Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyjazd do Krakowa

Polecane posty

Gość gość

jest może tutaj dziewczyna która tak samo jak ja chciałaby od stycznia wyjechać do Krakowa i tam szukać pracy? zawsze byłoby raźniej

Gość gość
jestem,sprzedawałam się w Warszawie,mogę i w Krakowie

Gość gość
jejku myslslam o tym,ile masz lat?jakiej pracy szukasz?

Gość gość
bo ja mam 26,moje kolezanki maja swoje zycie,dzieci,ja jestem sama, w domu nic nie trzyma,od dawna myslalam o wyjezdzie,tylko wlasnie samej tak glupio

Gość gość
daruj sobie wyjazd do krakowa, w krakowie jest duze bezrobocie i niskie zarobki, nieadekwatne do kosztowo zycia. Mieszkalam w Krakowie kilka lat i ostatnio sie przeprowadzilam do Warszawy, bo w Krakowie juz nie mialam czego szukac. Jak chcesz wyjechac w poszukiwaniu pracy i lepszego zycia to tylko Warszawa, w Krakowie zmarnujesz czas.

Gość gość
ok ale ja jestem np z limanowej i tu pracy po prostu nie ma,do krakowa mam busem troche ponad godzine jazdy i to najwieksze miasto tak w miare niedaleko,a warszawa daj spokoj poł polski,jakby tam nie wyszlo to dpoiero porazka,zreszta w internecie widzialam pelno ogloszen o prace,a jesli o zycie chodzi we 2 osoby wynajac taniej.

Gość gość
mam 22 lata. u mnie w mieście nie ma kompletnie pracy dlatego planuje do większego miasta.w krakowie byłam przez jakiś czas dlatego myśle żeby tam

Na Twoim miejscu wybrałabym raczej zagranicę, ... w Polsce jest za ciężko żyć...

Gość gość
a skad jestes?ja myslalam o wyjezdzie i wlasnie o krakowie,tylko samej tak glupio,w dodatku ja taka raczej niesmaial jestem i to jest problem:(we 2 to tak razniej i mieszkanie wynajac taniej i w ogole

Gość gość
ok ale zeby zobaczyc swiat trzeba najpierw wyjsc za próg domu

Nie lepiej od razu na głęboką wodę? U mnie akurat jest tak, że kraj do którego w najbliższym czasie planuję wyjechać, jest miejscem w którym marzyłam zawsze aby zamieszkać...wiedziałam że to się stanie...tylko czekałam na dobry moment:)

Gość gość
ja mam ok 160 km do krakowa. o za granicy też myślalam i możliwe że kiedyś będzie trzeba wyjechać.na razie planuje krk

Gość gość
no ale skąd jestes?i myslisz o tym wyjezdzie na powaznie?

Gość gość
na pewno gdzieś wyjadę bo tutaj nie robię nic. i jak najbardziej poważnie.okolice kielc

Gość gość
W Krakowie jest masa studentów która robi za głodowe stawki i na śmieciowych umowach, bo chcą sobie dorobić do studiów a nie zarobić na życie, i pracodawcy się na Ciebie patrzą jak na debila jeśli chcesz normalną umowę i etat i normalną stawkę do przeżycia. No chyba że jesteś wybitnym specjalistą w zamkniętej dziedzinie lub komputerowcem (programistą, www, grafikiem) to masz szansę na dobrą pracę w korpo. A tak to umowa zlecenie i 6 zł na rękę za godzinę.

Gość gość
to jak masz 1h busem do Krakowa to może pierwsze znajdź pracę a potem się sprowadź. Bo to bez sensu płacić za wynajem póki pracy nie będziesz miała

Gość gość
ok ale jak krk nie to gdzie? w warszawie też jest masa studentów. to lepiej nie robić nic?

Gość gość
ale samej tak ciulowo,widze ze nic z tego nie bedzie,eh

Gość gość
bella90 język pewnie dobrze znasz?

Mam ogromny sentyment do tego języka. Uczyłam się całe gimnazjum, potem liceum. 2 lata przerwy(pracowałam i nadal pracuję, nie używam niestety tego języka, a czas jednocześnie szkoliłam angielski bo był mi potrzebny) Teraz wracam, uczę się bardziej specjalistycznego słownictwa, aczkolwiek zanim opanuję język na tyle, by np. pracować na recepcji lub przy fakturowaniu (bo taka praca mnie interesuje) zajmie mi pół roku pewnie. Na początek coś mniej ambitnego. Może uda się dostać coś w magazynie, jak nie to fabryka, ostatecznie sprzątanie. Zobaczymy:) Zbieram kasę na start:) (kurs językowy, mieszkanie, wyżywienie, wiadomo) Czyli: znam język, ale do perfekcji mi daleko. Wiem na 90%, że jak mi się tam ułoży, to do PL nie wrócę.... bo tak czuję... tak kiedyś już postanowiłam...

Gość gość
ja po prostu wiem że w mojej rodzinnej miejscowości nie zostanę bo tutaj nie ma na nic perspektyw.póki się jest młodym trzeba coś myśleć

Gość gość
Możesz spróbować

Gość gość
lepszy już krk niż warszawa

Gość gość
napisala ze szuka chetnej na wspolny wyjazd,ja napisalam ze jestem chetna i ma w d***e:(po hja zaklada taki topic

Gość gość
ja szukam kolezanki do wspolnego zamieszkania w krakowie mam 25 lat, jestem kobieta, jak jakas dziewczyna chetna to napisac podkarpacie@vip.onet.pl

Gość gość
widze że ktoś podbił temat...jak to mam w du*ie? napisałaś że nic z tego nie będzie więc myślałam że dałaś sobie spokój. czy to nie ty napisałaś??

Gość gość
jak ona nie chce to ja jestem chetna, napisz na maila :)

Gość gość
napisalam ze pewnie nic z tego nie bedzie bo kompletnie cie nie zainteresowala moja odpowiedz nie chcialas mnie poznac ani nic,a ja sie nie lubie narzucac