Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odchudzić chłopca 9 lat

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 7 kilo nadwagi. W poniedziałek chodzi na basen (2 godziny), do tego 2 razy w tygodniu piłka - trening - bo jest piłkażem. Do tego jeździ do szkoły na rowerze. Bieże 1 kanapke do szkoły i banana. W domu słodycze są w małych ilościach (mała paczka ciasetek na 3 dzieci). Na śniadanie owsianka. W szkole kanapka. Obiady domowe. Kanapki na kolację. Na przegryzkę owoce. Z czego ta nadwaga? Zauważyłam, że jest mało r****iwy w domu. Najchętniej wygodna pozycja przed kompem albo leżenie na tapczanie. Jak był młodszy to miał takie małe ADHD i nie był gruby.

Gość gość
ale pytanie czy wygląda na te 7 kg nadwagi i czy powiedział ci o tym lekarz czy sama to sobie wymyśliłaś. Nie dajesz dzieciakowi dużo jedzenia biorąc pod uwage jego aktywnosc wiec moze dojada fast foody w szkole??? (latkowi nie odmówisz jedzenia, aktywny jest wiec chyba pozostaje liczyć że wyrośnie i ograniczać słodycze.

Gość gość
basen ,judo ,karate,piłka nożna full zajęć jest poza szkolnych i dużo ruchu ,zaraz zgubi .

Gość gość
A ile on ma wzrostu i wagi?

Gość gość
136 cm i 42 kg niestety. Z jego BMI wychodzi mi 7 kg nadwagi. Tzn. powinien ważyć 35 kg żeby nie mieć nadwagi. Ja już nie wiem - może on to ma po tacie co od powietrza grubnie. :( W szkole mają 3 przerwy na dworze na których wiem, że gra w piłkę. Mają sklepik z owocami tylko więc wiem, że nie podjada. Jest mocnej budowy, silny i umięśniony ale brzuch na dość spory przy okazji. Przytył na wakacjach u babci w Polsce 2 lata temu i od tego czasu nie może schudnąć.

Gość gość
Może ma za dużo cukru. W owocach i sokach też jest cukier. Przyjrzyj się naprawdę uważnie. Najlepiej spisz co je na kartce i na chłodno oceń. Karm go może warzywami i mięsem. Domowe obiadki też mogą być zgubne. Może za duże porcje?