Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile jestescie po slubie i nie macie dzieci myslnik invitro

Polecane posty

Gość gość

bo my juz 3 lata, od ponad 4 lat sie staramy. Nigdy nie pomyslalam, ze moze mnie to spotkac. Jak bylam nastolatka, to sie smialam ze pewnie jest bezplodna i to nawet dobrze. Minely 3 lata, 2 ciaze pozmaciczne. Zaczynamy starania invitro/ Po jakim czasie zdacydowaliscie sie na invitro?

Gość gość
halo nikt?

Gość Sandy23
Takie tematy to chyba cieszą się większym powodzeniem na dziale: ciąża, macierzyństwo itd.

Gość gość
dlaczego zdecydowałaś się na in vitro, skoro w ciaze zachodzisz?

Gość gość
zachodze w ciaze, ale jajeczko z plemnikiem nie moze przejsc przez jajowod, jeden jajowod mam usuniety a drugi niedrozny. Ciaze pozamaciczne sa narazeniem zycia, sa trudne do zdiagnozowania. Bylam 3 razy w szpitalu z narazeniem zycia. ZA 2 razem ledwo mnie co odratowali;/ Mam juz dosc.

Gość to zły dział na taki temat
daj na "ciąża, macierzyństwo...", ewentualnie "płodność, antykoncepcja...". Możesz się tez podpiąć pod jakiś temat, jest ich tam milion.

Gość gość
wiem czym jest ciąża pozamaciczna, ponieważ sama miałam jej podejrzenie, piszesz że masz jeden jajowód niedrozny- nie da się go udrożnić laparoskopowo? nie chcę Cię straszyć, ale niestety ryzyko cp po ivf równiez istnieje

Gość gość
dokladnie - udroznianie laporoskopowe powinno cos zmienic. trzeba sie starac robic badania, kontrolowac sie u lekarza na biezaco. in vitro jest niemoralne ale to tylko moje zdanie.

Gość gość
nie pytamy o moralność in vitro, więc proszę daruj sobie, a nie każdy jajowód da się udrożnić, dlatego zapytałam Autorkę, czy lekarz jej to proponował

Gość gość
Mialam miec 2 jajowod udrazniany, ale miesiac przed zabiegiem zaszlam w ciaze i okazalo sie ze to jest znowu ciaza pozamaciczna;/ Lekarz do ktorego chodzialam uznal, ze nie ma juz sensu robic udrazniania tego jajowodu. Moge sie strac o ciaze ale istnieje szansa ze znowu to bedzie ciaza pozamaciczna. Nie mam juz na to sily psychicznej. Wtedy usuneliby mi jajowod i tylko invitro. Nie mam sily psychicznej na to ciaze. Zreszta mam juz 32 lata, niedlugo bedzie 33. Strania o ciaze normalna moge zaczac dopiero w lutym, bedzie to pewnie trwalo jakies pol roku (optymistyczna wersja) a i tak nie ma pewnosci ze nie zakonczy sie to pobytem w szpitlu. Wole chyba juz to invitro;/

Gość gość
w takim razie zdecyduj sie na in vitro

Gość gosci autorka
Chodzilam do lekarze naprawde dobrego, profesora, kazda wizyta kosztowala mnie 250 pln plus badania. Mnostwo kasy, czekania i tak skonczylo sie w szpitalu.

Gość gość
Współczuję Ci strasznie. My jesteśmy 6 lat po, dzieci nie ma i raczej nie będzie, ale o in vitro nie myślimy.

Gość gosci autorka
do 30.11.13 a dlaczego nie myslicie o invitro? ze wzgledow moralnych?

Gość gość
modl sie do Maryi ze wstawiennictwem jakiejs swietej juz ci niestety nei napisze jakiej, moja kuzynka po 7 poronieniach i 2 ciazach obumarlych ma wreszcie upragnione dziecko, po 8 latach staran

Gość gosci autorka
dziekuje, ale jestem niewiarzaca, wiec modlic sie nie bede