Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, od jakiegoś czasu czytam to forum, niektóre tematy są ciekawe inne mniej, cóż takie życie :) Chodzi mi o to, że myślę jak zaoszczędzić albo dorobić, mam kilkumiesięczną córkę i na razie nie mogę iść do pracy, dostaje macierzyński, mąż ma około 2200zł wypłaty, no i jest nam chwilami ciężko, wynajem mieszkania, opłaty, jedzenie, Córeczka i wiadomo wypłata leci jak woda, może macie jakieś pomysły?

Gość Marla Bruni
Trochę wspomnień z wycieczki zagranicznej, gdzie zawsze spotyka się ciekawe i piekielne osobistości. Na jednej z "objazdówek" (wycieczka autokarowa po kilku krajach połączona z dość intensywnym zwiedzaniem) trafiła się dość ciekawa rodzinka. Matka z dwojgiem dorastających dzieci - chłopakiem i dziewczyną. Piszę o nich z dwóch ciekawych powodów: 1. Wycieczki takie są męczące, bo oprócz siedzenia w autokarze w zasadzie cały czas się gdzieś chodzi. A więc posilać się trzeba często. Ale oni bili wszelkie rekordy - jedli non-stop. Dosłownie, jeśli autokar jechał te 6 godzin - oni przez bite 6 godzin coś wcinali. 2. Zwiedzanie jest główną atrakcją "objazdówki", dodatkowo jak jest fajny przewodnik (czy też "pilot") to zwiedzi się naprawdę dużo. No to chodziliśmy i chodziliśmy, zwykle pod koniec każdy miał język wyciągnięty na brodę, ale byliśmy zadowoleni bo zobaczyliśmy i usłyszeliśmy naprawdę dużo. Z wyjątkiem piekielnej rodzinki... Nie chodzili nigdzie. Dosłownie, gdy przyjeżdżaliśmy na miejsce i szykowaliśmy się na zwiedzanie oni zostawali w autokarze. Po którymś razie przewodnik nie wytrzymał i spytał ich czemu tak robią - pani piekielna z wielkim fochem odrzekła, że "ona nie ma siły tak kursować bez przerwy, ona jest słaba i po chorobie, ona sobie z mężem POLICJANTEM (tego męża-policjanta podkreślała na każdym kroku) tu przyjedzie i wszystko zobaczy na spokojnie". I teraz nie rozumiem celu jaki przyświecał tej trójce. Wyłożyć z kieszeni niemałą przecież sumę za opłacenie wycieczki, tylko po to żeby bez przerwy siedzieć w autokarze i się obżerać..

Gość gość
Sama bym chciała wiedzieć :) Póki co to chodzę po mieszkaniu i gaszę wszystkie niepotrzebne światła i telewizor jak nikt nie ogląda. No i gotuję w domu obiady (może 2-3 razy w miesiącu pozwalamy sobie na jakiegoś fast fooda). Pijemy głównie wodę i kompoty - rzadko kupuję napoje. Używam też mało chemii w domu np. kurze ścieram wszędzie na mokro a pronto używam tylko jak mają przyjść goście albo na święta, żeby był "zapach". Zresztą te wszystkie detergenty nie są zdrowe a w domu i tak na co dzień pachnie obiadem, ciastem itp.

Gość gość
No proszę Was dziewczyny, serio myślicie, że ktoś Wam podpowie i zrobi sobie konkurencję? Ja znam sposób na dorabianie w domu ale to praca umysłowa no i też nie będę zdradzać.

Gość mama to też kobieta
Eee, ja się nie boję konkurencji, to podpowiem - jak znasz dobrze jakiś język obcy, dorabiaj tłumaczeniami. Poszukaj ogłoszeń w sieci, nie trzeba być tł. przysięgłym, dużo firm potrzebuje zwykłych tekstów. No i sprzedaż na Allegro, ale tu już trzeba mieć żyłkę handlowca (ja nie mam) :)

Gość gosc Lumiaaaa
właśnie ja też szukam...

Gość BUSOMAT PL
Autokar to najlepszy środek transportu.