Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

15 tabletek w dzień okresu kto tak ma

Polecane posty

Gość gość
01.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość jedna kolezanka mogła miec tak a inna kolezanka bedzie miała inaczej,kazdy jest inny jedyny niepowtarzalny

Gość gość
jak ty jestes taka mądra i medycyna to taki banał, to powiedz Autorce, co jej dolega, a nie pierdoły wypisujesz

Gość AkcjaReakcja
Człowiek funkcjonuje jako całosc i jak juz leczyc to trzeba całość brac pod uwage a nie wycinkami,bo te wycinki razem wspołpracuja,proste az za bardzo zeby to zrozumiec ......................................... Zatem wszelkie specjalizacje to chory wymysł jakieś niedouczonej bandy. Wszyscy powinni być od wszystkiego. Lekarz domowy powinien i w oko zajrzeć, i w macicę wziernikiem. Co za głupoty ktoś pisze.

Gość AkcjaReakcja
Zatem wszelkie specjalizacje to chory wymysł jakieś niedouczonej bandy. Wszyscy powinni być od wszystkiego. Lekarz domowy powinien i w oko zajrzeć, i w macicę wziernikiem. Co za głupoty ktoś pisze....................................................................................................................................................................................... *jakiejś

Gość gość
Oczywiscie ze to jest wymysł,zeby ułatwic lekarzom to co najwazniejsze zarabianie pieniedzy,jak powiesisz swoje serce na scianie i bedzie pracowało samodzielnie to wezwiesz kardiologa i wtedy to bedzie normalne,ale jak wsadzisz go w odpowiedni organizm to cały organizm bedzie pracował w zespole i leczenie tylko jednego narzadu jest bezsensowne

Gość gość
Witam Ja miałam ten sam problem. Mdlałam z bólu, jeździłam na pogotowie na zastrzyki. Oprócz brzucha bolały mnie plecy i ciągło aż do nóg. Do tego mdłości. Lekarz stwierdził endometriozę i zalecił laparoskopię ....lub ciążę. A że o dzidziusiu myślałam już już od jakiegoś czasu, więc wybór był prosty. Po porodzie dolegliwości miesiączkowe przeszły jak ręką odjął. Niestety, teraz po 15 latach to powraca. Chyba jednak nie wywinę się od laparoskopi. Jedno jest pewne, coś trzeba z tym zrobić, bo w moim przypadku to jest kilka dni co miesiąc dosłownie wyciętych z życia.

Gość gość
AkcjaReakcja,jakbys pomyslała logicznie to bys wiedział,ze to nie sa głupoty,ale Ty wolisz przyjmowac to co inni podadza na tacy chodzby to było nafaszerowane arszenikiem to bedziesz sie zajadac i chwalic jakie to wspaniałe :D

Gość AkcjaReakcja
No nie wydaje mi się, by np. macica miała wpływ na funkcjonowanie serca, podobnie jak oko. Ale mogę się mylić. Podobnie nie wydaje mi się, by laryngologa interesowała technika składania kośc**** złamaniu, co z kolei na pewno interesuje ortopedę.

Gość gość
Dobrze ze tylko Ci sie wydaje,bo wszystko ma znaczenie wszystko jest wazne dla poprawnego funkcjonowania całego organizmu

Gość AkcjaReakcja
AkcjaReakcja,jakbys pomyslała logicznie to bys wiedział,ze to nie sa głupoty,ale Ty wolisz przyjmowac to co inni podadza na tacy chodzby to było nafaszerowane arszenikiem to bedziesz sie zajadac i chwalic jakie to wspaniałe smiech.gif...........................Nie wiem o jakich "innych" piszesz. Też jesteś dla mnie "inna". Ale mam przyjmować to co Ty piszesz za prawdę tak?

Gość gość
do goscia z 11.15- jak się mają Twoje wypowiedzi do problemu autorki postu? bo jakoś nie widzę logicznego ani sensownego pomysłu, co powinna zrobić, a o to jej chodziło

Gość gość
AkcjaReakcja,mówiac o innych mówie ze ktos za Ciebie podejmuje decyzje trafne lub nie a Ty je przyjmujesz bez rozumu,

Gość gość
Ja tak mialam przed ciaza, nie moglam zajsc w ciaze, okazało sie ze mam endometrioze, ktora powoduje ostre bole itp. Po wypaleniu ognisk zaszlam w ciaze, i przez 3 lata po wzielam moze raz paracetamol..

Gość gość
Autorce chodziło o to kto tak ma ze przyjmuje 15 tabl w dzin okresu,wiec nie trzymasz sie jej tematu

Gość AkcjaReakcja
AkcjaReakcja,mówiac o innych mówie ze ktos za Ciebie podejmuje decyzje trafne lub nie a Ty je przyjmujesz bez rozumu,..................... Zapewniam Cię, że sama za siebie podejmuje decyzję. I zupełnie nie rozumiem Twoich wypowiedzi. A wracając do problemu autorki. Bóle miesiączkowe są dla mnie jak potwór z Loch Ness. Niby istnieją, ale nigdy ich nie odczułam. Ale mając jakiekolwiek dolegliwości nie rozpytywałabym na forum tylko gnała do lekarza.

