Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka8685

pomózcie dot rezerwacji hotelowej

Polecane posty

Gość malenka8685

proszę o pomoc. jestem w delegacji. jutro wracam. mam przed sobą 15 godzin jazdy autem. chciałabym sie zatrzymac na przerwe w hotelu, wziasc prysznic, chwile odpocząc. tylko nie wiem czy moge to zrobić w normalnym hotelu? a nie motelu na godziny... wiem ze w normalnym hotelu moze sie to wiazac z zapłata za cała dobe... ktos ma sprawdzone informacje w tym kierunku?

Gość gość
moim zdaniem najlepiej jak zarezerwujesz pokój na cała dobę i po prostu się potem wymeldujesz po paru godzinach...:) bez zadnego tłumaczenia,albo mówisz ze niestety musisz dalej jechac, dziekujesz za krótki pobyt płacisz za cała dobe wtedy ale wszyscy są zadowoleni... ty bo odpoczełas, oni bo dostali kase za dobe hotelową...

Gość gość
Możesz zapytać czy mogą Ci odliczyć śniadanie, bo nie będziesz korzystać, ale to prędzej robią w pensjonatach, chociaż w niektórych hotelach idą na rękę gościom też (bo teoretycznie wg ustawy hotel nie może sprzedawać noclegu bez śniadań)

Gość gość
dokładnie tak... jak powyżej... zarezerwuj, opłac za cała dobę... i po paru godzinach musisz jechac i narka...nie będą mieli nic przeciwko a raczej się ucieszą że dostali kase praktycznie za free, bo zamiast całej doby posiedzisz u nich pare godzin... :) sam wybrałbym hotel na dłuższa przerwe.. w hotelu masz pewien luksus,odpoczynek, dobre hotele maja tez wi-fi, przez co wyjmujesz laptop i przejrzysz neta lezac na łózku po ciepłym prysznicu. w tak długiej podróży -nalezy sie troche odpoczynku....

Gość gość
niektore cenniki majaa wliczone sniadanie juz w standardzie i placisz za cała dobe z wliczonym sniadaniem. inne maja sniadanie do wykupienia osobno, wtedy placisz za nocleg i sniadanie wykupujesz. kwestia gdzie hotel wynajmiesz , kazdy ma swoje zasady... ale ogolnie jak po paru godzinach pobytu sie wymeldujesz to nic sie nie stanie... musisz dalej jechac o tyle, dostalas wezwanie jak sie będą pytac itd...

Gość gość
zarezerwuj na cała dobe i najzwyczajniej w świecie po paru godzinach sie wymelduj... nie beda robić problemow . bedzie ok. ja juz tak kiedys zrobiłem. hotel to hotel, kazdy ma prawo w podrózy - pojechac do niego i odpoczac niezaleznie od godzin. jednakze fakt w hotelu płacisz za cała dobe juz niezaleznie czy jestes na godziny czy na cala dobe. a w motelu placisz za godziny, ale cenniki sa te same praktycznie : w hotelu dajesz 100 -200 zł za dobe - zalezy w jakim, sa też tańsze:) a w motelu ok 50 zł za godzine nawet... wiec kwestia co sie kalkuluje. ja w słuzbowych wypadach czy na cala dobe czy tez nie- zawsze hotel.:) miłej podrózy jutro.

dokładnie, znajoma kiedys była w motelu to mówiła ze pościel wygladała na hmm nawet nie przebrana. bo motel zazwyczaj służy do schadzek- wszakze mi sie tak to kojarzy:)fajnie ze nie robili c**problemów jak sie wymeldowałes. ale macie racje- dostalam nagłe wezwanie i muszę jechac i tyle... zarezerwuje na cała dobe- mówi sie trudno, ale w spokoju odpoczne, odpale komputer, przejrze jeszcze dokumenty. dziekuje wam i mam nadzieje ze podróz bedzie spokojna.