Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anjiaja

pomocy ciągle zaparowane i płaczące okna pomocy

Polecane posty

Gość anjiaja

wynajmuję 2 pokojowe mieszkanie od 2 miesięcy i jak tylko zrobiło się zimno to mam ciągle zaparowane a czasem wręcz płaczące okna...no masakra po prostu, nie daję już rady, wietrzę ale ileż można otwierać okna w taką zimnicę...poradźcie mi cos plis jak się pozbyć tej pary i zkąd ona sie bierze ciągle

Gość gość
masz albo niedokręcone okna (jeśli to stary, drewniany typ) i ciepłe powietrze dostaje sie między szyby) albo jakąś wilgoć w mieszkaniu i źle działające ogrzewanie

Gość anjiaja
okna są plastikowe, raczej szczelne....a ogrzewanie jest, nie mam zimnicy na mieszkaniu ale też nie szaleję z temperaturą....mam ogrzewanie elektryczne - akumulacyjne

Gość gość
bedziesz miala wilgoc :O

Gość gość
To znaczy że na mieszkaniu wentylacja siada, może być przytkana :( Trzeba ciąg czy tam cug sprawdzić, u nas w bloku co rok chodzą kominiarze i sprawdzają, a w tym roku czyścili wentylację ze specjalnej firmy w każdym mieszkaniu

Gość gość
Zrob wentylacje miedzy pomieszczeniami np miedzy dwoma pokojami na dole w scianie zrob otwor no i sprawdz glowna wentylacje moze jest zapchana

Gość gość
Masz za szczelne okna.

Gość gość
Musisz przesunąć grzejnik pod okno. Wtedy ruch powietrza będzie powodował osuszanie okna. Nie bez powodu kaloryfery są pod oknami.

masz zbyt szczelne okna. jak sie montuje okna plastikowe to rzeba je rozszelnic - zeby bylo troche wymiany powietrza, inaczej beda parowac. sprawdz typ okien i na stronie producenta zobacz jak je rozszelnic - spokojnie mozna to zrobic smodzilnie

Gość ziejka2
ja bym była raczej za tym, żeby się przyjrzeć wentylacji (usprawnić ciąg albo nawet wymienić na nowy), jak ocieplali nam dom styropianem to uczulali nas na to, przy okazji wymienialiśmy też okna na energooszczędne, ale zgadzam się, że najlepszym rozwiązaniem będzie ogarnięcie wentylacji i rozszczelnienie okien. jak chcesz to mogę Ci na prvie podać namiar na tych fachowców, nam polecili ich sąsiedzi i są bardzo skrupulatni, doradzili nam dobry styropian (np. chcieliśmy kupić styropian, siatki, kleje itd różnych producentów, żeby wyszło trochę taniej, a oni zalecili nam jeden kompleksowy system platinum i wcale finansowo nie wyszliśmy na tym źle), więc jak coś polecam ich. jakbyś chciała to daj znać to podam maila