Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nati2013

zabawy na brzuszku niemowleta

Polecane posty

Gość Nati2013

Witam. Moja 5 miesieczna coreczka nie chce lezec, bawic Sie na brzuszku. Nos Kubi tego i Po paru sekundach Sie awanturuje. Gdy miala okolo 3 miesiecy przewracala Sie sama z pleckow na brzuch teraz nie robi tego w ogle.. w zamian za to ciagle chce siedziec z pomoca Oczywiscie i stac na nozkach. Wychodzi jej to bardzo ladnie ale nie chce przeciazac jej kregoslupa i nie wiem co z tym lezeniem na brzuszku a troche juz zaczyna mnie to nartwic.. z gory Dziekuje za porady, moze to normalne u niektorych dzieci a ja Bez sensu Sie przejmuje :)

Gość Nati2013
* Nie lubi

Gość Nati2013
Nikt mi nic nie poradzi? :/ dziewczyny dajcie znac jak to jest lub bylo z lezeniem na brzuszku i przekrecaniem u Waszych dzidziusiow

Gość gość
ma prawo nie lubic, przeciezs kazdy czlowiek ma prawo lubic inne rzeczy. Twoja corka to tez czlowiek, ma swoja wole , nie lubi i koniec, daj jej zyc***przestan zmuszac do tego lezenia na brzuchu.Po co to robisz ???? A jak lubi sobie posiedziec, to troche jej pozwalaj.Dzieci maja swoje prawa, nie tylko obowiazki

Gość Nati2013
Ojejj.. ja jej w zadnyn wypadku nie zmuszam.. czy ja cos takiego napisalam? To tylko Pytanie dotyczace rozwoju dziecka

Gość gość
nie napisalas, ale widac ze czujesz presje. Kladziesz ja na brzuchu mimo, ze sie awanturuje. Naprawde odpusc, nie wszystkie dzieci to lubia.

Gość gość
wlasnie ze nie odpuszczaj kladz ja dooporu na brzuszku az to polubi, od lezenia na brzuszku dziecko zaczyna raczkowac a pozniej wstawac a pozniej chodzic:)

Gość gość
czyli dzieci ktore nie leża na brzuszku nigdy nie siadaja, raczkuja i nie chodza ?? nie zmuszaj bron boze, dziecko ma prawo tego nie luibic. Moj pierwszy syn nie znosil lezec na brzuchu a raczkowac zaczal bardzo szybko. Nie zmuszaj, z reszta nie bardzo sobie to wyobrazam.Bedzie lezec i sie drzec ??

Gość Nati2013
Ja probuje tylko i mysle, ze polozyc dziecko 3,4 razy dziennie na brzuszku to nie znecanie Sie nad nim :p kiedy zaczyna dawac znak, ze nie chce przekrecam ja.. a to , ze czuje presje.. hmm Oczywiscie przeciez moge obawiac Sie czy wszystko Okej z jej rozwojem prawda?

Gość gość
moja coreczka 4.5 miesiaca sama sie przewraca na brzuszek z pleckow i na odwrot a to dlatego ze kladlam ja na brzuszku az sie zloscila, przerwa i dalej na brzuszek, obecnie podosi tez pupe i probuje odpychac sie i raczkowac:)

Gość Nati2013
Moja okolo 3 miesiaca tez Sie przekrcala a teraz zupelnie przestala...