Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam 20 latek

Czy poród boli bardzo

Polecane posty

Gość mam 20 latek

Oglądałem porody w naturze w necie i babki mordę drą jakby je ktoś zarzynał. W szpitalach daje się znieczulenie to luz, ale bez to jak to jest?

Gość gość
w których sie daje to się daje, ale niestety jest nadal mnóstw takich, w ktorych znieczulenie nie ma

Gość potrzeba matka wynalazku
bez czy beza?

Gość gość
Dwie kol rodzily bez znieczulenia, podobno boli jak cholera ale da sie przezyc. Ja rodze w tym miesiacu, moze juz nawet za tydz.

Gość gość
Boli nieziemsko, można wyć z bólu nawet jeśli uważasz się za wytrzymałą, ale owszem - da sie przeżyć bo szybko sie o tym bólu zapomina

Gość gość
Poród to skurcze. Jak złapie skurcz porodowy to trzeba dotlenić mięśnie, czyli oddychać, najlepiej to słuchać położnej, sapać tak jak ona każe. I nie mysleć, ze to ból, tylko skurcz - inaczej brzmi. Poród to jeden wielki wysiłek polegający na wypchnięciu arbuza przez otwór wielkości cytryny (to cytat z I kto to mówi). Da się przeżyć.

Gość gość
Poród nie jest taki straszny jak Ciebie straszą inni.Ból taki jak przy miesiaczece, jeżeli będziesz miała bole krzyzowe to juz gorzej.Popros o znieczulenie, bo to jest trudniej z tym bólem sobie poradzić.

Gość Berdkakredka
a ze znieczuleniem nie boli? czy boli mniej? jak to jest?

Gość rainbow_dash
mnie tak bolalo ze nie ogarnialam tego co mowi polozna... znieczulenai tez nie dostalam bo bylo juz za pozno...

Gość Berdkakredka
?

Gość rainbow_dash
ze znieczuleniem podobno nie boli, nie czujesz skurczow wiec musisz sluchac poloznej ona ci mowi w ktorym momencie masz przec