Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy będąc w ciąży i o tym nie wiedząc piłyście mocną kawę i paliłyście

Polecane posty

Gość gość

Piszę do mam które w pierwszych tygodniach ciąży (4t.c - 6t.c) paliły , piły mocną kawę nie wiedząc o ciąży? Kiedy rzuciłyście nałogi i czy wszystko z ciążą było książkowo? Nie twierdzę że na każdą ciążę musi to mieć w tak wczesnym etapie jakiś wpływ ale pytam z ciekawości.

Gość gość
Paliłam (i przyznaję że ostatni papieros był i tak prawie 2 tyg. po teście), kawy nigdy nie byłam, ale ok. 4-5 tc zaliczyłam wesele z poprawinami i domowymi "poprawinami poprawin". Mieszanka ostra, wódka, piwo i marihuana. Dziecko jest okazem zdrowia, wszystko ok, rozwija się super. W tym okresie ciąży nie ma co panikować, przecież dziecko nie wyciąga jeszcze z Ciebie wszystkiego bo nie ma łożyska. Chociaż i tak świadomie bym tego nie zrobiła.

Gość gość
jestem w ciąży i piję kawę, nie paliłam nigdy

Gość gość
Ja do 6t.c piłam trzy mocne kawy dziennie i paliłam dość sporo. Kiedy w końcu zrobiłam test, rzuciłam palenie ale odchorowałam to psychicznie (uzależnienie psychiczne) ale kawę piłam jeszcze z kilka tygodni (jedną mocną) tyle że motem miałam wysokie ciśnienie więc odpuściłam sobie kofeinową i kupiłam di coffee

Gość gość
ja też jestem w ciąży i piję kawę:)

Gość gość
ja w 6 tc piłam, nie wiedziałąm że w n iej jestem i chyba jak 90% osób które jeszcze nie wie że jest w ciąży prowadziłam "normalny" tryb życia. Na tym etapie to czy palis i pijesz jeszcze nei ma wpływu na dziecko. Oczywiscie pytałam lekarkę, nie kazała się tym przejmować. Całą ciążę piłam kawe, bo mam niskie ciśnienie.

Gość gość
ja przy pierwszej ciazy palilam jak nie wiedzialam.teraz nie pale wogole bo wtedy rzucilam a bylo to 10 lat temu.teraz kawka sie zdarzy ale nawet polozna zalecala od czasu do czasu ze wzgledu na cisnienie.moja mama palila cala ciaze i zyje;)