Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majtek

gumka się zsunęła co zrobić

Polecane posty

Gość majtek
dalej nic nie wiem.. byliśmy u dwóch ginekologów z czego jeden z łaskawości nas przyjął i po przedstawieniu sytuacji odpowiedział " wszystko jest możliwe, przepraszam ale mam teraz przerwę proszę wyjść" a drugi stwierdził że nie może nic powiedzieć bez opiekuna prawnego oraz " że nie ma czym sobie głowy zawracać" dalej nie mamy recepty na tabletki..co mam zrobić proszę o pomoc jutro wieczorem mija 72h..

Skoro piszę, że taką tabletkę może wypisać nawet rodzinny, to może. Ja tego nie wymyśliłam, tylko doświadczyłam. A ginekolog i tak nie stwierdzi tak wczesnej ciąży, a czy jest możliwa to zawsze jest, ale być nie musi, to powie Ci nawet weterynarz. A nawet jeśli pacjentka byłaby w ciąży z jakiegoś poprzedniego stosunku to tabletka "72h po" działa wręcz podtrzymująco, nie piszcie idiotyzmów, że wywołuje poronienie. Skoro koniecznie chcesz do ginekologa to jutro zasuwajcie do prywatnego. Zapłacicie i po sprawie.

Gość majtek
tryczka nie przyjmie nas ponieważ ani ja ani ona nie mamy 18 lat.. tzn ja będę miał w marcu..a lekarz rodzinny mój i jej to ten sam więc wątpię..a dentysta może wypisać? ponieważ mam jutro wizytę u dentysty i może bym zapytał..kurde nie wiem sam co mam robić..jeszcze tak spytam jakie mogą być skutki tej tabletki? może jej się coś stać ?

Gość gość
Dentysta??! hahahahahahahahahaha

Gość majtek
up@ tak dentysta to lekarz..pani w aptece nawet powiedziała że nie ważne jaki lekarz że każdy lekarz może ty wypisać

Gość gość
Doktorze boli mnie zab. Moze mi pan wypisac recepte na tabletke "po":)

Gość majtek
wiem ze śmieszne ale już nie wiem..jutro będę pytał.. a mam jeszcze pytanie dziewczyna właśnie mi napisała że miała żółty śluz i śmierdział trochę. Co to może oznaczać? może to oznaczać że doszło do zapłodnienia ?

Gość gość
Może jakaś grzybica, nie panikuj bo ona nie jest w ciąży...

Gość majtek
up@ ale pewności nie mamy..rozmawiałem z panią z apteki to powiedziała, że jest możliwość ale nie zna sie zbytnia na tym..

Gość gość
nie jest w ciąży chłopie, ogarnij się..

Gość gość
Jak śluz śmierdzi to prędzej jest grzybica.. I przestańcie panikować, bo tylko debili z siebie robicie... Dlaczego ginekolog się nie przejmuje? Bo do wytrysku bezpośredniego nie doszło. A prezerwatywa jak się zsunela to nawet jak doszło do tzw kropelkowania ( o ile wiesz co to jest) to prezerwatywa jest nawilżona płynem plemnikobójczym. wiesz kiedy ona miała ostatnia miesiączkę? I co ile dni ja dostaje?

Gość gość
Dlatego dzieci nie powinny zaczynać współżycia... Wygląd śluzu świadczy o zdrowiu pochwy. Jeśli ma nieprzyjemny zapach, wydzielina ma dziwny kolor i gęstość, to moze to świadczyć o grzybicy czy podrażnieniu. Tak wcześnie nie byłoby ŻADNYCH objawów ciąży! Poza tym, nie mówcie, że nie ma żadnych szans na zapłodnienie. NIC nie daje 100% bezpieczeństwa i tego trzeba być świadomym! Potem jest jeden wielki szok "CO SIĘ STAŁO?". Oczywiście, macie małe szanse ale zawsze jakieś są. Nawet przy pełnej uwadze i zabezpieczeniu coś może się "prześlizgnąć". Potem są problemy, jak młodzi ludzie myślą, że jak stosują zabezpieczenie, to nic im nie grozi i "hulaj dusza". Swoją drogą, młody człowieku, trzeba być uważnym - mój facet podczas seksu bardzo często sprawdza stan prezerwatywy, czy się nie zsuwa, czy dobrze "siedzi", czy po prostu wszystko jest ok. Przed wytryskiem sprawdza raz jeszcze, tak dla bezpieczeństwa. Więc na drugi raz o tym pamiętaj i uważaj. A co do twojej dziewczyny, to ona sama powinna swój organizm znać najlepiej i skoro zauważyła, że jej wydzielina z pochwy jest inna i niepokojąca, to powinna zwrócić też uwagę na inne rzeczy: czy jest ból przy oddawaniu moczu, czy odczuwa pieczenie ,swędzenie, czy okolice intymne są opuchnięte, no kurczę i zasuwam do lekarza! Przecież podrażnienia można dostać wszędzie i z byle powodu. Jakby co, służę radą ;)

Gość majtek
ostatnio miała 15.11 i trwała 29, tak też ją ma co 29 dni, kilka razy zdarzyło się że po 30..teraz powinna dostać 13-14 .02. ..ja też starałem się uważać i nw jak do tego doszło..(fakt byłem pod wpływem alkoholu, ale nie byłem pijany)..jakie są szanse że jest w ciąży ?

Gość gość
No tak wynika ze akurat jest w okresie płodnym. Szanse są, ale znikome ;) lepiej się uspokujcie, bo od stresu cykl się jej przesunie ;) i wtedy będziecie dopiero się martwic ;)

Gość majtek
ja staram zachować zimną krew..ale ona panikuje strasznie..płacz histeria nerwy..nw jak mam ja uspokoić.. ciągle tylko załatw tabletke ja jestem w ciąży..

krótko i na temat. Każdy lekarz i bez żadnych wyjątków, czyli także dentysta, weterynarz, rodzinny, może wypisać tabletkę po. Może, nie znaczy że musi. Bo każdy, nawet ginekolog, ma prawo odmówić

Gość Julka899
Dokładnie, nawet weterynarz może Wam przepisać tabletkę po. Pamiętajcie, że jest jeszcze tabletka EllaOna, która działa do 120h. W preejakulacie również znajdują się żywe plemniki!