę podaną na górze

Gość gość
Inflacja zje twoje oszczędności a wtedy MY BĘDZIEMY ŚMIAĆ SIĘ Z CIEBIE. Możesz też umrzeć wcześniej i ch*j z emerytury. A JA PIJE I BAWIE SIĘ TERAZ

Gość gość
Nie wiem czemu jesteś tak uchachana, niektórzy zarabiają takie śmieszne pieniądze starczające tylko na przeżycie od wypłaty do wypłaty, że nie mogą sobie pozwolić na odkładanie nawet najmniejszej kwoty na swoją emeryturę. Oczywiście, takim należy współczuć, ale cóż żyjemy w państwie gdzie w biały dzień działa złodziejski ZUS.

Gość rozchachana
gościu niech zgadnę: pracujesz na czarno a ubezpieczasz się w PUP albo jestes na krusie :P popraw mnie jesli się myle

Gość gość
wiesz co, z jednej strony może to i jest śmieszne, ale z drugiej juz nie- policz sobie ile pieniędzy ci zabierają, żeby potem zaoferowac te śmieszne grosze

Gość rozchachana
ile mi zabierają? ha! jestem na własnej działalności więc pomyśl ile inflacje zje moje oszczedności? buhahahhahaha :D w skarpetce ich nie trzymam

Gość grrrrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyy
ja pracuję 3,5 roku i na zus wydałam już prawie 25 tys. :(

Gość gość
a jak jestes na własnej działalności, to zusu nie płacisz???

Gość gość
jeśli masz własną działalność to płacisz na ZUS ponad 1000,00 zł czy chcesz czy nie no i brawo dla Ciebie jeśli masz takie dochody, że możesz jeszcze coś odłozyć

Gość gościówka 26
Myślicie, że to dobry pomysł ubezpieczyć się prywatnie i dawać "im" min. 200 zł miesięcznie? Koleżanka pracuje w takich ubezpieczeniach i mnie bardzo do tego namawia, a inni ludzie odradzają, że to może upaść i stracę kasę itp. Już jestem skołowana, nie znam się na tym wszystkim za bardzo.

Gość gość
nikt nie wie jaka bedzie przyszlość.

Gość gość
ja na koncie ZUS mam 120zł około, przepracowałam w życiu miesiąc, mam 24 lata, pracowałam 4 lata temu, nie wierzę w takie instytucje, bankom też już nie wierzę z oprocentowaniem 1,25 %smiech na sali, jakby ludzie powyjmowali hajs to by sie banki moze ogarnely

Gość rozchachana
a powiedzieć wam coś najlepszego? jak tylko dzieciatko urodzę to przechodzę na roczny macierzyński na którym będe dostawać ok 40000 :) i to własnie z waszych składek po roku ide na słowacki "zus" i zamiast dawac tym k***ą gruby hajs zapłace jedynie 350 zł a i opieke lekarską w Polsce będe mieć uczcie się kombinować bo akceptując rzeczywistość można się nieźle "przejechać"

Gość gościówka 26
co to jest "słowacki zus"? na macierzyńskim dają 4 tys na miesiąc?

Gość rozchachana
gościówka 26 dobrze ci koleżanka doradza :) tylko przeczytaj dokładnie umowę, porównaj z inną ofetą u innych osób tak płace ZUS ale sama mam zamiar ich wyc***ać i już

Gość rozchachana
gościówka 26 ludzie na własnej działalności uciekają od drogiego polskiego zusu i przechodza na słowacki odpowiednik. Nawet niemiecki jest tańszy niż nas. tak, ja tyle dostanę :) mogę, poczytaj sobie o wysokości macierzyńskiego dla os. prowadzących własną działalność ludzie boja się zakładać firmy a tu same korzyści są

Gość gościówka 26
Dziękuję za odp. Wiesz, bardzo się boję gdzieś wpłacać min. 200 zł na miesiąc, słyszałam nie raz, że ludzie potracili pieniądze, bo to upadło itp., a koleżanka zapewnia, że nie upadnie, a nawet gdyby, to coś innego to "przejmie".

Gość gość
ja bym ci radzila za te oszczednosci kupic slownik ortograficzny :P :classic_cool:

Gość gościówka 26
Mi? A gdzie popełniłam błędy?

Gość masorz
autorce radzilam

Gość juliusz jubileusz
zus pasowało by wysadzic w kosmos

Gość rozchachana
gościu dziękuje za poradę, widze że pogotowie ortograficzne czynne w sobote