Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fty

biegunka u 21 mies dziecka

Polecane posty

Gość fty

Co podajecie dziecku w takim przypadku ? Kilka wodnistych kup i goraczka ok 38 stopni , pije lecz nie chce jesc . Na drugi dzien rano goraczka 37stopni , zjadla kaszke bez problemu ale chwile potem znowu kupa . Wieczorem goraczka spadla ale nie chce jesc . Obserwuje mala i jak cos to wezwe doktorowa do domu.

Gość gość
ogolnie nie podaje nic na zbicie temp.obserwuje.wazne ze dziecko pije.jedzenie nie jest wskazane bo organizm walczy z infekcja ,a dodatkowo zmusza sie do tracenia energi na trawienie.najwazniejsze ze pije

Gość gość
Podawałam orsalit do picia w małych łyczkach i dwa razy smectę wymieszaną z budyniem no i dicoflor 2 tyg

Gość gość
moj synek ma 23 mc i niedawno bylismy z tym u lekarza bo mial 38.5 goraczki, bardzo mocno wymiotowal i mial rozwolnienie, lekarz powiedzial ze im mniej zje tym szybciej wyzdrowieje, polecil marchwianke, ryz z jablkiem, pieczywo pszenne: zupy bez ziemniakow, jak juz rosol to bez makaronu, paluszki solone, duzo pic nawet slodzone, ja daje jeszcze smecte choc lekarz mowi ze nie pomaga przy jelitowce, i przepisal nam jeszcze Nifuroksazyd richter, a tak poza tym suszone jagody, gorzka czekolade mozna dac

Gość gość
Jak nie przejdzie za 4 dni rób posiew kału. Wiosną moja córeczka 22 miesiące miała goraczkę i biegunkę. Chodziłam prawie tydzień po lekarzach i słyszałam wirus. po 7 dniach wylądnowałyśmy w szpitalu i tam zrobili posiew kału. Okazało się, ze to sallmonela. Był do dla nas szok. Jadłą to samo co my. Żadnych lodów, ciastek z kremem. Obiady przygotowane wiadomo w higienie. Do dnia dzisiejszego nie wiem gdzie to cholerstwo złapała, ale gdybym mogła cofnąć czas zrobiłabym na własną rękę posiew. Małą cierpiałaby wtedy mniej. Nie słuchałąbym lekarzy, ze to wirusówka.

Gość gość
Dlaczego nie napiszesz u prawie dwulatka tylko rozdrabniasz się na miesiące k****a mać :-o

Gość gość
kaszke przy biegunce- powaliło cie :) moze jeszcze na mleku krowim :) witamy biegunko spowrotem :) zacznijmy od tego co wywołało iegunke a nie jak zwalczyc bo mozesz podac cos na zatrzymanie a problem pozostanie moze tak od probiotyków się powinno zacząć i lekkiego jedzenia a potem dopiero cos na zatrzymanie bo po co odrazu zatrzymywac te wszystkie bakterie dziecku w jelitach

Gość gość
no właśnie,mnie tez wkurza ze nie napiszesz prawie 2ltaka tylko 21msc :/ moj jak mial wirusa latem to cola odgazowana ,jagody,orsalit i wiem,ze tez mozna dać stoperan -pół tabletki:)