Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

faszerowana KACZKA

Polecane posty

Gość gość

Macie Jakieś sprawdzone przepisy? ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kaczka przemrożona, po rozmrożeniu natarta solą, pieprzem i majerankiem, odstawiona do lodówki. Na drugi dzień do brzucha pchamy szarą renetę pokrojoną na ósemki i obsypaną majerankiem, zaszywamy otworek. Kaczkę smarujemy niewielką ilością roztopionego masła żeby na początku pieczenia się nie zsychała, wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i podczas pieczenia regularnie i często polewamy wytapiającym się tłuszczem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zapomniałam: do natarcia jeszcze troszkę czosnku, a temperaturę po ok. kwadransie obniżamy do 180 stopni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Błaszczuka zapytaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×