Gość gość
01.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Wiec trzmaj sie tematu a nie piszesz swoje madrości

Gość podobamisieto
ja mam podobne ale nie straszcie dziewczyny endometrioza to jedna z wytycznych prawdobodobienstwa ze sie ja moze miec?helllo?to ja juz bym przez takie fora miala i bialaczke i endometrioze i wgl cala maseb chorob a nie mam...idz dziewczyno do lekarza i tyle forum cie nie uleczy...

Gość gość
AkcjaReakcja,a to ciekawe ze tak teraz piszesz bo wczesniej pisałas inaczej ze ktos tak zadecydował i tak ma byc bez własnego wkładu logicznego myslenia teraz piszesz ze sama decydujesz o sobie,czy brak odpowiedzialności???czy slizganie sie po najmniejszej linii oporu???cos z tym nie tak

Gość gość
Reasumujac to co zauwazyłem,chaos mysli i filtry percepcyjne, kazdej jednej wypowiadajacej sie osoby,czyli brak logiki ładu i składu

Gość AkcjaReakcja
AkcjaReakcja,a to ciekawe ze tak teraz piszesz bo wczesniej pisałas inaczej ze ktos tak zadecydował i tak ma byc bez własnego wkładu logicznego myslenia teraz piszesz ze sama decydujesz o sobie,czy brak odpowiedzialności???czy slizganie sie po najmniejszej linii oporu???cos z tym nie tak.................................Jak już to: po linii najmniejszego oporu :) Tak, ktoś ustalił podział na lekarzy specjalistów. A ja podejmuje decyzję, do którego z nich iść. Gdzie tu widzisz nieścisłość. Mogę iść do lekarza domowego, który jest od wszystkiego i jeśli będę usatysfakcjonowana jego diagnozą to na niej poprzestanę. Jesli nie, decyzja czy pójść dalej, do specjalisty, zależy ode mnie.

Gość gość
reasumując co zauważyłam u Ciebie- brak zrozumienia tematu, wypowiedzi kompletnie od niego odbiegające i nachalne narzucanie wszystkim swojego zdania, jednoczesnie negowanie wszystkiego, co napiszą inni

Gość gość
Tak, ktoś ustalił podział na lekarzy specjalistów,wiec tu jest niescisłość,ktos cos ustalił za Twoimi plecami,a Ty to przyjmujesz bez jąkniecia :)

Gość gość
01.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Ale to nie jest prawda,bo to mogłas u siebie zauwazyc brak zrozumienia tematu,bo pytanie było jasno i prosto postawione,a Ty piszesz ni z gruszki nie zpietruszki,to jest twój filtr percepcyjny,ze nie czytasz ze zrozumieniem

Gość AkcjaReakcja
gość Tak, ktoś ustalił podział na lekarzy specjalistów,wiec tu jest niescisłość,ktos cos ustalił za Twoimi plecami,a Ty to przyjmujesz bez jąkniecia usmiech.gif......................Czy w związku z tym, na znak jąknięcia, mam iść palić opony pod budynek sejmu?

Gość gość
moje wypowiedzi były jak najbardziej na temat, Ty za to zaczynasz wywody na temat tego, jak to ludzie ślepo poddają się temu, co sobie ktoś kiedyś wymyślił, w żaden sposób nie pomogłeś tym autorce, ani w sumie nikomu innemu, ot przedstawiasz tylko swoje własne poglądy, które raczej niewielka ilość osób zainteresują i tyle

Gość gość
A co C***omoze palenie opon pod budynkeim sejmu,człowiek ma wolna wole i moze cos odrzucic albo niczego nie odrzucac,dac sie poniesc fala oceanu i dryfowac jak statek bez steru,i gdzie Cie woda poniesie tam bedziesz :D

Gość gość
01.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Twoje wypowiedzi na temat,???A tak masz ze przyjmujesz 15tabletek w dzien okresu???Bo piszesz tyle róznych rzeczy a pytanie autorki zostawiłas bez odpowiedzi,wiec jak to z Toba jest???

Gość gość
moja wypowiedź na temat tego, co powinna zrobić Autorka jest na pierwszej stronie i jest jak najbardziej na temat, pokaż mi chociaż jedna Twoją, która w jakikolwiek sposób mogłaby jej pomóc

Gość gość
Wszyscy o wszystkim pisza a nikt tak naprawde nie odpowiedział autorce,"15 tabletek w dzień okresu kto tak ma"

Gość AkcjaReakcja
gość A co C***omoze palenie opon pod budynkeim sejmu,człowiek ma wolna wole i moze cos odrzucic albo niczego nie odrzucac,dac sie poniesc fala oceanu i dryfowac jak statek bez steru,i gdzie Cie woda poniesie tam bedziesz smiech.gif........................... No przecież Ci napisałam, że można poprzestać na diagnozie lekarza rodzinnego, który jest od wszystkiego. I tym sposobem mogę odrzucić cały podział na specjalizacje. A jak mnie to nie zadowoli mogę pójść dalej do specjalisty. Więc już odpuść te metafory i błędne wyrażenia jak z tą nieszczęsną linią.